Intrebat ce nota ar da invatamantului din prezent, in comparatie cu cel pe care l-a urmat chiar el, cand a iesit cadru universitar, din punct de vedere al calitatii, ministrul Educatiei a raspuns:
"Atata timp cat sunt ministru al Educatiei nu pot sa dau un alt raspuns decat acela de sustinere al eforturilor colegilor cadre didactice pentru a asigura un invatamant de calitate. Atata vreme cat nu dam note elevilor din invatamantul primar ca sa nu-i demotivam, nici eu nu dau note sistemului de educatie ca sa nu-l demotivez, desi cu siguranta am o idee clara.
Sa stiti ca din fiecare generatie, ca sa va raspund onest, si atunci cand am facut noi scoala, intrau la facultate 10 - 15%, erau considerate varfuri, se pastreaza si acum. Din aceasta perspectiva este la fel, din alte perspective este diferit.
Deci calitatea educatiei a scazut continuu din diverse motive, nu neaparat din motive ce tin strict de educatie, si opinia mea e ca am ajuns la un punct de minimum, in care daca nu ne redresam, sa incepem sa crestem calitatea educatiei, o vom plati cu totii! Mai intai elevii si studentii, apoi noi toti, intreaga societate.
Deci a fost o scadere a calitatii educatiei, nu am vrut sa o spun, dar...", a spus Sorin Cimpeanu, pentru
dcnews.ro.
Un procent mare de elevi, profesori si parinti au fost nemultumiti de desfasurarea cursurilor in perioada pandemiei, cand resursele digitale si accesul la internet au fost limitate, iar adaptatea continuturilor la predarea online a intampinat dificultati. De ani buni se incearca compensarea scaderii calitatii din sistemul de educatie cu meditatii particulare, acolo unde parintii isi permit, insa, de cealalta parte, abandonul scolar a atins cote alarmante.
Gabriela 17 Sep. 2021 15:57:21
Cu asa ministru credem si noi c? suntem la " minimum". Pacat ca nu are cine sa ocupe aceasta functie cu demnitate.Viorica Axinte 17 Sep. 2021 14:16:38
Cand am dat eu admitere la Filologie, cum se numea atunci eram 9 pe un loc ! Trebuia sa stii carte nu gluma, ca sa intri .