"Pregatesc o metodologie potrivita de selectie, de concurs, pentru directorii scolilor, si va aduc aminte ca in ultimii sapte ani nu am avut ceva transparent in acest context. Cred ca este destul curaj sa incepi un asemenea demers. De sapte ani directorii nu au participat la concursuri si primesc doar prelungiri din sase in sase luni sau pe cat timp primesc, ceea ce nu cred ca face bine scolii romanesti.
M-am angajat, si o spun foarte ferm, in a pregati o metodologie pe care o vom expune public si o vom discuta destul privind organizarea concursurilor de directori si am toata increderea ca vom si organiza primul ciclu de concursuri, pentru ca am un an scurt. Cu siguranta vom avea o metodologie, veti vedea robusta", a declarat Adrian Curaj.
Ministrul Educatiei a anuntat ca metodologia este pregatita de un grup de specialisti, profesionisti in educatie, universitari din zona stiintelor educatiei, din zona reprezentativa a administratiei locale, a asociatiilor care lucreaza in domeniul resurselor umane in multinationale.
"Ma astept ca la sfarsitul lunii martie sa avem metodologia. Astfel vom avea un mecanism potrivit de selectie, inclusiv folosind instrumente care nu sunt atat de la indemana si uzuale in spatiul public. Mesajul este ca ne gandim bine, venim cu o metodologie si dam incredere celor care pana acum poate au avut grija sa nu participe ca le-a fost frica de consecinte", a subliniat ministrul.
Concursul pentru ocuparea posturilor de directori de scoli vor fi deschise, "fara niciun spatiu incert", potrivit ministrului Educatiei.
"Veniti si puneti-va ideile, transmiteti mesajul managerial cum vedeti scoala, cum vedeti resursele din jur in favoarea scolii dumneavoastra, cum vedeti relatia cu administratia locala, cum vedeti rolul dvs ca manager intr-o scoala. Eu cred ca vom castiga foarte mult inclusiv in forta scolii in comunitate", a anuntat Adrian Curaj.
Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
Sinzi 16 Feb. 2016 22:13:47
Kiki are dreptate. Sa se interzica, de exemplu, ca un director sa ocupe aceasta functie de mai multe ori, sunt unii care se cred Dumnezeu, se considera stapanii inelelor, ai banilor pe care nu-i justifica, la acest lucru contribuind si toxicele inspectorate mafiote, cuib de sarlatani care au blocate posturi in cele mai bune scoli. Sa existe cerinte simple, concursuri pe bune, nu aranjate, ca pana acum, de conduc niste bestii puse pe imbogatire, aceeasi de zeci de ani. De ce nu se verifica persoanele din inspectorate, aceleasi sau, cand se schimba, sunt aceeiasi de dinainte. Nimeni nu zice nimic din motive lesne de inteles:osul de ros, munca mult mai usoara, cu hartii aranjate, cea mai grea sarcina avand-o cei care lucreaza cu copiii. Cand se va trece la salarizarea mare pornind de la educatoare? Nu stiu daca acest Curaj va avea curajul sa faca ceva, sa nu fie ca si pana acum doar o poleiala pentru aceeasi clienti mafioti privilegiati. Ar trebui desfiintate si Consiliile de Administratie, consilii de marionete, directorul face , de fapt, ce vrea, si are alti dobitoci care-l sustin. Deocamdata, toti se fac ca fac, pe bani multi, platiti de prosti ca noi, care induram.Kiki 15 Feb. 2016 09:06:16
S-ar impune ca în grupurile de lucru pentru acte normative și legislative sã fie cooptați și cei direct implicați personalul didactic din învãțãmântul preuniversitar!. Ei sunt cei care știu concret situația din sistem. Cadrele universitare sunt departe de realitatea din teren, din pãcate, deseori, copiazã formatele din alte state europene, modele care nu ni se potrivesc!