In acest sens exista deja in vigoare o ordonanta de urgenta, existand familii care isi retrag copiii de la scoala tocmai pentru a primi ajutor social.
Ea a mai aratat ca exista familii aflate la cea de-a treia generatie de someri si ca in aceste familii copiii sunt retrasi de la scoala inainte de a termina clasa a VIII-a, tocmai pentru a nu avea o meserie si a putea deveni asistati social.
De aceea, din luna august a intrat in vigoare o ordonanta care prevede ca, dupa ce un elev a acumulat mai multe absente nemotivate, familiei sale sa ii fie diminuat ajutorul social.
"Este in vigoare o ordonanta de urgenta care prevede faptul ca, daca un copil are 10 absente nemotivate la scoala, se va taia 20% din ajutorul social al familiei respective. Daca are 20 de absente nemotivate i se va taia 50% din ajutorul social.
Exista deja un proiect de lege in Parlamentul Romaniei care prevede ca o persoana care a refuzat un loc de munca nu va mai primi ajutor social sau indemnizatia de somaj", a spus ministrul Muncii.
Desi in Romania exista un mare deficit de forta de munca in domeniul constructiilor si al agriculturii, 240.000 de familii sunt asistate social in tara noastra si primesc de la stat venitul minim garantat, a anuntat ministrul muncii Olguta Vasilescu.
Nicolae Capatana 29 Nov. 2017 09:45:17
Curioasa metoda cea cu penalizarea dupa numarul de absente! Pai, pe noi ce ne intereseaza, "FUNDUL lor sau CAPUL lor", cum spunea prof. Grigore Moisil. Penalizarea ar trebui sa tina seama de rezultatele la invatatura, respectiv medii, corijente, repetentie, etc. Dar la gandirea "diriguitorilor " nostri, la ce sa ne asteptam???