Admitere la liceu 2023, liceele cu profil bilingv: calendar examene si inscrieri. Modele de teste limba engleza

de Portal Invatamant la 13 Ian. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Admitere la liceu 2023, liceele cu profil bilingv: calendar examene si inscrieri. Modele de teste limba engleza13Ian.2023

Admiterea la liceu in 2023 pentru liceele cu profil bilingv incepe cu inscrierile la examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna, care debuteaza pe 15 mai. In perioada 17 – 19 mai va avea loc desfasurarea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna, iar rezultatele finale vor fi anuntate pe 26 mai, dupa solutionarea contestatiilor.

Aveti mai jos calendarul pentru examenele la liceele cu profil bilingv din 2023.
 
 

Calendar Admitere liceu cu profil bilingv 2023-2024

 
Probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
10 – 12 mai 2023 - Eliberarea/Transmiterea anexelor fiselor de inscriere pentru elevii sau absolventii care doresc sa participe la probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
15 – 16 mai 2023 - Inscrierea candidatilor pentru probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
Important! 
Documentele necesare pentru recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala pot fi depuse la unitatea de invatamant de provenienta pana la data de 22 mai 2023.
 
17 – 19 mai 2023 - Desfasurarea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
22 mai 2023 - Comunicarea rezultatelor la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.
 
Depunerea contestatiilor la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna (daca exista prevederi metodologice privind contestarea probelor)
 
26 mai 2023 - Comunicarea rezultatelor finale, dupa contestatii, la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.
 
Transmiterea catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti a listelor cu rezultatele finale la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, prin completarea acestora in aplicatia informatica centralizata
 
29 – 30 mai 2023 - Ridicarea/Transmiterea anexelor fiselor de inscriere de la unitatile la care candidatii au sustinut probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
9 iunie 2023 - Depunerea/Transmiterea anexelor fiselor de inscriere ale candidatilor care au participat la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, la unitatile de invatamant de provenienta
 
15 iunie 2023 - Transmiterea de catre comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti, in format electronic, catre Centrul national de admitere a listei candidatilor care au promovat probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna si a rezultatelor acestora la probe, prin introducerea si confirmarea finalizarii introducerii acestora in aplicatia informatica centralizata.
 
 

Admitere liceu cu profil bilingv - Metodologie si structura probei de verificare a cunostintelor de limba moderna 

 
Art. 1. (1) Unitatile de invatamant preuniversitar in care functioneaza clase sau grupe cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv vor organiza, pentru admiterea in clasa a IX-a la aceste clase, o proba de verificare a cunostintelor la limba moderna (nivel lingvistic AZ).
 
(2) Proba se organizeaza in centre stabilite de comisia de admitere judeteana/ a municipiului Bucuresti, in perioada prevazuta de metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat.
 
(3) Proba prevazuta la alin. (1) nu se organizeazaa pentru clasele sau grupele cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv pentru incepatori.
 
Art. 2. (1) Subiectele pentru proba de verificare a cunostintelor de limba moderna se alcatuiesc, in conformitate cu programele scolare in vigoare, pentru nivelul A2 din Cadrul european comun de referinta pentru limbi.
 
(2) Subiectele pentru proba de verificare a competentelor de limba moderna sunt unice la nivelul judetului/ municipiului Bucuresti. Acestea se elaboreaza de catre comisia judeteana/ a municipiului Bucuresti de elaborare a subiectelor, formata din profesori de specialitate (care nu au rude/ afini pana la gradul II inclusiv in concurs) si sunt aprobate de inspectorul scolar pentru limbi moderne sau de catre un profesor metodist, desemnat de inspectorul scolar pentru limbi moderne (in cazul in care inspectorul nu are specializarea in limba moderna pentru care se elaboreaza subiectele).
 
(3) Comisia mentionata la alin. (2) este numita prin decizie a inspectorului scolar general, la propunerea inspectorului scolar pentru limbi moderne sau a unui profesor metodist, desemnat de catre inspectorul scolar pentru limbi moderne (in cazul in care inspectorul nu are specializarea in limba moderna pentru care se elaboreaza subiectele).
 
(4) Comisiile de examinare si evaluare pentru proba de verificare a competentelor de limba moderna functioneaza in centre de examen, la care sunt arondate liceele cu clase cu predare in regim bilingv a unei limbi moderne. Comisiile de examinare si evaluare se numesc prin decizie a inspectorului scolar general, la propunerea inspectorului scolar pentru limbi moderne sau a unui profesor metodist, desemnat de catre inspectorul scolar pentru limbi moderne (in cazul in care inspectorul nu are specializarea in limba moderna pentru care se elaboreaza subiectele).
 
