Hotararea ministerului este sa se implementeze o evaluare online prin care toate lucrarile sa fie scanate, iar corectarea sa se faca de evaluatori aleatori. Metodologia spune ca aceasta evaluare se poate face si de acasa.
"Toate documentele pentru evaluarea nationala si examenul de
Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrarile se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasa sau la centrul de corectura sau la scoala, daca acasa nu are calculator", afirma ministrul Educatiei, in luna august.
Inca vara, de cand ministerul a venit cu acesta propunere, sindicalistii au afirmat ca este una "interesanta", dar care ridica multe semne de intrebare, legate de securitatea datelor. De asemenea, efortul care trebuie depus pentru a scana lucrarile ar fi mare.
Corectarea lucrarilor de acasa nu ar fi realizata intr-un cadru institutional, insa acest lucru se intampla deja in cazul tezelor, de exemplu, au subliniat atunci sindicalistii.
"Nu exista cadru institutional pentru asa ceva. Metodologia spune clar ca evaluatorii sunt inregistrati, sunt verificati, si asa mai departe. Ce inregistrare si ce verificare se mai poate face in conditiile in care acesta va corecta lucrarile online, de acasa, intr-o discutie cu copilul, cu sotia, hai sa mai corectam si o lucrare", a spus Eugen Ilea, vicepresedinte Federatia Asociatiilor de Parinti.
Este in plan ca lucrarile vor fi scanate si incarcate apoi pe un server al Serviciului de Telecomunicatii Speciale. In plus, fiecare lucrare va avea un cod unic de bare pentru identificare. Ramane de vazut daca si cand va fi pus in practica acest demers.
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
Danielescu Teodor 24 Nov. 2017 19:08:59
Sunt profesor de 35 de ani. Nu mi se pare deloc o masura inspirata. Mai reflectati, Domnule Ministru, inainte de a lua aceasta decizie. De ce va ganditi la asa ceva, ca sa nu mai platiti profesorii corectori ?!