Examenul de TITULARIZARE: o precizare importanta despre proba scrisa pentru cei inscrisi in doua judete

de Ana Ghiarasim la 29 Iun. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examenul de TITULARIZARE: o precizare importanta despre proba scrisa pentru cei inscrisi in doua judete29Iun.2022

Precizare importanta pentru candidatii la concursul de Titularizare 2022 care s-au inscris in doua judete. Proba scrisa, care se va desfasura in data de 13 iulie 2022, poate fi sustinuta intr-un singur judet, urmand ca in celalalt judet candidatul sa apara pe liste ca "absent".

Un anunt postat pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti Sector 3 arata ca acei "candidati inscrisi in municipiul Bucuresti dar care s-au inscris si in alt judet si doresc sustinerea probei scrise in judetul respectiv (nu in Bucuresti)...ei vor aparea in liste si in municipiul Bucuresti...dar vor fi absenti la data de 13 iulie 2022...(s-au primit multe mailuri in care candidatii specifica ca nu vor sustine proba scrisa in municipiul Bucuresti ...nu este nicio problema, ei vor sustine proba scrisa in celalalt judet, urmand ca in Bucuresti sa fie absenti)".
 
Potrivit Metodologiei pentru concursul de Titularizare 2022 - 2023, candidatii care depun/transmit cereri de inscriere, insotite de fise de inscriere si carora li se inregistreaza datele de inscriere in sistemul informatizat intr-un judet sau in municipiul Bucuresti, se prezinta la proba scrisa in judetul/municipiul Bucuresti in care li s-au inregistrat datele in sistemul informatizat.
 

Incepeti pregatirea pentru Examenul de Titularizare! 
...click AICI pentru Culegeri cu exercitii rezolvate + Metodica >>

 
Un candidat poate solicita, in scris, repartizarea si intr-un alt judet sau in municipiul Bucuresti in care nu sustine proba scrisa. Aceasta optiune se formuleaza in scris, la data depunerii/transmiterii cererii de inscriere la concurs si se anexeaza la cererea de inscriere, candidatul precizand judetul sau municipiul Bucuresti in care se prezinta la repartizare, in afara celui in care s-a inscris pentru a sustine proba scrisa.
 
Un candidat poate opta pentru repartizare intr-un singur judet sau numai in municipiul Bucuresti, in afara celui in care s-a inscris pentru a sustine proba scrisa. Aceasta optiune nu mai poate fi modificata dupa comunicarea rezultatelor la proba scrisa.
 

Proba scrisa la Titularizare va fi organizata in 13 iulie 2022


Marti, 17 mai, a fost ultima zi in care candidatii si-au putut poti depune dosarele de inscriere la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, urmand ca in aceasta perioada sa se faca validarea prin semnatura a inscrierilor. 
Pe 23 mai 2022 vor fi publicate la avizier si pe pagina web a inspectoratelor scolare graficul privind sustinerea probelor practice / orale si a inspectiilor speciale la clasa, potrivit calendarului oficial pentru Titularizare 2022.

Probele practice/ orale si inspectiile la clasa se organizeaza si se desfasoara in perioada 24 mai – 30 iunie 2022. In aceeasi perioada se solutioneaza si eventualele contestatii la aceste probe. De asemenea, acum pot participa la probele practice/orale si inspectiile la clasa si cadrele didactice titulare ramase cu reducerea de activitate nesolutionata sau a caror reducere de activitate a aparut in perioada martie - mai 2022.
 
La data de 4 iulie 2022 se vor afisa la avizierul si pe pagina web a inspectoratelor scolare rezultatele la probele practice/ orale si la inspectiile speciale la clasa.
 
Proba scrisa a concursului national de Titularizare 2022 are loc in data de 13 iulie 2022.
 
Titularizarea reprezinta concursul pentru angajare in invatamant. Candidatii care obtin medii peste 7 se pot angaja pe perioada nedeterminata, iar cei care obtin media peste 5 - pe perioada determinata, daca exista posturi disponibile, scoase la concurs.
 

Incepeti pregatirea pentru Examenul de Titularizare! 
...click AICI pentru Culegeri cu exercitii rezolvate + Metodica >>

 

Regulile la proba scrisa la Titularizare 2022

 
Extras din Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învatamântul preuniversitar în anul scolar 2022 - 2023.
 
