Masterat didactic 2020-2021
Pentru anul universitar 2020-2021 au fost ocupate toate locurile din planul de scolarizare pentru masteratul didactic, anunta Ministerul Educatiei.
Cele opt institutii de invatamant superior care organizeaza programe de master didactic, pe locuri subventionate de la bugetul de stat, in anul universitar 2020-2021, precum si domeniile aferente sunt:
• Universitatea Politehnica din Bucuresti - specializari: Inginerie mecanica, Inginerie si management;
• Universitatea din Bucuresti - specializari: Chimie, Biologie, Geografie, Limba si literatura romana, Limba si literatura germana;
• Academia de Studii Economice din Bucuresti - specializari: Economie;
• Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi - specializari: Educatie fizica si sport, Teologie Ortodoxa, Biologie si Geografie;
• Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca - specializari: in limba romana – Informatica, Chimie si Istorie, in limba maghiara – Matematica, Informatica, Chimie si Istorie;
• Universitatea „Ovidius” din Constanta - specializari: stiinte ingineresti aplicate, Administrarea afacerilor, Psihologie si Biologie;
• Universitatea din Craiova - specializari: Informatica, Calculatoare si tehnologia informatiei, Chimie si Biologie;
• Universitatea de Vest din Timisoara - specializari: Fizica, Educatie fizica si sport, Chimie, Biologie si Geografie.
Masterul didactic este un program de formare initiala pentru cariera didactica, prevazut inca de la adoptarea Legii nr. 1/2011 (Legea educatiei nationale), dar care a fost implementat pentru prima data abia in 2020.
Programul are o durata de doi ani si se adreseaza absolventilor cu diploma de licenta sau echivalenta, interesati sa dezvolte o cariera didactica. Acestia s-au putut inscrie la un program de master didactic din acelasi domeniu fundamental, corespunzator specializarii dobandite prin studiile de licenta.
In baza ordinului mentionat anterior, trei institutii de invatamant – Universitatea Politehnica Bucuresti (specializari: Inginerie mecanica si Inginerie si management), Academia de Studii Economice din Bucuresti (specializari: Administrarea afacerilor, Economie, Contabilitate, Informatica economica) si Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca (specializari: Matematica si Informatica – in limba maghiara si Informatica si Chimie - in limba romana) - au oferit candidatilor si posibilitatea de a opta pentru obtinerea dublei specializari, aleasa tot din domeniul fundamental aferent domeniului inscris pe diploma de licenta sau echivalenta a acestora.
In conditiile dublei specializari, absolventul va prezenta o singura lucrare de disertatie care vizeaza, la nivelul ipotezei formulate, ambele specializari. Absolventul primeste o singura diploma, care atesta competentele didactice si pentru cea de-a doua specializare si care ii confera dreptul de a preda respectivele discipline de studiu.
Conform legii, universitatile pot organiza aceste programe de studii universitare de master didactic prin parteneriate intre departamentele/facultatile de profil si structurile institutionale (departamente/facultati) cu profil psihopedagogic.
?tefan Ion 21 Oct. 2020 17:08:56
La Istorie, nu s-au anscris nici m?car 5 candida?i, asa ca nu s-a format grupa...