ī¢¶

Admiterea 2023 la liceele cu profil bilingv. Procedura pentru Proba de verificare a cunostintelor de limba. Model Cerere de echivalare

De Portal Invatamant
la 05 Apr. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Admiterea 2023 la liceele cu profil bilingv. Procedura pentru Proba de verificare a cunostintelor de limba. Model Cerere de echivalare05Apr.2023

Elevii care opteaza in acest an, la admiterea la liceu, pentru specializari cu predare in regim bilingv sau intensiv intr-o limba moderna trebuie sa stie procedura pentru proba de verificare a cunostintelor de limba straina.

Daca elevul are certificat de competente lingvistice in urma vreunui examen cu recunoaștere internationala sau a obtinut premii la olimpiade de profil, se va tine cont de acestea. Vezi AICI calendarul admiterii la liceu in 2023, pentru liceele cu profil bilingv

 

Extras din Procedura operationala privind organizarea si verificarea cunostintelor de Limba straina pentru admiterea in clasele a IX-a la liceele cu profil bilingv, in anul scolar 2023-2024, publicata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti

 
Procedura stabileste modalitatea de organizare si desfasurare a Probei de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in anul scolar 2023 - 2024 in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv, precum si demersurile pentru recunoasterea rezultatelor obtinute si echivalarea acestora cu Proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv pentru urmatoarele categorii de candidati:
 
a) candidati care, pe parcursul invatamantului gimnazial, au promovat examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine;
 
b) candidati care, in clasa a VII-a/a VIII-a, au obtinut premiul I, al II-lea, al III-lea sau mentiune la etapa nationala a olimpiadei de limba moderna, pentru limba moderna la care au obtinut distinctia respectiva;
 
c) candidatii care au promovat cel putin una din clasele gimnaziale la o unitate de invatamant cu predare intr-o limba materna pentru care se organizeaza clase cu predare in limba moderna in regim bilingv;
 
d) candidatii care au promovat cel putin una din clasele gimnaziale la o unitate de invatamant din strainatate, avand ca limba de predare limba moderna pentru care se organizeaza clase cu predare in limba moderna in regim bilingv. 
 

Organizarea probei de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv

 
(1) Art. 6, alin. (1) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022 prevede faptul ca "Proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in anul scolar 2023-2024 in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv se organizeaza in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare si structura probei de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv, prevazuta in anexa nr. 4.”.
 
(2) In vederea organizirii Probei de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv (nivel lingvistic A2), numita in continuare proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, unitatile de invatamant preuniversitar din municipiul Bucuresti in care functioneaza clase sau grupe cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv devin centre de examen pentru sustinerea probei, numite in continuare centre de examen.
 
(3) Proba de verificare a cunostintelor de limba moderna se desfasoara in perioada prevazuta de Calendarul admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023-2024, conform metodologiei aflate in anexa nr. 41a O.M.E. nr. 5243/31.08.2022.
 
(4) Inscrierea candidatilor pentru sustinerea probei de verificare a cunostintelor de limba moderna are loc in perioada prevazuta de Calendarul admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023-2024.
 
(5) Categoriile de candidati mentionate mai sus, carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele, vor parcurge doar etapa de inscriere in centrele de examen, etapa care presupune doar depunerea anexei fisei de inscriere intr-un centru de examen, dat fiind faptul ca directorul unitatii de invatamant care a fost centru de examen este cel care confirma, prin semnitura si stampila, corectitudinea notei consemnate, respectiv nota 10, in anexa fisei de inscriere a candidatului, de catre secretariatul respectivei unitati de invatamant. 
 
(6) Categoriile de candidati carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele, nu vor sustine Proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, rezultatul lor, respectiv nota 10 obtinuta conform prevederilor Art. 6, alin. (6), alin. (7) si alin. (8) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022, urmand sa fie consemnat/inclus in tabelele cu rezultatele obtinute de ceilalti candidati din centrul de examen in urma sustinerii probei.
 
(7) Afisarea rezultatelor la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna din centrele de examen, depunerea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, se desfasoara in perioada previzuta de Calendarul admiterii.
 
(8) Potrivit Art. 6, alin. (2) din anexa 4 la O.M.E. nr. 5243/31.08.2022, elevul care a obtinut minimum nota 6 (sase) la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna este considerat admis.
 
