Titularizare 2022, anunt pentru candidati: "Neprezentarea la validarea prin semnatura duce la anularea inscrierii la concurs"

De Portal Invatamant
la 17 Mai. 2022
2 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Titularizare 2022, anunt pentru candidati: "Neprezentarea la validarea prin semnatura duce la anularea inscrierii la concurs"17Mai.2022

Cadrele didactice si aspiratii la un post in invatamant care s-au inscris la concursul de Titularizare 2022 trebuie sa isi validere inscrierea prin semnatura, in perioada 10 - 20 mai 2022, neprezentarea la validare a absolventilor din promotiile anterioare atrage dupa sine anularea inscrierii la concurs.

Candidatii la Titularizare 2022 au optiunea de a valida inscrierea prin procura notariala prezentata in original.
 
Totodata, marti, 17 mai, este ultima zi in care candidatii isi poti depune dosarele de inscriere la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate.
 
Pe 23 mai 2022 vor fi publicate la avizier si pe pagina web a inspectoratelor scolare graficul privind sustinerea probelor practice / orale si a inspectiilor speciale la clasa, potrivit calendarului oficial pentru Titularizare 2022.

Incepeti pregatirea pentru Examenul de Titularizare! 
...click AICI pentru Culegeri cu exercitii rezolvate + Metodica >>


 
Probele practice/ orale si inspectiile la clasa se organizeaza si se desfasoara in perioada 24 mai – 30 iunie 2022. In aceeasi perioada se solutioneaza si eventualele contestatii la aceste probe. De asemenea, acum pot participa la probele practice/orale si inspectiile la clasa si cadrele didactice titulare ramase cu reducerea de activitate nesolutionata sau a caror reducere de activitate a aparut in perioada martie - mai 2022.
 
La data de 4 iulie 2022 se vor afisa la avizierul si pe pagina web a inspectoratelor scolare rezultatele la probele practice/ orale si la inspectiile speciale la clasa.
 
Proba scrisa a concursului national de Titularizare 2022 are loc in data de 13 iulie 2022.

Atentie! Candidatul cu nota 7 in 2019 si sub 5 in 2021 NU poate depune dosar in baza notei din 2019!!! Nota sub 5 sterge istoricul notelor anterioare

Titularizarea reprezinta concursul pentru angajare in invatamant. Candidatii care obtin medii peste 7 se pot angaja pe perioada nedeterminata, iar cei care obtin media peste 5 - pe perioada determinata, daca exista posturi disponibile, scoase la concurs. 

Incepeti pregatirea pentru Examenul de Titularizare! 
...click AICI pentru Culegeri cu exercitii rezolvate + Metodica >>Lista posturi Titularizare 2022


Lista posturilor didactice/catedrelor vacante pentru Titularizare 2022 - angajare pe perioada nedeterminata
 
Lista posturilor didactice/catedrelor vacante pentru Titularizare 2022 - angajare pe perioada determinata
 

Lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate ocupate în etapele anterioare ale mobilitatii personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar
 

Regulile la proba scrisa la Titularizare 2022

 
Extras din Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învatamântul preuniversitar în anul scolar 2022 - 2023.
 
"Art. 73 (1) Lucrarea scrisa se desfasoara la data prevazuta de Calendar, incepand cu orele 9.00. Candidatii vor fi prezenti in sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 si cel mai tarziu la orele 8.00. Candidatii care nu sunt prezenti in sala inainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot sustine proba scrisa. Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depasit cu 1-2 ore numai de catre candidatii cu deficiente grave. 
 
Pentru redactarea lucrarilor se foloseste cerneala de culoare albastra sau pix cu pasta de culoare albastra; desenele/graficele se pot executa si cu creionul negru. Candidatii pot avea dictionare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, posta”.
 
(2) In vederea desfasurarii probelor scrise, se asigura supravegherea fiecarei sali de catre asistenti supraveghetori, care verifica identitatea candidatilor, prin buletin/carte/carte de identitate provizorie sau pasaport. In toate salile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.
 
