"Stimati profesori, aveti OBLIGATIA de a solicita in scris necesarul de consumabile la clasa. Mobilizarea elevilor este ILEGALA", anunta Federatia Parintilor

De Portal Invatamant
la 15 Dec. 2022
2 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Stimati profesori, aveti OBLIGATIA de a solicita in scris necesarul de consumabile la clasa. Mobilizarea elevilor este ILEGALA", anunta Federatia Parintilor15Dec.2022

Federatia Nationala a Asociatiilor De Parinti Sector 1, Bucuresti, semnaleaza, intr-o postare pe un grup de Facebook, ca invatatorii si profesorii diriginti au obligatia de a solicita in scris, ori de cate ori este nevoie, catre conducerea scolii, necesarul de consumabile pentru fiecare clasa.

Mesajul postat de Fnap Sector 1 pleaca de la o conversatie pe grupul de Whatsapp al elevilor unei clase, grup din care face parte si cadrul didactic. 
 
Discutia este, de fapt, un indemn la a strange bani de la elevi pentru a cumpara 4 markere Pilot Vboard master pentru clasa respectiva: "Am decis sa cumparam 4 markere Pilot Vboard master pentru clasa noastra. Am facut calculul si imi rezulta 42 lei. Suntem "X" in clasa. Deci pretul pe copil este de "X" lei si "X" de bani (aproximativ)".
 
Federatia Nationala a Asociatiilor De Parinti Sector 1 mentioneaza ca intentionat nu a trecut numarul elevilor si costurile/ elev ce se regasesc in conversatie. Totodata, "reactia cadrului didactic la aceasta propunere venita din partea elevilor NU EXISTA in conversatia primita". 
 
Reprezentantii parintilor semnaleaza ca o astfel de mobilizare de a strange bani pentru consumabilele de la clasa nu se justifica, avand in vedere ca scolile primesc finantare pentru acest lucru.
 
"Dragi parinti, stimati profesori de invatamant primar / diriginti, va vom prezenta o simulare cu referire la finantarea de baza/per capita de elev, CONFORM HG 136/2016*modificat. Valoarea coeficientului 1 aferent anului 2022 PENTRU CHELTUIELILE MATERIALE s-a majorat cu 7,8% fata de anul 2021, respectiv de la valoarea de 450 lei la valoarea de 485 lei. Prin urmare,  daca o scoala are 1000 de elevi, pentru anul fiscal in curs, le-a intrat in cont 1000×485 lei, conform coeficientului 1. Adica... 485000 lei. Sunt aproximativ 8 luni de scoala. 485000÷8=60625 lei/luna. Daca plateste 15000-20000/luna utilitatile, restul de cca 40000 sunt pentru creta, marker, coli de scris, sapun,  etc. Dragi parinti, UI au banii necesari pentru asigurarea consumabilelor. Stimati profesori invatamant primar / diriginti, aveti OBLIGATIA de a solicita in scris ( lunar, trimestrial, etc. ) catre  conducerea UI, necesarul de consumabile pentru fiecare clasa. Despre "mobilizarea" elevilor pentru asigurarea consumabilelor putem spune doar atat: ESTE ILEGALA! Facem un apel catre conducerea UI de a sanctiona in comisia de disciplina orice abatere, a profesorilor de invatamant primar/ dirigintilor, de la Art.66(1) din OM 4183/ 04.07.2022", se arata in mesajul Fnap Sector 1.

Ce prevede Art.66(1) din OM 4183/ 04.07.2022: "(1)Activitatile specifice functiei de diriginte sunt prevazute in fisa postului cadrului didactic"
 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

consumabilefederatia parintilordiriginteministerul educatiei


x
Lasa un raspuns



Comentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
19Dec.2022

Raluca 19 Dec. 2022 09:06:49

Parintii care reclama strangerea sumelor sau cei care au scris articolul au verificat daca rechizitele ajung in scoli/gradinite si mai ales la clase? Stim si noi toti cum in campaniile electorale si la inceput de an scolar toate primariile se lauda ca au alocat bani, dar cati stiu ca profesorii/invatatorii/educatorii au solicitat in scris rechizitele si nici macar acum in 19 decembrie nu au sosit? De ce? Pentru ca se fac licitatii, se contesta, iar se fac etc. Si cati stiu ca ce se primeste in final sunt de proasta calitate? Markere care vin deja usacate sau se termina intr-o zi doua, hartie foarte subtire pe care imprimantele nu o prindca imprimanta e a doamnei, probabil luata de grupa de dinainte si tonerul luat de noi ca oricum primaria cansidera ca la gradinita nu au nevoie de imprimanta si toner pentru o imprimanta care nu e pe inventar nu se poate. V-ati intrebat vreodata ce inseamna pentru unii primari consumabile? Ei bine, inseamna hartie igienica, sapun si alte produse de curateni. Bune si alea ca pana acu vreo 2 ani tot noi le duceam si pe alea. Dar nu cu asa ceva faci educatie. Ai nevoie de hartie, imprimante, toner, markere, magneti, planse si muuulte multe altele in functie de lectie si de clasa.
Nici mie nu-mi convine ca trebuie sa dam bani ca parinti si stiu si eu ca invatamantul ar trebui sa fie gratuit si ca ministerul si primaria ar trebui sa asigure tot. Dar nici nu-mi convine sa nu sa faca nimic la gradinita/scoala pentru ca se asteapta rechizitele de la primarie care nu ajung sau ajung cu intarziere. Nu mi-ar fi convenit ca educatoarele sa stea din 5 septembrie si pana in 19 decembrie degeaba pentru ca asteapta rechizite. Nici nu ne-au cerut. Noi parintii stiam ca nu sunt si ne-am mobilizat si le-am cumparat. Si nu imi pare rau, pentru ca vad copilul cum evolueaza. Altfel ar fi insemnat sa vad cum copilul stagneaza poate chiar regreseaza din cauza ca nu au ce le trebuie la gradinita.
P.S. de obicei se plang ca trebuie sa dea bani fix parintii care au posibilitati, nu cei fara posibilitati.
19Dec.2022

Cristian 19 Dec. 2022 07:48:44

O fi stiind punctual omul cat costa utilitatile. Desi la o scoala daca ai si AC, mai se uita luminile aprinse ziua, imprimante, video proiectoare, copii care se balacesc la toaleta... se aduna. Mai pui consumabile de curatenie, si mai sunt destule.
Nu prea înteleg eu cum vine treaba cu banii astia. Învatamântul e subfinantat. Primim bani per capita. Care conform articolului ar trebui sa ajunga. Eu salariul îl primesc.
Deci unde e subfinantat invatamantul? Ca nenea ala zice ca bani exista. Doar ca noi suntem prea prosti sau lenesi, dezinteresati sau rauvoitori ca sa ii cerem. Eu am discutat cu parintii si am convenit la fondul clasei cu fabuloasa suma de 1 leu pe luna. Tocmai pentru markere, lavete.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

 
Primesti GRATUIT noile TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala conform PROGRAMEI actualizata. Explicatii si Sfaturi pentru Nota Maxima!

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//