"Art. 73 (1) Lucrarea scrisa se desfasoara la data prevazuta de Calendar, incepand cu orele 9.00. Candidatii vor fi prezenti in sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 si cel mai tarziu la orele 8.00. Candidatii care nu sunt prezenti in sala inainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot sustine proba scrisa. Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depasit cu 1-2 ore numai de catre candidatii cu deficiente grave. 
 
Pentru redactarea lucrarilor se foloseste cerneala de culoare albastra sau pix cu pasta de culoare albastra; desenele/graficele se pot executa si cu creionul negru. Candidatii pot avea dictionare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, posta”.
 
(2) In vederea desfasurarii probelor scrise, se asigura supravegherea fiecarei sali de catre asistenti supraveghetori, care verifica identitatea candidatilor, prin buletin/carte/carte de identitate provizorie sau pasaport. In toate salile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.
 
(3) Candidatii si asistentii supraveghetori nu pot avea asupra lor, in sala de examen, obiecte sau materiale din urmatoarele categorii: genti, posete, ziare, reviste, carti, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediaza/faciliteaza comunicarea la distanta, precum si alte obiecte/materiale a caror utilizare afecteaza desfasurarea examenului in conditii de legalitate, echitate si obiectivitate.
 
Candidatii pot avea dictionare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, posta”.
 
Materialele si/sau obiectele nepermise vor fi depuse in sala de depozitare a obiectelor personale, inainte de intrarea in sala de examen.
 
(4) Candidatii care introduc in sala de examen materiale nepermise, din categoria acelora mentionate la alin. (3) sau compatibile cu acelea, chiar daca nu le utilizeaza in momentul in care sunt depistati, sunt eliminati din examen pentru tentativa de frauda, prin decizie motivata a presedintelui comisiei din centrul de concurs, situatie in care asistentii supraveghetori sau membrii comisiei din centrul de concurs incheie un proces-verbal.
 
Candidatii eliminati din concurs pentru frauda sau tentativa de frauda nu sunt repartizati pe posturi didactice/catedre in anul scolar 2022-2023.
 
(5) Candidatii sunt informati de catre asistentii supraveghetori responsabili de sali, la intrarea in sala de examen, cu privire la prevederile metodologice si procedurale referitoare la desfasurarea probei scrise si semneaza procese-verbale care sa ateste informarea.
 
(6) Asistentii supraveghetori care furnizeaza solutii ale subiectelor de examen, falsifica lucrari, tolereaza actiuni sau intentii de frauda ale candidatilor ori manifesta neglijenta in indeplinirea atributiilor raspund disciplinar, in conformitate cu prevederile art. 280 - 282 din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, civil sau penal, dupa caz.
 
(7) Procedura specifica de desfasurare a probei scrise si de sigilare si securizare a lucrarilor scrise se stabileste de Ministerul Educatiei si se comunica inspectoratelor scolare.
 
(8) In scopul asigurarii egalitatii de sanse, comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de organizare si desfasurare a concursului poate decide cu privire la adoptarea unor masuri specifice de aplicare a prevederilor metodologice pentru candidatii cu deficiente, care depun in acest sens cereri motivate, insotite de documente-suport, conform procedurii specifice prevazute la alin. (7). Comisia nationala de monitorizare a concursului este informata cu privire la deciziile stabilite de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de organizare si desfasurare a concursului pentru asigurarea egalitatii de sanse si poate decide si alte masuri speciale, adaptate situatiilor specifice.
 

Incepeti pregatirea pentru Examenul de Titularizare! 
...click AICI pentru Culegeri cu exercitii rezolvate + Metodica >>Sfaturi pentru Nota 10 - Titularizare si Definitivat

Teste Rezolvate + Metodologie pentru Titularizare si Definitivat


TITULARIZARE si DEFINITIVAT - atentie la noile modele de TesteMetodologia si Subiectele au fost actualizate:
  • teste rezolvate + explicatiile detaliate
  • metodica pentru punctaj maxim
  • exemple utile si ghiduri practice

...Vezi AICI lista completa <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

titularizare 2022concurs titularizare 2022profesori titularizareexamen titularizareproba scrisa titularizare


x

Lasa un raspuns
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitPregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//