In urma competitiei, ISJ Iasi va demara proiectul "Citizenship, Human Right, Inclusion and Leadership for Democratic Schools", constand in formare pentru noua experti in Norvegia si Islanda, valoarea fiind de 24.070 de euro.
De asemenea CJRAE va derula proiectul "QualForm - Calitate in educatie pentru Formarea echipelor de schimbare", urmand sa fie formati trei experti in Norvegia, valoarea fiind de 6.550 de euro.
"Prin noile competente obtinute, acesti profesionisti vor ajuta institutiile din care fac parte sa asigure cresterea calitatii educatiei in scoli, asigurand sustenabilitatea rezultatelor obtinute prin transmiterea acestor rezultate ale invatarii catre profesorii din scolile romanesti.
Mobilitatile vor avea un impact direct asupra dezvoltarii competentelor profesionale ale expertilor in educatie (inspectori scolari, formatori de profesori, consilieri) si vor creste relevanta invatamantului preuniversitar", au precizat reprezentantii ISJ Iasi. Liniile de finantare deschise fac parte din Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, semnat intre Romania si guvernele Norvegiei, Islandei si Liechtensteinului.
Nicolae Capatana 19 Iul. 2018 08:22:45
Interesant, daca inteleg bine se doreste dezvoltarea competentelor pentru oameni ce nu au nici o legatura profesionala cu catedra. Inspectorii scolari si consilierii ar trebui desfiintati ca structura profesionala, iar formatorii de profesori in imensa lor majoritate sunt aciulati prin CCD-uri, foarte putini lucrand la clasa cu elevii! Cand dispui de bani iti permiti sa fi si ...prost!!!