Aproximativ 4.800 de cadre didactice din judetul Galati au semnat o petitie in care informeaza forurile responsabile ca intentioneaza sa nu se mai implice in desfasurarea programului de activitati educative extracurriculare si extrascolare '
Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!', a anuntat, miercuri, presedintele executiv al Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Galati, Lidia Antoniu.
Cadrele didactice au explicat ca decizia lor are la baza acuzatiile grave aduse la adresa profesorilor in ultima vreme, iar activitatile din perioada 7-11 aprilie presupun strangerea de bani pentru vizitarea muzeelor sau organizarea diferitelor actiuni in care sunt implicati elevii.
"Membrii de sindicat au semnat o petitie in care anunta ca sunt hotarati sa nu se mai implice sub nicio forma in organizarea activitatilor care presupun consum financiar sau de materiale, care nu se asigura prin bugetul de stat, ci de la parinti sau de la profesori. De asemenea, cadrele didactice au mai completat si cate un referat de necesitate pe care le vor inainta catre secretariatele scolilor, cu toate materialele necesare, pentru activitatea zilnica si pentru cele cuprinse in saptamana 'Scoala Altfel'", a declarat Lidia Antoniu.
In cazul in care nu se vor gasi fondurile necesare, programul 'Scoala Altfel' ar putea sa se limiteze la a se desfasura doar la nivelul unitatilor de invatamant, fara vizite la muzee, excursii tematice si diverse spectacole, a explicat liderul de sindicat.
"In conformitate cu prevederile Anexei OM nr. 3818/03.06.2013 privind
structura anului scolar 2013-2014, saptamana 7-11 aprilie 2014 va fi dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, desfasurate in cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!". In acest sens, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) lanseaza o invitatie in atentia organizatiilor non-guvernamentale interesate sa se implice cu programe educationale in organizarea / desfasurarea programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", potrivit unei note publicate pe site-ul MEN.
Organizatiile non-guvernamentale care doresc sa se implice in programul national "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" pot accesa platforma specifica dezvoltata de Ministerul Educatiei Nationale pentru a-si posta propunerile de proiecte in scopul realizarii activitatilor de parteneriat.
Orice activitate inscrisa pe platforma va fi vizibila numai dupa aprobarea proiectului de catre un evaluator al MEN, iar in cazul respingerii unui proiect, ONG-ul va fi informat in legatura cu acest aspect in contul sau, alaturi de motivul respingerii.
Maria 19 Mai. 2015 17:35:59
DD,se vede ca nu aveti habar ce inseamna activitatea unui cadru didactic.Presupune multa responsabilitate,implicare,efort intelectual, psihic, emotional,...Nu cred ca un cadru didactic ,,adevarat s-ar preta la ce afirmati d-voastra.SUNT DE ACORD SA SE RENUNTE LA PROGRAMUL SCOALA ALTFEL,DACA M.E.N.NU ASIGURA LOGISTICA NECESARA.Sunt cadru didactic si de trei ani scot din buzunarul meu sume considerabile pentru a procura materialele necesare,astfel incatactiunile sa-si atinga scopul,nu sa fie formale sau dat bine in poza.DD 07 Apr. 2015 13:15:27
D-voastrã,dd,ați trecut printr-o școalã cu profesorii... plecați din motive de salariu.Se vede dupã cum scrieți.Așa vã anvãțați copilul?Cojocaru Silvia 14 Mar. 2015 21:35:05
De ce rãzbate atata rãutate din acest comentariu?Chiar nu ați cunoscut și profesori de bunã credințã, fãrã astfel de obiceiuri? Eu le dau dreptate profesorilor din Galați.Prea multe apecte nu se iau an seamã atunci cand la minister se propun niște programe. Ei propun iar scolile trebuie sã le punã an aplicare. Dar cu ce? Cele mai multe activitãți extracurriculare au nevoie de mai multe resurse decat activitãțile școlare obișnuite.Bugetul aprobat al școlii nu prevede asemenea cheltuieli.Trebuie gãsitã o cale legalã prin care sã se prevadã fonduri necesare organizãrii unor astfel de activitãți.Nu e corect sã plãteascã nici pãrinții, nici profesorii.Dd 14 Mar. 2015 20:26:45
sa inteleg ca daca nu mai se poate sa ceri bani pentru propriu buzunar sub forma de "fondul clasei", profesoarele refuza sa stranga bani si pentru scoala altfel, cica nu intra nimic in buzunarul lor de aceasta operatie. penibil. Mai vreit atentii, fondul clasei fara factura sau bon fiscal, cadouri cu si fara motiv, teatru de papusi tot asa fara bilet cu pret pe el? salariul de mizerie nu e o scuza, daca nu va place, nu va retine nimeni cu forta la scoala.