La disciplina limba si literatura romana clarificarile au fost realizate in cadrul editiei a III-a a programului national de cursuri pentru profesori, WEBDIDACTICA, desfasurata in perioada 8-26 februarie.
Peste 15.000 de profesori din intreaga tara au urmarit webinarele dedicate disciplinei Limba si Literatura Romana.
La limba romana elevii vor avea de rezolvat doua subiecte, plecand de la doua texte suport. Noile subiecte evalueaza competentele de intelegere a unor texte de diverse tipuri, dar si pe cele de redactare a unui text imaginativ, argumentative sau literar.
"La limba si literatura romana se vizeaza intelegerea textului, capacitatea elevilor de a identifica informatiile in text, de a le utiliza ulterior, in alte contexte, si utilizarea corecta a limbii romane, astfel incat ei sa poata vorbi, sa poata intelege textul, sa poata utiliza corect cunostintele de gramatica, astfel incat sa transmita informatiile in felul in care ei doresc si sa corespunsa scopului de comunicare adecvat", Ciobanu Stefania Profesor, Doctor, Limba si Literatura Romana, Colegiul National "Spiru Haret", Bucuresti, speaker WEBDICACTICA.
Reformele actuale din sistemul de
Evaluare Nationala propun o adaptare la anumite standarde si proceduri, care incearca sa puna in prim-plan nevoile elevilor.
Joi, 26 februarie, va avea loc ultimul webinar al acestei editii WEBDIDACTICA, dedicat disciplinei Matematica. Acesta va fi sustinut de Prof. Dr. Bogdan Cristescu, Colegiul National "Mihai Eminescu", Iasi, membru in Comisia Nationala de Matematica.
Proiectul este realizat in parteneriat cu Centrul de Carte Straina Fischer International, Academia de Inovare si Schimbare prin Educatie din Republica Moldova, Greco, MGT Educational, in cadrul campaniei “Liga Profesorilor Exceptionali”.
Toate webinarele sunt gratuite, iar cadrele didactice inscrise in program vor primi un certificat de participare.
Webinarele pot fi urmarite pe canalul de youtube al FDVDR.