Concret, autoritatile locale vor trebui sa doteze unitatilor scolare cu recipiente pentru colectarea selectiva a deseurilor.
In acest fel, primarii vor fi obligati sa ia masuri astfel incat in fiecare sala de clasa, laborator, cabinet, biblioteca sau sala de sport sa existe pubele special inscriptionate corespunzator pentru selectarea deseurilor pe patru fractii, rezultate in urma activitatilor elevilor si/sau profesorilor si pentru reciclarea selectiva.
"Acest proiect de lege tine de educarea tinerei generatii in sensul constientizarii riscurilor pe care poluarea le poate produce asupra mediului si a sanatatii cetatenilor. stim foarte bine ca totul porneste de la educatie si ca o societate responsabila trebuie sa propuna politici publice responsabile. stim, de asemenea, ca Romania risca sanctiuni enorme incepand cu 2020 si ca suntem in pericol de infringement, deoarece nu am colectat selectiv asa cum prevede angajamentul pe care ni l-am luat la nivelul Uniunii Europene", declara prof. Cristina Iurisniti, deputat USR, membru in Comisia de invatamant.
Romania risca amenzi enorme
Romania este pe penultimul loc in Europa in privinta reciclarii: doar 13% dintre deseurile colectate sunt reciclate. Aceasta in conditiile in care Romania si-a asumat, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, ca va ajunge in 2020 la o cota de reciclare de cel putin 50% din hartia, metalele, sticlele si materialele plastice provenite din deseuri menajere.
Pentru nerespectarea acestui angajament, Romania risca sanctiuni din partea Comisiei Europene de 200.000 de euro/zi.
Comentarii [1 comentariu]Adauga comentariul tau
Mihail 11 Oct. 2019 10:22:23
Ce nume ciudate au ăştia de la USR, pe care văd că aţi anceput şi voi să-i ridicaţi an slăvi. Extremismul nu are ce căuta an Romania! Nu-l mai promovaţi, că faceţi rău ţării.