In situatia in care candidatul a obtinut la proba de verificare cel putin nota 6, secretariatul unitatii de invatamant la care a fost sustinuta proba de verificare a cunostintelor de limba moderna va trece nota obtinuta de candidat in anexa fisei de inscriere a acestuia, la rubrica "nota obtinuta la proba de limba moderna ...". Se va indica si limba moderna la care s-a sustinut proba. Directorul unitatii de invatamant in care a fost sustinuta proba va confirma, prin semnatura si stampila, corectitudinea notei. Nu se vor face alte modificari ale anexei fisei de inscriere. Pentru categoriile de candidati carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele, in anexa fisei de inscriere se va consemna nota 10,00 ca nota obtinuta de candidat.
 
In situatia in care candidatul a obtinut la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna o nota mai mica decat 6, se considera ca acesta nu a promovat proba respectiva, iar secretariatul unitatii de invatamant la care s-a desfasurat proba va elibera anexa fisei de inscriere fara a completa rubrica nota oblinuta la proba de limba moderna” si fara a modifica in alt mod fisa. In acest caz, candidatul nu va putea fi inscris la clase cu predare in regim bilingv a limbii moderne respective.
 
(9) Comisiile din centrele de examen pentru sustinerea probei de verificare a cunostintelor de limba moderna transmit catre Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti listele cu rezultatele finale in perioada previzuta de Calendarul admiterii.
 
(10) Conform prevederilor Art. 4, alin. {4) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022, rezultatele obtinute de candidati la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna sunt recunoscute in orice judet sau in municipiul Bucuresti in care acestia opteaza sa se inscrie pentru repartizarea computerizata, indiferent de judetul sau sectorul din municipiul Bucuresti in care candidatii au sustiut probele respective.
 
(11) Potrivit Art. 21, alin. (1) din Anexa 1 la 0.M.E.C.T.S. nr. 4802/31.08.2010, candidatii pot sustine proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru mai multe limbi moderne, in functie de programarea acestor teste de catre inspectoratul scolar. In cazul in care candidatul solicita Inscrierea la mai multe probe de verificare a cunostintelor de limba moderna, pot fi eliberate mai multe anexe ale
fisei de inscriere.
 
(12) in situatia in care exista candidati din alte judete carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele in scolile de provenienta si care doresc consemnarea rezultatului echivalarii in anexa fisei de inscriere de catre centrele de examen din municipiul Bucuresti, acestia vor depune, in centrul de examen, pe langa anexa fisei de inscriere eliberata de unitatea de invatamant de provenienta, si o adeverinta din care sa reiasa faptul ca respectivului candidat i s-a recunoscut si echivalat rezultatul obtinut, document completat si validat de conducerea unititii de invatamant de provenienta.
 

Recunoasterea rezultatelor obtinute de candidati si echivalarea acestora cu proba de verificare a cunostintelor de Limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv

 
(13) In conformitate cu prevederile Art. 6, alin. (3) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022, candidatii care promoveaza, pe parcursul invatamantului gimnazial, examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine pot solicita recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
a) Conform Art. 6, alin. (4) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022, recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, se fac, la cerere, daca certificatul obtinut/diploma obtinuta valideaza un nivel de competenta lingvistica egal sau superior nivelului A2, corespunzator Cadrului european comun de referinta pentru limbi. In situatii exceptionale, in care se inregistreaza intarzieri in eliberarea certificatului/diplomei de catre institutia/organizatia care administreaza examenul, se poate recunoaste si echivala si adeverinta eliberata de institutia/organizatia respectiva, insotita de fisa rezultatelor obtinute.
 
b) Art. 6, alin. (5) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022 prevede faptul ca se recunosc si se echivaleaza numai rezultatele obtinute pentru limbile moderne la examenele mentionate in Lista examenelor cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine care pot fi recunoscute si echivalate cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal, din cadrul examenului de bacalaureat, in vigoare pentru anul respectiv, in speta, anexa la O.M.E. nr. 3262/30.01.2023. De asemenea, se recunosc si se echivaleaza rezultatele obtinute la examenele care confera nivelul de competenta lingvistica egal sau superior nivelului A2, organizate de institutiile prevazute in lista mentionata, numai pentru limba moderna la care fiecare institutie are deja examene prevazute in lista.
 
