Ministerul Educatiei a initiat ordonanta de urgenta prin care se realizeaza extinderea bazei de selectie si introducerea unor criterii de performanta in sustinerea concursului pentru ocuparea functiilor de director, director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar si a functiilor de conducere, indrumare si control in inspectoratele scolare si casele corpului didactic, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.
Astfel, cadrul legal nu va mai fi limitat in ceea ce priveste indeplinirea conditiilor de inscriere la concurs doar de catre cadrele didactice titulare care au calitatea de expert in management educational.
Prin urmare, se vor putea prezenta:
* la concursul pentru ocuparea functiei de director/ director adjunct in unitatile de invatamant si cadre didactice titulare care nu au calitatea de experti in management educational, dar care au diploma de licenta sau atestat de echivalare in conditiile art. 149 alin. (3), au promovat examenul de definitivat si au cel putin cinci ani vechime in invatamant;
* la concursul pentru ocuparea functiilor de indrumare si de control din inspectoratele scolare si cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in management educational, dar care au diploma de licenta si gradul didactic I sau II;
* la concursul pentru ocuparea functiilor de conducere din inspectoratele scolare si de director al casei corpului didactic si cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in management educational, dar care au diploma de licenta si titlul de doctor sau gradul didactic I.
Promovarea candidatilor inscrisi la concursurile pentru ocuparea functiilor de director/ director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar, director al casei corpului didactic, precum si pentru ocuparea functiilor de conducere, indrumare si de control din inspectoratele scolare se poate face doar in conditiile in care acestia au obtinut minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la interviu.
"Proiectul este initiat ca urmare a unei analize obiective a nevoilor sistemului national de invatamant preuniversitar, din perspectiva asigurarii unui management de calitate. Profesionalizarea guvernantei scolilor se incadreaza atat in obiectivele proiectului "Romania Educata", cat si in programul de guvernare. Extinderea bazei de selectie a personalului apt sa se inscrie la concursul pentru ocuparea unei functii de conducere in sistemul de invatamant preuniversitar si reevaluarea criteriilor de performanta vor avea ca efect cresterea calitatii actului educational", afirma ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, conform comunicatului.
Lucrator In Educatie 02 Iun. 2021 12:14:55
Daca este vremea schimbarilor,de ce nu?Oricine are sansa de a promova concursul,succes celor tineri,sinceri si pregatiti sa isi asume!