Potrivit directorului Colegiului "Gheorghe Lazar", Ionela Neagoe, joi, in cadrul acestui proiect, se organizeaza evenimentul "Ziua Increderii".
"Suntem intr-un fel o scoala resursa pentru ceilalti cu experienta si expertiza pe care o avem, pentru ca sunt multe scoli in zone defavorizate. Va fi pe o durata de cinci ani. Vor fi interventii punctuale pe nevoile de comunicare, de relationare, de atenuare a presiunii academice la copii, dincolo de cresterea progresului la scoala, adica de ridicat copiii de la note mici la note mai mari, in functie de contextul in care se afla scoala. Fiecare scoala va lucra cu o echipa de interventie de la Transylvania College si Mind Education. Acolo sunt specialistii care vor ajuta", a explicat Ionela Neagoe.
Ea a precizat ca se vor depista nevoile din fiecare scoala si se va lucra punctual prin programe, prin cursuri, care sa asigure "starea de bine" in unitatile de invatamant. La sfarsitul celor cinci ani, se va face o evaluare si se va acorda certificarea de "Scoala Increderii".
Elevii Colegiului "Gheorghe Lazar" au pregatit pentru joi mai multe activitati, fiind invitati fosti lazaristi care vor vorbi in fata copiilor si parintilor despre incredere, cat de important este sa ai incredere in tine si sa ti se ofere incredere intr-un mediu educational.
Potrivit Ionelei Neagoe, in continuare elevii vor face o scurta prezentare despre neurostiintele increderii. "Adica ce produce in creier aceasta stare de incredere, de ce se produc schimbari, efectiv ce se intampla in creierul nostru", a aratat ea.
"Fiecare scoala din cele 54 are activitati la nivel de clasa, la nivel de scoala. (...) Lumea trebuie sa fie constientizata de nevoia aceasta de stare de bine in scoala. (...) De fapt, este un proiect de schimbare de mentalitati. Pentru ca starea de bine sa se imbunatateasca in scoala este nevoie sa ne schimbam mentalitatile si se va lucra in echipa, adica si cu noi si cu parintii si cu copiii", a evidentiat directorul Colegiului "Gheorghe Lazar".