Va puteti inscrie la webinarul "Vaccinarea COVID-19 pe intelesul tuturor" accesand linkul de AICI >>
"Colegiul Medicilor din Romania va invita sa luati parte la un demers de informare in premiera, organizat in parteneriat cu Universitatile de Medicina si Farmacie traditionale din Romania:
Vaccinarea COVID-19 pe intelesul tuturor! Ce cunoastem, ce dovezi stiintifice exista?
- Intrebari si raspunsuri despre Vaccinarea COVID-19,
- Realitati versus fake news,
- Ce cunoastem, ce dovezi stiintifice exista,
- Informatii corecte, validate stiintific, prezentate cu transparenta pentru o informare corecta a populatiei,
acestea sunt numai cateva dintre punctele pe care le va atinge conferinta!
Evenimentul se adreseaza atat publicului larg, cat si profesionistilor din domeniul medical", este mesajul transmis de catre Ministerul Educatiei.
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a facut si el referire la mai multe aspecte din sistemul de invatamant, printre care si campania de vaccinare.
"In vederea informarii corecte a personalului din invatamant cu privire la campania nationala de vaccinare, precum si in sprijinul incurajarii vaccinarii, Ministerul Educatiei va solicita tuturor scolilor, inspectoratelor scolare si universitatilor publicarea pe pagina web proprie a linkului catre Platforma nationala de informare cu privire la vaccinarea impotriva COVID-19 -
https://vaccinare-covid.gov.ro . Informatiile puse astfel la dispozitie vor constitui o contributie la educatia pentru sanatate a elevilor si studentilor", a transmis Sorin Cimpeanu.
Ministrul Sorin Cimpeanu a trecut in revista si la alte aspecte de interes pentru profesori, in special situatia incheierii mediilor pe semestrul I:
I. In perspectiva incheierii semestrului I, Ministerul Educatiei dispune catre toate unitatile de invatamant, prin intermediul inspectoratelor scolare, urmatoarele:
1. Reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente si conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii prin HG 370/2020 "Scoala de acasa", HG 756/2020, OUG 144/2020, precum si prin interventii realizate la nivel local.
2. Reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie si internet, in vederea desfasurarii in cele mai bune conditii posibile a activitatilor de predare/evaluare.
3. Modul de acoperire cu personal calificat si procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare in timpul anului scolar 2020-2021.
II. Dupa finalizarea acestui proces, unitatile scolare vor identifica si raporta, pana la 11 ianuarie 2021, numarul elevilor aflati in situatie de risc cu privire la incheierea mediilor pe semestrul I, in vederea stabilirii planului de interventie personalizata pentru evitarea abandonului scolar cauzat de dificultatile derularii procesului de invatamant in sistem online'', a transmis el, potrivit unui comunicat de presa.
Deocamdata, peste jumatate (56,3%) dintre angajatii din invatamant nu sunt de acord sa se vaccineze impotriva COVID-19, conform unui sondaj realizat de Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" in perioada 16 - 21 decembrie 2020, informeaza
Agerpres.
Alina Constantin 05 Ian. 2021 10:05:39
Bun, profesorii care nu vor sa se vaccineze, ansemna c? aleg riscul de a se contamina de la elevii asimptomatici.Dar nu este corect sa se calce peste profesorii care nu vor sa se expun? acestui risc ?i vor sa se vaccineze anainte sa anceap? ?coala face to face, sa aib? timp sa dobandeasc? ?i imunitatea la 4 s?pt?mani de la prima doza.