Admitere la liceu 2022, liceele cu profil bilingv: calendar examene si inscrieri. Modele de teste limba engleza

de Portal Invatamant la 05 Mai. 2022
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Admitere la liceu 2022, liceele cu profil bilingv: calendar examene si inscrieri. Modele de teste limba engleza05Mai.2022

Admiterea la liceu in 2022 pentru liceele cu profil bilingv incepe cu inscrierile la examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna, care debuteaza pe 16 mai. In perioada 18 – 20 mai va avea loc desfasurarea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna, iar rezultatele finale vor fi anuntate pe 27 mai, dupa solutionarea contestatiilor. Aveti mai jos calendarul pentru examenele la liceele cu profil bilingv din 2022.

Nu uitati ca admiterea la liceu in 2022 este reglementata de OME 5.150 din 30 august 2021, respectiv OME 5.142 din 30 august 2021 pentru liceele profesionale si cele in sistem dual.
 
 

CALENDAR Admitere liceu - anul scolar 2022-2023

 
Probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
11 – 13 mai 2022: eliberarea/transmiterea anexelor fiselor de inscriere pentru elevii sau absolventii care doresc sa participe la probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
16 – 17 mai 2022: inscrierea candidatilor pentru probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna; documentele necesare pentru recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala pot fi depuse la unitatea de invatamant de provenienta pana la data de 23 mai 2022.
 
18 – 20 mai 2022: desfasurarea probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
23 mai 2022: comunicarea rezultatelor la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna; depunerea contestatiilor la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna (daca exista prevederi metodologice privind contestarea probelor)
 
27 mai 2022: comunicarea rezultatelor finale, dupa contestatii, la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna; transmiterea catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti a listelor cu rezultatele finale la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, prin completarea acestora in aplicatia informatica centralizata
 
30 – 31 mai 2022: ridicarea/transmiterea anexelor fiselor de inscriere de la unitatile la care candidatii au sustinut probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna
 
3 iunie 2022: depunerea/transmiterea anexelor fiselor de inscriere ale candidatilor care au participat la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, la unitatile de invatamant de provenienta
8 iunie 2022: transmiterea de catre comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti, in format electronic, catre Centrul national de admitere a listei candidatilor care au promovat probele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna si a rezultatelor acestora la probe, prin introducerea si confirmarea finalizarii introducerii acestora in aplicatia informatica centralizata
 
Unitatile de invatamant preuniversitar in care functioneaza clase sau grupe cu predare a unei limbi modern in regim bilingv vor organiza, pentru admiterea in clasa a IX-a la aceste clase, o proba de verificare a cunostintelor la limba moderna (nivel lingvistic A2). Proba se organizeaza in centre stabilite de comisia de admitere.

 
Examenul de verificare a cunostintelor de limba moderna consta din doua probe:
 
- proba scrisa, pentru care se acorda un punctaj de maximum 70 de puncte, din care 10 puncte din oficiu;
- proba orala, pentru care se acorda un punctaj de maximum 30 de puncte.
 
Subiectele pentru proba scrisa vor cuprinde itemi obiectivi pentru verificarea competentelor de intelegere de texte si a functiilor comunicative/actelor de limbaj corespunzatoare nivelului A2, cum ar fi intrebari cu raspunsuri multiple, intrebari cu raspuns scurt, intrebari de tip adevarat/fals cu justificare, exercitii de realizare a unor corespondente, text lacunar.
 
Timpul afectat probei scrise este de 60 minute.
 
Pentru proba scrisa se pot depune contestatii, la centrul la care s-a desfasurat proba, in perioada prevazuta de metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat.
 
Proba orala va cuprinde itemi pentru verificarea competentelor de discurs oral si de participare la conversatie de nivel A2. La proba orala nu se admit contestatii.
 
Profesorii examinatori acorda puncte candidatului la fiecare din cele doua probe. Media aritmetica a punctajelor acordate de cei doi evaluatori la fiecare proba, reprezinta punctajul final al candidatului la proba respectiva.
 
Punctajele finale obtinute la cele doua probe (scrisa si orala) se aduna, iar rezultatul se imparte la 10, obtinandu-se astfel nota finala a candidatului.
 
Elevul care a obtinut minimum nota 6 (sase) la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna este considerat admis.
 