c) Candidatii carora li se recunosc si li se echivaleaza rezultatele obtinute la examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice intr-o limba straina, conform prevederilor Art. 6, alin. (6) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022, primesc nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
d) Poate fi recunoscut si echivalat rezultatul obtinut de candidat la un examen cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limba moderna pentru care acesta ar trebui sa sustina proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
e) Recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute de catre elevii din clasa a VIII-a la examenele cu recunoastere internationala se realizeaza de catre comisia de recunoastere si echivalare a rezultatelor obtinute cu proba de verificare a cunostintelor de limbi moderne, comisie constituita  la nivelul fiecarei unitati de invatamant, numita in continuare comisia de recunoastere si echivalare a rezultatelor.
 
f) Pentru recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la examenele cu recunoastere internationala, parintele/tutorele/reprezentantul legal al candidatului depune la secretariatul unitatii de invatamant de provenienta o cerere scrisa si prezinta adeverinta/certificatul obtinut/diploma obtinuta, in original. Serviciul ,secretariat” al unitatii de invatamant in care functioneaza comisia de recunoastere si echivalare a rezultatelor realizeaza copii ,conform cu originalul” ale adeverintelor/certificatelor/diplomelor obtinute, pe care le depune la portofoliul comisiei, in vederea recunoasterii si echivalarii acestora cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
g) Conform Calendarului admiterii, documentele necesare pentru recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor ingvistice in limbi straine cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pot fi depuse la unitatea de invatamant de provenienta pana la data de 22 mai 2023.
 
h) Membrii comisiei de recunoastere si echivalare analizeaza adeverintele /certificatele/diplomele depuse de candidati, cu parcurgerea urmatoarelor etape:
 
1) verifica daca rezultatul obtinut de candidat este pentru limba moderna la care acesta ar trebui sa sustina proba de verificare, la unul dintre examenele si institutiile mentionate in Lista examenelor cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine care pot fi recunoscute si echivalate cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal, din cadrul examenului de bacalaureat din Anexa 2 la O.M.E. nr. 3262/30.01.2023 sau la un examen de nivel A2 sau superior echivalent, organizat de institutiile prevazute in lista mentionata, numai pentru limba moderna la care institutia are deja examene prevazute in lista;
 
2) verifica daca adeverinta/certificatul obtinut/diploma obtinuta atesta promovarea examenului, conform conditiilor prevazute in lista cuprinsa in Anexa 2 la O.M.E. nr. 3262/30.01.2023, sau, dupa caz, conform conditiilor de promovare prevazute de institutia/organizatia care administreaza examenul de nivel A2 sau superior.
 
NB: Nivelurile de competenta lingvistica sunt, in ordine crescatoare, urmatoarele: A1, A2, B1, B2, C1 si C2.
 
3) pentru certificatele/diplomele pe care este mentionat un termen de valabilitate, verifica daca data la care se finalizeaza proba de verificare a cunostintelor de limba moderna se incadreaza in termenul de valabilitate precizat pe certificat/diploma. 
 
(14) Art. 6, alin. (7) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022 prevede: "Candidatilor care, in clasa a VII-a/a VIlI-a, au obtinut premiul I, al Il-lea, al Ill-lea sau mentiune la etapa nationala a olimpiadei de limba moderna li se recunosc rezultatele obtinute la olimpiada, in baza diplomei emise de Ministerul Educatiei, si li se echivaleaza cu nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv, pentru limba moderna la care au obtinut distinctia respectiva”.
 
a) Recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la olimpiadele nationale se realizeaza de catre comisia de recunoastere si echivalare a rezultatelor.
 
b) Pentru recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la olimpiadele nationale, parintele/tutorele/reprezentantul legal al candidatului depune la secretariatul unitatii de Invatamant de provenienta o cerere scrisa si prezinta diploma obtinuta, in original. Serviciul secretariat” al unitatii de invatamant in care functioneaza comisia de recunoastere si echivalare a rezultatelor realizeaza copii "conform cu originalul” ale diplomelor obtinute, pe care le depune la portofoliul comisiei, in vederea recunoasterii si echivalarii acestora cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
c) Conform Calendarului admiterii, documentele necesare pentru recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la olimpiadele nationale cu proba de verificare a cunostintelor de limbd moderna pot fi depuse la unitatea de invatamant de provenienta pana la data de 22 mai 2023.
 
(15) Art. 6, alin (8) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022 prevede: "Candidatilor care au promovat cel putin una din clasele gimnaziale la o unitate de invatamant cu predare intr-o limba materna pentru care se organizeaza clase cu predare in limba moderna in regim bilingv li se pot recunoaste, la cerere, rezultatele obtinute la limba respectiva si li se echivaleaza cu nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a limbii moderne in regim bilingv”.
 
a) Dovada studierii limbii respective la nivel de limba de predare o constituie foaia matricola a elevului.
 
