Plata cu ora 2023-2024. Precizari pentru directori, directori adjuncti, personalul didactic pensionat, profesori metodisti si suplinitori

De Ana Ghiarasim
la 21 Aug. 2023
4 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata cu ora 2023-2024. Precizari pentru directori, directori adjuncti, personalul didactic pensionat, profesori metodisti si suplinitori21Aug.2023

Procedura pentru ocuparea posturilor in regim de plata cu ora este explicata in detaliu in Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar pentru anul scolar 2023-2024, aprobata prin OME nr. 6218/2022, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit sursei citate, cadrele didactice care pot fi incadrate in sistem plata cu ora sunt:
- titularii unitatii de invatamant;
- titularii altor unitati de invatamant;
- cadrele didactice metodiste;
- personalul didactic debutant in conditiile prevazute la art.21 alin (4) si (6)
- personalul didactic calificat angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata (suplinitorii calificati);
- specialistii consacrati in domeniul de specialitate al curriculei scolare;
- personalul angajat in alte domenii de activitate;
- personalului didactic pensionat.

Citeste si:

Ocuparea posturilor in regim de plata cu ora, in 2023. Depunerea dosarelor se face in perioada 24-25 august
 
 
Personalul didactic de predare si personalul didactic de instruire practica, care beneficiaza de reducerca normei didactice, poate avea dreptul la remunerarea activitatii in regim de plata cu ora, doar dupa efectuarea normei complete, prevazute la art. 262 alin. (3) lit. c), d) si e) din Legea nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare.

Personalul didactic de predare, de conducere din unitatile/institutiile de invatamant preuniversitar, precum si personalul de indrumare si control poate fi salarizat prin plata cu ora in conditiile Legii-cadru nr. 1537/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu respectarea Normelor metodologice aprobate prin OMEN nr. 4165/2018 cu modificarile ulterioare si a Normelor metodologice privind salarizarea prin plata cu ora pentru personalul didactic de predare, de conducere, de indrumare si control, precum si pentru cadrele didactice metodiste din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si unitatile conexe, aprobate prin OMEN nr. 4827/2018, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Salarizarea in regim de plata cu ora pentru personalul didactic de conducere, de indrumare si control se realizeaza numai pentru orele care depasesc limita maxima de ore pentru obligatia de predare, conform Normelor metodologice pentru stabilirea obligatiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele scolare, unitatile de invatamant, unitatile conexe, precum si a personalului de indrumare si control din inspectoratele scolare si a personalului didactic din casele corpului didactic, aprobate prin OMECTS nr. 4865/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Personalul de conducere din unitatile/institutiile de invatamant preuniversitar, precum si personalul de indrumare si control poate fi incadrat, la cerere, in regim de plata cu ora pe posturile didactice/catedrele ramase neocupate, conform hotararii consiliului de administratie al inspectoratului scolar.
 
Incadrarea in regim de plata cu ora a personalului de conducere si a personalului de indrumare si control din cadrul inspectoratelor scolare se realizeaza cu avizul consiliului de administrate al inspectoratului scolar.
 
Numarul de ore/saptamana pe care pot fi incadrare in regim de plata cu ora cadrele didactice titulare care indeplinesc functii de conducere in unitati de invatamant sau functii de conducere, indrumare si control in inspectoratele scolare, conform prevederilor art. 3 alin. (10) din Normele metodologice privind intocmirea proiectului de incadrare, respectiv a planului de incadrare a personalului didactic de predare din unitatile de invatamant preuniversitar si incadrarea in regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar, aprobate prin ordinul ministrului educatiei nationale nr. 4165/2018, cu modificarile ulterioare, se stabileste de consiliul de administratie al inspectoratului scolar.
 
Profesorii titulari pe alte catedre, cu specializari in profilul tehnic, silvic, economic sau agricol, pot ocupa prin detasare sau in regim de plata cu ora catedre de educatie tehnologica, conform prezentei Metodologii.
 
In etapa de incadrare a personalului didactic de predare titular, cadrele didactice titulare in invatamantul preuniversitar, care beneficiaza de rezervarea postului didactic de predare/catedrei in baza prevederilor art. 255 alin. (1) si (2) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, pot fi incadrate, la cerere, in regim de plata cu ora pe posturile didactice/catedrele pe care sunt titulare, pana la cel mult jumatate din numarul de ore pe saptamana dintr-o norma didactica de predare-invatare-evaluare si de instruire practica, conform planurilor-cadru de invatamant, stabilita potrivit prevederilor art. 262 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

ORDINEA ocuparii posturilor/catedrelor/orelor in regim de plata cu ora 

 

A. Incadrarea in regim de plata cu ora a personalului didactic de predare titular in unitatea de invatamant

 
Dupa incheierea contractelor individuale de munca pe perioada nedeterminata/determinata cu personalul didactic calificat repartizat conform Metodologiei, directorul unitatii de invatamant atribuie, prin decizie, posturile didactice/catedrele/orele ramase neocupate in regim de plata cu ora personalului didactic de predare titular in unitatea de invatamant, la solicitarea, in scris, a acestuia.
 
a. Directorul comunica la inspectoratul scolar, in pericada prevazuta in Calendar, situatia incadrarii in regim de platA cu ora a titularilor unititii
 
b. Personalul didactic titular caruia i s-a atribuit ore in sistem de plata cu ora incheie contract individual de munca in regim de plata cu ora cu directorul unitatii de invatamant.
 