La liceele unde se organizeaza clase sau grupe cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, in cazul in care numarul elevilor care opteaza pentru aceste clase sau grupe este mai mare decat numarul de locuri prevazut, se organizeaza o proba de departajare
 
Candidatii care au sustinut si au promovat proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv vor putea opta pentru recunoasterea notei obtinute, in liceul la care au fost repartizati computerizat, pentru clasele cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv, fara a mai sustine proba, daca au fost admisi la profilul la care se organizeaza grupa sau clasa cu predare a unei limbi moderne in regim intensiv.
 
Proba nu se organizeaza pentru clasele sau grupele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv pentru incepatori.
 
Comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti vor aloca coduri distincte pentru clasele sau grupele cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv pentru incepatori si vor mentiona in brosura de admitere faptul ca nu se sustine proba de verificare a cunostintelor de limba moderna.
 
Admiterea candidatilor la clasele sau grupele cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv pentru incepatori se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiuni.

Calendarul complet pentru Admitere la liceu in 2022 il gasiti AICI
 
Echivalarea competentelor lingvistice
 
Candidatii care, pe parcursul invatamantului gimnazial, promoveaza examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine pot solicita recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv.
 
Recunoasterea si echivalarea se fac, la cerere, daca certificatul obtinut/diploma obtinuta valideaza un nivel de competenta lingvistica egal sau superior nivelului A2, corespunzator Cadrului european comun de referinta pentru limbi.
 
In situatii exceptionale, in care se inregistreaza intarzieri in eliberarea certificatului/diplomei de catre institutia/organizatia care administreaza examenul, se poate recunoaste si echivala si adeverinta eliberata de institutia/organizatia respectiva, insotita de fisa rezultatelor obtinute.
 
Se recunosc si se echivaleaza numai rezultatele obtinute pentru limbile moderne la examenele mentionate in Lista examenelor cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine, care pot fi recunoscute si echivalate cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal, din cadrul examenului de bacalaureat.
 
De asemenea, se recunosc si se echivaleaza rezultatele obtinute la examenele care confera nivelul de competenta lingvistica egal sau superior nivelului A2, organizate de institutiile prevazute in lista mentionata, numai pentru limba moderna la care fiecare institutie are deja examene prevazute in lista.
 
Candidatii carora li se recunosc si li se echivaleaza rezultatele obtinute la examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine primesc nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv.
 
Candidatilor care, in clasa a VII-a/a VIII-a, au obtinut premiul I, al II-lea, al III-lea sau mentiune la etapa nationala a olimpiadei de limba moderna li se recunosc rezultatele obtinute la olimpiada, in baza diplomei emise de Ministerul Educatiei, si li se echivaleaza cu nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv, pentru limba moderna la care au obtinut distinctia respectiva.
 
Candidatilor care au promovat cel putin una din clasele gimnaziale la o unitate de invatamant cu predare intr-o limba materna pentru care se organizeaza clase cu predare in limba moderna in regim bilingv li se pot recunoaste, la cerere, rezultatele obtinute la limba respectiva si li se echivaleaza cu nota 10 la proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu predare a limbii moderne in regim bilingv.
 
Aceasta prevedere se aplica si candidatilor care au promovat cel putin una din clasele gimnaziale la o unitate de invatamant din strainatate, avand ca limba de predare limba moderna pentru care se organizeaza clase cu predare in limba moderna in regim bilingv. Dovada studierii limbii respective la nivel de limba de predare o constituie, dupa caz, foaia matricola sau decizia de echivalare a studiilor parcurse in strainatate.

Sfaturi pentru Nota 10 - Raspunsuri si Explicatii

Ce NOUTATI sunt la Examenul de Bacalaureat - proba scrisa


Programa pentru Bacalaureat s-a modificat! Mare atentie la noile Teste Rezolvate la Limba Romana, care contin explicatiile detaliate. Testele Rezolvate sunt alcatuite dupa modelul celor date la examen si contin toate cele 3 tipuri de subiecte aflate pe foaia de examen:
  • un text cu cerinte la prima vedere;
  • un text de tip argumentativ;
  • un eseu din materia studiata.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

admitere liceu 2022admitere liceu 2022 licee bilingveteste engleza admitere liceuliceu bilingv admitere


x

Lasa un raspuns
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau

03Iul.2022

Bisinicu Vali 03 Iul. 2022 00:16:09

Buna seara, daca copilului meu are certificat B2 la limba engleza si media la admitere este mai mica adica 8,17 poate întra în clasa a ix la bilingv?
Va multumesc.
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitNoile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Noile Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Limba Romana -

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x