(16) Potrivit Art. 6, alin (8) din 0.M.E. nr. 5243/31.08.2022, candidatilor care au promovat cel putin una din clasele gimnaziale la o unitate de invatamant din strainatate, avand ca limba de predare limba moderna pentru care se organizeaza clase cu predare in limba moderna in regim bilingv, li se pot recunoaste, la cerere, rezultatele obtinute la limba respectiva si li se echivaleaza cu nota 10 la proba de
verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a limbii moderne in regim bilingv
 
a) Dovada studierii limbii respective la nivel de limba de predare o constituie atestatul de echivalare a studiilor parcurse in strainatate de catre elev.
 
(17) Comisia realizeaza recunoastererea si echivalarea rezultatelor obtinute de candidati cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, intocmind un proces verbal, cu respectarea prevederilor Art. 6, alin. (6), alin. (7) si alin. (8) din O.M.E. nr. 5243/31.08.2022.
 
(18) La incheierea activitatii, comisia intocmeste lista cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii rezultatelor obtinute de candidati cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, validata prin semnatura de membrii comisiei si asumata de presedinte, document ce va purta parafa unitatii de invatamant. Lista cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii se va afisa la nivelul fiecarei unitate de invatamant.
 
Nu se admit contestatii ale rezultatelor obtinute in urma activitatii de recunoastere si echivalare.
 
b) Rezultatele vor fi afisate cu respectarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal, prin alocarea de coduri individuale de anonimizare.
 
(19) Conducerile unitatilor de invatamant vor transmite inspectoratului scolar de sector, atat in format letric, semnat de comisie si parafat cu sigiliul unitatii de invatamant, cat si in format electronic, lista cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii rezultatelor obtinute de candidati cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
(20) Inspectoratele scolare de sector, prin serviciul "informatizare”, vor centraliza listele trimise de unitatile de invatamant din sector si vor transmite lista cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii la nivel de sector Comisiei de Admitere a Municipiului Bucuresti.
 
(21) Secretariatul Comisiei de Admitere a Municipiului Bucuresti va transmite listele cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii la nivel de sector in format electronic centrelor de examen (nominalizate in Brosura I.S.M.B privind Admiterea in invatamantul liceal, anul scolar 2023-2024). 

 

Eliberarea si depunerea anexelor fiselor de inscriere 

 
(22) Conducerile unitatilor de invatamant vor elibera, in perioada prevazuta de Calendarul admiterii, anexele fiselor de inscriere tuturor candidatilor care le solicita, atat celor care vor sustine proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, cat si celor carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele obtinute de catre comisia constituita la nivelul unitatii de invatamant.
 
(23) Toti candidatii, atat cei care sustin proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, cat si cei carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele obtinute, vor proceda la depunerea, in perioada prevazuta de Calendarul admiterii, a anexei fisei de inscriere, la centrul de examen.
 
(24) Toti candidatii, atat cei care au sustinut proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, cat si cei carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele obtinute, vor ridica anexa fisei de inscriere de la centrul de examen, in perioada prevazuta de Calendarul admiterii.
 
(25) Toti candidatii, atat cei care au sustinut proba de verificare a cunostintelor de limba moderna, cat si cei carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele obtinute, vor depune anexa fisei de inscriere la unitatile de invatamant gimnazial de provenienta, in perioada previzutd de Calendarul admiterii.
 

Admiterea in clasele a IX-a cu predare in regim intensiv a unei limbi moderne

 
 
(26) In conformitate cu prevederile art. 7 din anexa 4 la O.M.E. nr. 5243/31.08.2022, la liceele unde se organizeaza clase sau grupe cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, in cazul in care numarul elevilor care opteaza pentru aceste clase sau grupe este mai mare decat numarul de locuri prevazut, se organizeaza o proba de departajare.
 
a) Art. 8, alin. (1) din anexa 4 la O.M.E. nr. 5243/31.08.2022 prevede ca, pentru organizarea si desfasurarea probei se constituie o comisie la nivelul unitatii de invatamant formata din profesori de specialitate (care nu au rude/afini pana la gradul II inclusiv in concurs). Comisia elaboreaza subiectele, care respecta structura si punctajele prevazute pentru desfasurarea probei de verificare a cunostintelor
de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv.
 
b) Potrivit Art. 9 din anexa 4 la O.M.E. nr. 5243/31.08.2022, candidatii care au sustinut si au promovat proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv vor putea opta pentru recunoasterea notei obtinute, in liceul la care au fost repartizati computerizat, pentru clasele cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, fara a mai sustine proba, daca au fost admisi la profilul la care se organizeaza grupa sau clasa cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv. 
 