(3) Candidatii si asistentii supraveghetori nu pot avea asupra lor, in sala de examen, obiecte sau materiale din urmatoarele categorii: genti, posete, ziare, reviste, carti, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediaza/faciliteaza comunicarea la distanta, precum si alte obiecte/materiale a caror utilizare afecteaza desfasurarea examenului in conditii de legalitate, echitate si obiectivitate.
 
Candidatii pot avea dictionare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, posta”.
 
Materialele si/sau obiectele nepermise vor fi depuse in sala de depozitare a obiectelor personale, inainte de intrarea in sala de examen.

(4) Candidatii care introduc in sala de examen materiale nepermise, din categoria acelora mentionate la alin. (3) sau compatibile cu acelea, chiar daca nu le utilizeaza in momentul in care sunt depistati, sunt eliminati din examen pentru tentativa de frauda, prin decizie motivata a presedintelui comisiei din centrul de concurs, situatie in care asistentii supraveghetori sau membrii comisiei din centrul de concurs incheie un proces-verbal.
 
Candidatii eliminati din concurs pentru frauda sau tentativa de frauda nu sunt repartizati pe posturi didactice/catedre in anul scolar 2022-2023.
 
(5) Candidatii sunt informati de catre asistentii supraveghetori responsabili de sali, la intrarea in sala de examen, cu privire la prevederile metodologice si procedurale referitoare la desfasurarea probei scrise si semneaza procese-verbale care sa ateste informarea.
 
(6) Asistentii supraveghetori care furnizeaza solutii ale subiectelor de examen, falsifica lucrari, tolereaza actiuni sau intentii de frauda ale candidatilor ori manifesta neglijenta in indeplinirea atributiilor raspund disciplinar, in conformitate cu prevederile art. 280 - 282 din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, civil sau penal, dupa caz.
 
(7) Procedura specifica de desfasurare a probei scrise si de sigilare si securizare a lucrarilor scrise se stabileste de Ministerul Educatiei si se comunica inspectoratelor scolare.
 
(8) In scopul asigurarii egalitatii de sanse, comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de organizare si desfasurare a concursului poate decide cu privire la adoptarea unor masuri specifice de aplicare a prevederilor metodologice pentru candidatii cu deficiente, care depun in acest sens cereri motivate, insotite de documente-suport, conform procedurii specifice prevazute la alin. (7). Comisia nationala de monitorizare a concursului este informata cu privire la deciziile stabilite de comisia judeteana/a municipiului Bucuresti de organizare si desfasurare a concursului pentru asigurarea egalitatii de sanse si poate decide si alte masuri speciale, adaptate situatiilor specifice.

Incepeti pregatirea pentru Examenul de Titularizare! 
...click AICI pentru Culegeri cu exercitii rezolvate + Metodica >>Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

titularizare 2022concurs titularizare 2022inscrieri titularizarelista posturi titularizare


x
Lasa un raspunsComentarii [2 comentarii]Adauga comentariul tau
23Mai.2022

Matei Sabin 23 Mai. 2022 12:47:04

Va rugam sa lasati aplicatia deschisa pentru validarea dosarelor de titularizare. Nu este normal ca acest lucru sa fie eliminatoriu din moment ce candidatii au depus cerere de inscriere pentru concurs cu toate documentele necesare si cu semnatura ,inregistrata cu numar de inragistrare. O sansa pentru fiecare ar fi de bun simti, sau sa prelungiti perioada pana la sfarsitul lui mai . In Bucuresti pentru invatatoare s-a putut face asta. Nu se cere un loc in Parlament ci o sansa de participare la un examen, domnilor !!
22Mai.2022

Ofrim Livia 22 Mai. 2022 09:24:08

Prostia la putere. Pe perioada pandemiei s-a putut face inscriere on line fara validare si acuma nu se mai poate. Ca sa bati drumurile pentru o semnatura pe care ai pus-o oricum pe cererea de inscriere scanata.
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//