Elevii care acum au terminat clasa a V-a vor sustine la sfarsitul gimnaziului Evaluarea Nationala si la o limba straina, la informatica, la competente civice si sociale si la stiinte, asa cum prevede legea din 2011, conform
hotnews.ro.
"In baza prevederilor art. 361 alin. (3) lit. b din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, Evaluarea Nationala organizata la finalul clasei a VIII-a se va desfasura in conformitate cu prevederile art. 74 alin. 5 din Legea nr. 1/2011, mentionata mai sus, incepand cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2017 - 2018".
In ceea ce priveste portofoliul educational, definit de Legea Educatiei ca "elementul central al evaluarii invatarii" si drept "cartea de identitate educationala a elevului", Ministerul Educatiei a spus urmatoarele:
"Portofoliul educational al elevului va deveni operational, prin luarea in considerare la admiterea in invatamantul liceal sau in invatamantul profesional, incepand cu anul scolar 2021 - 2022, mai exact cu generatia de elevi care a inceput clasa a V-a in anul scolar 2017 - 2018.
In acest scop, la nivelul MEN [Ministerul Educatiei Nationale - n.red.] s-a constituit un grup de lucru care va elabora, pana la sfarsitul anului scolar 2018-2019, un model de portofoliu educational de care sa beneficieze toti elevii care fac parte din sistemul de invatamant romanesc".
In functie de notele de la Evaluarea Nationala obtinute de elevii clasei a 8-a este stabilita media de
admitere la liceu. Astfel, media examenului are o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta in proportie de 25% in vederea stabilirii notei finale de admitere la liceu.
Comentarii [4 comentarii]Adauga comentariul tau
Stan Andreea 12 Nov. 2018 22:54:58
Nu mai facusera demult niste experimente pe elevi,pe care i-au transformat in cobai oricum acesti politicieni care nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea.Ion 25 Sep. 2018 11:52:55
La aberatii se pricep politicienii actuali. Vom scapa de ei la urmatoarele alegeri si nu se vor aplica aceste modificari de cosmar.Eugenia 12 Sep. 2018 08:00:14
In unele tari, chimia si fizica se predau abia la liceu. La noi le introduc ca materii pentru admitere. Ar trebui sa se numeasca Stresarea Nationala sau Afacerea Nationala. Au introdus artificial la examinare educatia civica, probabil ca vreo sotie a unui initiator al acestei nebunii trebuia sa-si asigure venitul. Parintii pana acum scoteau bani din buzunar pt meditatii la romana si matematica, acum vor trebui sa dea bani suplimentari si pt celelate materii. Nu mai faceti experimente pe copii, nu sunt cobai!Ioana 12 Sep. 2018 01:03:14
Este strigator la cer ce se intampla! Am discutat deopotriva cu parinti si cu profesori si concluzia este ca absolut nimeni nu este de acord cu aceste modificari. Copii, care oricum sunt foarte stresati, se vor avea cel mai mult in urma acestor modificari. Mai bine s-ar face propuneri pentru eliminarea unor materii "de umplutura" din programa scolara si pentru reducerea volumului de informatie pentru fiecare materie, adica mai putin si mai bun. Copii ar trebui sa petreaca mai putine ore la scoala, astfel incat sa aiba timp pentru teme, dar si pentru alte activitati recreative. Vreti sa stiti programul de anul trecut al copilului meu de clasa a V-a? Ei bine, de la 8 la 14 ore la scoala, iar de la ora 15 la 20 teme/invatat. Copii nu mai au copilarie. Sper din tot sufletul ca aceste modificari sa fie reanalizate, sa fie consultati profesorii, parintii si specialisti psihologi, etc.