A. PRIMA ETAPA DE ADMITERE 

 
06.04.2023
Constituirea comisiei de recunoastere si echivalare 
 
19-28.04.2023 
Solicitarea recunoasterii si echivalarii si depunerea documentelor pentru echivalarea rezultatelor obtinute cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna
 
(a) Solicitarea de catre paintele /tutorele/reprezentantul legal al candidatului, pe baza de cerere scrisa , a recunoasterii si echivalarii rezultatelor obtinute cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
(b) Depunerea de copii conform cu originalul ale adeverintelor /certificatelor/diplomelor/foilor matricole/atestatelor de echivalare a studiilor
parcurse in strainatate, in vederea recunoasterii si echivalarii
 
02-03.05.2023, respectiv 02-22.05.2022 pentru cazul primirii certificatelor/diplomelor emise cu intarziere, pentru care candidatii au depus initial doar o adeverinta.
 
Analizarea de catre membrii comisiei a adeverintelor/certificatelor/diplomelor/foilor matricole/atestatelor de echivalare a studiilor parcurse in strainatate depuse de candidati.
 
04.05.2023 
Recunoasterea si echivalarea rezultatelor
a) Realizarea recunoasterii si echivalarii rezultatelor obtinute cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna
b) Intocmirea procesului verbal privind recunoasterea si echivalarea, in plenul comisiei 
 
04.05.2023 
Intocmirea si afisarea la avizierul scolii, cu respectarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal, prin alocarea de coduri individuale de anonimizare, a listei cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii rezultatelor obtinute cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv 
 
05.05.2023 
Inaintarea, catre inspectoratul scolar de sector, atat in format letric, cit si in format electronic, a listei cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii rezultatelor obtinute cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv. 
 
09.05.2023 
Centralizarea, de catre inspectoratele scolare de sector, a listelor trimise de unitatile de invatamant din sector si transmiterea listei cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii la nivel de sector Comisiei de Admitere a Municipiului Bucuresti 
 
11.05.2023 
Transmiterea, de catre secretariatul Comisiei de Admitere a Municipiului Bucuresti a listei cu rezultatele finale ale recunoasterii si echivalarii la nivel de municipiu, in format  electronic, catre centrele de examen pentru sustinerea Probei de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv
 
10-12.05.2023 
Eliberarea, de catre conducerile unitatilor de invatamant, a anexelor fiselor de inscriere, atat pentru elevii care doresc sa participe la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna, cat si pentru cei care doresc recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute de catre comisia constituita la nivelul unitatii de invatamant. 
 
15-16.05.2023 
Inscrierea candidatilor - Depunerea anexei la fisa de inscriere la centrele de examen, fie in vederea inscrierii candidatilor pentru probele de verificare a cunostintelor de limba moderna, fie de catre cei care doresc recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute.
 
17-19.05.2023 
Desfasurarea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
22.05.2023, ora 10.00 
Afisarea rezultatelor la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna, cu respectarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal, prin alocarea de coduri individuale de anonimizare.
 
22.05.2023, orele 10.00-16.00 
Depunerea constestatiilor
 
23-26.05.2023; afisarea rezultatelor finale -26.05.2023, ora 12.00 
Rezolvarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, cu respectarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal, prin alocarea de coduri individuale de anonimizare.
 
26.05.2023 
Transmiterea listelor cu rezultatele finale catre Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti 
 
29-30.05.2023 
Ridicarea anexelor fiselor de inscriere de catre toti candidatii, atat cei care au sustinut proba de verificare, cat si cei carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele obtinute, din centrul de examen in care s-au inscris.
 
09.06.2023 
Depunerea anexelor fiselor de inscriere de catre toti candidatii, atat cei care au sustinut proba de verificare, cat si cei carora le-au fost recunoscute si echivalate rezultatele obtinute, la unitatile de invatamant gimnazial de provenienta 
 

B. A DOUA ETAPA DE ADMITERE 

 
31.07.2023 
Inscrierea candidatilor - Depunerea anexei la fisa de inscriere la centrul de examen 
 
01-02.08.2023 
Desfasurarea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna 
 
03.08.2023, ora 10.00
Afisarea rezultatelor la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna, cu respectarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal, prin alocarea de coduri de verificare individuale de anonimizare.
 