(5) In fiecare centru de examen in care se organizeaza proba de verificare a cunostintelor de limba maderna, se numeste, prin decizie a inspectorului scolar general, si o comisie de contestatii, formata din cadre didactice de specialitate, altele decat cele care sunt numite in comisiile de examinare si evaluare. Comisiile de contestatii se numesc la propunerea inspectorului scolar pentru limbi moderne sau a unui profesor metodist, desemnat de catre inspectorul scolar pentru limbi moderne (in cazul in care inspectorul nu are specializarea in limba moderna pentru care se organizeaza proba).

 
Art. 3. Examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna consta din doua probe:
 
a) Proba scrisa, pentru care se acorda un punctaj de maximum 70 de puncte, din care 10 puncte din oficiu;
 
b) Proba orala, pentru care se acorda un punctaj de maximum 30 de puncte.
 
Art.4. (1) Subiectele pentru proba scrisa vor cuprinde itemi obiectivi pentru verificarea competentelor de intelegere de texte si a functiilor comunicative/ actelor de limbaj corespunzatoare nivelului A2, cum ar fi intrebari cu raspunsuri multiple, intrebari cu raspuns scurt, intrebari de tip adevadrat/fals cu justificare, exercitii de realizare a unor corespondente, text lacunar.
 
(2) Timpul afectat probei scrise este de 60 minute.
 
(3) Pentru proba scrisa se pot depune contestatii, la centrul la care s-a desfasurat proba, in perioada prevazuta de metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat.
 
Art. 5. (1) Proba orala va cuprinde itemi pentru verificarea competentelor de discurs oral si de participare la conversatie de nivel A2.
 
(2) La proba orala nu se admit contestatii.


Calendarul complet pentru Admitere la liceu in 2023 il gasiti AICI<<
 
 
Art. 6. (1) Profesorii examinatori acorda puncte candidatului la fiecare din cele doua probe. Media aritmetica a punctajelor acordate de cei doi evaluatori la fiecare proba, reprezinta punctajul final al candidatului la proba respectiva. Punctajele finale obtinute la cele doua probe (scrisa si orala) se aduna, iar rezultatul se imparte la 10, obtinandu-se astfel nota finala a candidatului.
 
(2) Elevul care a obtinut minimum nota 6 (sase) la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna este considerat admis.
 
(3) Rezultatul final al probei de verificare a cunostintelor de limba moderna se afiseaza, in perioada prevazuta de calendarul admiterii, la avizierul unitatii de invatamant in care s-a desfasurat proba.
 
Art. 7. La liceele unde se organizeaza clase sau grupe cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, in cazul in care numarul elevilor care opteaza pentru aceste clase sau grupe este mai mare decat numarul de locuri prevazut, se organizeaza o proba de departajare.
 
Art. 8. (1) Pentru organizarea si desfasurarea probei prevazute la art. 7 se constituie o comisie la nivelul unitati de invatamant formata din profesori de specialitate (care nu au rude/ afini pana la gradul II inclusiv in concurs).
 
(2) Comisia prevazuta la alin. (1) elaboreaza subiectele, care respecta structura si punctajele prevazute pentru desfasurarea probei de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea fn clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv.
 
Art. 9. Candidatii care au sustinut si au promovat proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv vor putea opta pentru recunoasterea notei obtinute, in liceul la care au fost repartizati computerizat, pentru clasele cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, fara a mai sustine proba prevazuta la art. 7, daca au fost admisi la profilul la care se organizeaza grupa sau clasa cu predare a unei limbi moderne fn regim intensiv.
 

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ati inceput antrenamentul pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a?


Va doriti o pregatire eficienta si SUCCES deplin pentru copilul dvs. la Evaluarea Nationala?

Oferiti-i copilului dvs. suportul unei pregatiri conforme programei scolare in vigoare!

Culegerile ajuta acum elevul:

-> sa recapituleze/asimileze/lamureasca/fixeze notiunile de examen;
-> sa exerseze rezolvari similare celor de la examen;
-> sa capete incredere in fortele proprii;
-> sa atinga performante cu efect benefic pentru evolutia ulterioara.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

teste engleza admitere liceuliceu bilingv admitereadmitere liceu 2023admitere liceu profil bilingv 2023admitere liceu bilingv 2023-2024


x

Lasa un raspuns
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitPregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x
//