Daniel David a facut anuntul joi seara, intr-o transmisiune LIVE pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei si Cercetarii.
"Cand pleaca de la scoala, mintea copiilor este pe retele de socializare si atunci este foarte important sa ducem, prin educatie, stiinta si cultura si acolo. Altfel, scolile, de multe ori, s-ar putea sa devina niste rezervatii academice", a declarat Daniel David.
In acest sens, Daniel David a anuntat ca a avut o intalnire cu reprezentantii TikTok pentru a discuta despre un parteneriat, "sa ducem in zona TikTok partea de stiinta, partea de educatie si sa ne asiguram ca putem crea medii sigure pentru copii, care pot sa aiba activitati independente, mai ales daca sunt deja adolescenti sau sunt tineri, dar si daca sunt mai mici sa poata sa aiba activitati cu sens si utile impreuna cu parintii sau impreuna cu profesorii lor".
"Noi incercam sa ducem stiinta si cultura, prin educatie, in scoala si in universitati stiind ca, de obicei, acolo avem concentrati copii si tineri, numai ca, uneori, mintea lor nu este in scoala sau, cand pleaca de la scoala, mintea lor este pe retele de socializare si, atunci, este foarte important sa ducem, prin educatie, stiinta si cultura si acolo. Altfel, repet, scolile, de multe ori, cum am spus, in diverse contexte, s-ar putea sa devina niste rezervatii academice. Trebuie sa mergem unde sunt copiii", a mai spus Daniel David.
Totodata, Daniel David a anuntat ca a adus la cunostinta Comisiei europene intentia ca Ministerul Educatiei si Cercetarii sa se implice in doua proiecte la nivel european. Unul dintre acestea vizeaza introducerea notiunilor de stiinta si cultura pe orice retetea de socializare care este accesibila la nivelul Uniunii Europene. Iar al doilea proiect are in vedere ”o prezentare mai buna a diverselor ocupatii care exista pe piata europeana si in Romania, astfel incat oamenii sa inteleaga ce inseamna acele ocupatii si, dupa aceea, sa aleaga si sa se orienteze spre ele in cunostinta de cauza”.
”Si aici Comisia s-ar putea implica si sa avem cateva reglementari, in sens bun, nu birocratice, cateva reglementari mai eficiente”, a explicat Daniel David.