03.08.2023, orele 10.00-16.00 
Depunerea contestatiilor
 
04.08.2023; afisarea rezultatelor finale 04.08.2023, ora 12.00 
Rezolvarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, cu respectarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal, prin alocarea de coduri individuale de anonimizare.

Probele de concurs si structura subiectelor de admitere 2023 liceu bilingv 

 
(a) Conform Art. 3 din anexa 4 la 0.M.E. nr. 5243/31.08.2022, examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna consta din doua probe:
a. proba scrisa, pentru care se acorda un punctaj de maximum 70 de puncte, din care 10 puncte din oficiu;
b. proba orala, pentru care se acorda un punctaj de maximum 30 de puncte.
 
(b) Subiectele pentru proba de verificare a cunostintelor de limba moderna se alcatuiesc in conformitate cu programele scolare in vigoare, pentru nivelul A2 din Cadrul european comun de referinta pentru limbi.
 
(c) Profesorii examinatori acorda puncte candidatului la fiecare din cele doua probe. Media aritmetica a punctajelor acordate de cei doi evaluatori la fiecare proba reprezinta punctajul final al candidatului la proba respectiva. Punctajele finale obtinute la cele doua probe (scrisa si orala) se aduna, iar rezultatul se imparte la 10, obtinandu-se astfel nota finala a candidatului.
 
(d) Subiectul pentru proba scrisa va cuprinde, conform Art. 4, alin. (1) din anexa 4 la 0.M.E. nr. 5243/31.08.2022, itemi obiectivi pentru verificarea competentelor de intelegere de texte si a functiilor comunicative/actelor de limbaj corespunzatoare nivelului A2, cum ar fi: intrebari cu raspunsuri multiple, intrebari cu raspuns scurt, intrebari de tip adevarat/fals cu justificare, exercitii de realizare a unor corespondente, text lacunar.
 
(e) Timpul afectat probei scrise este de 60 de minute.
 
(f) Proba orala va consta, conform Art. 5, alin. (1) din anexa 4 la 0.M.E. nr. 5243/31.08.2022, din itemi pentru verificarea competentelor de discurs oral si de participare la conversatie de nivel A2. 
 

Contestatii
 

(a) Pentru proba scrisa se pot depune contestatii la centrul la care s-a desfasurat proba, in termenul prevazut de Calendarul admiterii si in Brosura ,Admitere 2024”.
 
(b) Punctajul obtinut de elev dupa recorectarea lucrarii ramane definitiv.
 
(c) La proba orala nu se admit contestatii. 
 

Dispozitii finale
 

(1) Conducerea unitatii de invatamant asigura afisarea, in spatii accesibile candidatilor si parintilor/tutorilor/reprezentantilor legali instituiti ai acestora, a procedurii operationale I.S.M.B. privind organizarea si desfasurarea probei de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv din cadrul admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2023-2024. In perioada 23.03-06.04.2023 se va proceda, de asemenea, la prelucrarea acestor materiale de catre profesorii diriginti in sedintele cu parintii si elevii claselor a VIII-a, pe baza de proces verbal.
 
(2) Procedura va fi difuzata membrilor comisiei si compartimentelor implicate in organizarea si desfasurarea probei de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv.
 
(3) In etapele de organizare si desfasurare a admiterii in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv pentru anul scolar 2023-2024, care presupun comunicarea de rezultate, se va asigura respectarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal, prin alocarea de coduri individuale de anonimizare.
 
(4) Actuala procedura va fi revizuita in cazul in care apar modificari organizatorice sau alte reglementari cu caracter general sau intern care si intereseze prevederile acestei proceduri. 
 

Model cerere de echivalare pentru admiterea 2023 la liceu bilingv 
 
 

Lista examenelor cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine

 

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


 


Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat

TITULARIZARE - Consiliere psihopedagogica


NOU! Va anuntam aparitia editoriala a celei mai recente lucrari specializate pentru pregatirea examenului de Titularizare la catedra de Consiliere Psihopedagogica.

20 de Teste REZOLVATE pentru pregatirea de nota 10

Realizata:
  •  in perfecta concordanta cu programa de examen elaborata de Ministerul Educatiei;
  •  dupa modelul testelor formulate de minister.
Pregatiti corect examenul de titularizare pentru ca efortul dvs. sa fie incununat de succes!

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

cerere echivalare limba modernacerere echivalare limba englezaadmitere liceu bilingvadmitere liceu bilingv englezaprocedura admitere liceu bilingv


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//