B. Dupa atribuirea posturilor didactice/catedrelor/orelor ramase neocupate in regim de plata cu ora personalului didactic de predare titular in unitatea de invatamant, directorii unitatilor de invatamant in care mai raman posturi didactice/catedre/ore neocupate acorda avizul pentru incadrarea in regim de plata cu ora, in baza prezentarii unui curriculum vitae care sa contina elemente relevante cu privire la activitatea profesionala, urmatoarelor categorii de personal:

* personalul didactic de predare titular in alta unitate de invatamant;
* specialistii consacrati in domeniul de specialitate al curriculei scolare;
* personalul angajat in alte domenii de activitate;
* personalul didactic pensionat.
 
Categoriile de personal, incadrate in regim de plata cu ora, trebuie sa respecte conditiile de studii, sa detina avizele si atestatele necesare pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor ramase vacante/rezervate.
 
Nota:
Aceste categorii de candidati depun, conform Calendarului, un dosar la secretariatul unitatii de invatamant in vederea obtinerii avizului precum si la inspectoratul scolar pentru introducerea datelor in aplicatia informatica a MEC si emiterea deciziei ISJ de repartizare pe post.
 

Criterii de departajare plata cu ora 2023
 

Pentru departajarea personalului didactic de mai sus, prevazut la lit. c) - h), se aplica, in ordine, urmatoarele criterii:
 
a) domiciliul in localitatea in care solicita postul;
b) continuarea activitatii didactice in aceeasi unitate de invatamant in care a functionat si in anul scolar anterior;
c) gradul didactic;
d) nota/media obtinuta la examenul pentru obtinerea gradului didactic;
e) media obtinuta la examenul de licenta/absolvire a studiilor, respectiv media obtinuta la examenul de bacalaureat pentru absolventii liceelor pedagogice.
 
Posturile didactice/catedrele/orele vacante/rezervate ramase neocupate dupa incadrarea personalului didactic de predare titular, a personalului didactic asociat sau pensionat in regim de plata cu ora, se atribuie in regim de plata cu ora prin decizie a directorului unitatii de invatamant, in ordine:
a. mai intai personalului didactic angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata in unitatea de invatamant (suplinitori calificati)
b. apoi se emit avize pentru incadrarea in regim de plata cu ora personalului didactic angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata in alte unitati de invatamant (suplinitori calificati).
 
Situatia posturilor ocupate prin decizia directorului si a avizelor emise de catre director se comunica inspectoratului scolar, conform Calendarului.

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI 
(pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)

Calendar plata cu ora 2023

 
Repartizarea posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate in regim de plata cu ora
 
a) depunerea dosarelor pentru incadrare in regim de plata cu ora la unitatile de invatamant si sustinerea interviurilor in vederea incadrarii in regim de plata cu ora;
 
Perioada: 24-25 august 2023
 
b) atribuirea orelor vacante/rezervate in regim de plata cu ora personalului didactic titular la nivelul unitatilor de invatamant, prin decizie a directorilor unitatilor de invatamant si acordarea avizului pentru incadrare in regim de plata cu ora personalului didactic titular din alte unitati de invatamant, personalului didactic asociat si personalului didactic pensionat, pe baza rezultatelor obtinute la interviu, daca este cazul;

Termen: 25 august 2023
 
c) transmiterea, la inspectoratele scolare, a listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete si incomplete ramase neocupate, a listei posturilor didactice/catedrelor ocupate in regim de plata cu ora si a rezultatelor obtinute la interviu, precum si a listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete si incomplete ramase neocupate datorita neprezentarii la post a candidatilor repartizati in etapele anterioare; acordarea avizului pentru incadrare in regim de plata cu ora personalului didactic angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata in alte unitati de invatamant si depunerea acestuia la inspectoratele scolare;

Zilele: 25 si 28 august 2023
 
d) emiterea si comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedra.

Perioada: 28 august-1 septembrie 2023


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

plata cu orapersonal didacticcalendar plata cu ora 2023


x

Lasa un raspuns
Comentarii [4 comentarii]Adauga comentariul tau

24Aug.2023

Gabi 24 Aug. 2023 10:38:45

Este o mare pacaleala aceasta plata cu ora. Nu ai aceleasi drepturi cu cei încadrati în orice alta forma.
Eu sunt pensionara si anul trecut pentru scoala la care am fost titulara, scoala mea de suflet, am fost pentru 17 ore, adica mai mult decât o norma. Plata a fost acceptabila, dar nu am avut dreptul la zile de concediu platite , iar cardul de vacanta a fost încarcat cu 800 de lei, nu 1420 cum ar fi trebuit. De ce oare?
22Aug.2023

Roiban Ion 22 Aug. 2023 14:55:23

Precizarile sunt cu dedicatie. In loc sa pastrati la catedra profesionistipensionari ,aduceti tot felul de,, specialisti consacrati ''si ,,personal din alte domenii''. In felul acesta vin in invatamant tot felul de neaveniti ,dar care au pile..Daca asta e interesul ,se vede nivelul la care a ajuns scoala !!!
22Aug.2023

Roiban Ion 22 Aug. 2023 14:55:15

Precizarile sunt cu dedicatie. In loc sa pastrati la catedra profesionistipensionari ,aduceti tot felul de,, specialisti consacrati ''si ,,personal din alte domenii''. In felul acesta vin in invatamant tot felul de neaveniti ,dar care au pile..Daca asta e interesul ,se vede nivelul la care a ajuns scoala !!!
21Aug.2023

Alexandru 21 Aug. 2023 20:35:45

Ordinele voastre se numesc "precizari".
Toate comunicarile ministerului vin cu denumirea de "precizari".
De ce ascundeti adevaratul sens?
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//