Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
De Portal Invatamant la 17 Mar. 2025 |
![]() |
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
Educația financiară este una dintre cele mai importante abilități pe care tinerii le pot dobândi pentru un viitor stabil și prosper. Învățând de mici cum să își gestioneze banii, elevii vor deveni adulți responsabili și capabili să ia decizii informate cu privire la banii lor. Global Money Week este inițiativa internațională dedicată educației financiare, iar in Romania, programul LifeLab oferă soluții concrete pentru creșterea nivelului de educație financiară în școli.
Organizată sub egida OECD, Global Money Week (GMW) este o iniÈ›iativă globală anuală care promovează educaÈ›ia financiară în rândul copiilor È™i tinerilor. Scopul său este de a-i ajuta pe cei mici să devină conÈ™tienÈ›i din punct de vedere financiar È™i să îÈ™i dezvolte treptat cunoÈ™tinÈ›ele, abilitățile È™i comportamentele necesare pentru a-È™i asigura bunăstarea È™i rezilienÈ›a financiară.
În acest context, programul LifeLab lansat de BCR prin @scoaladebani.ro vine în sprijinul profesorilor din România cu resurse È™i materiale inovatoare pentru a introduce elemente de educaÈ›ie financiară la clasă, indiferent de disciplina predată È™i ciclul de învățământ.
EducaÈ›ia financiară timpurie înseamnă pregătire pentru viață. De Global Money Week, BCR susÈ›ine conversaÈ›iile despre bani, atât acasă cât È™i la È™coală.
Profesorii care îÈ™i doresc să ajute la formarea unei generaÈ›ii mai pregătite din punct de vedere financiar au acum ocazia să se implice activ, folosind resursele educaÈ›ionale puse la dispoziÈ›ie pe platforma LifeLab.
Iată câteva dintre avantajele folosirii resurselor educaÈ›ionale LifeLab pentru EducaÈ›ie financiară în È™coli È™i licee:
1. Sunt materiale educaÈ›ionale special dezvoltate de experÈ›i, unde noÈ›iunile financiare sunt îmbinate cu toate disciplinele de bază predate la È™coală.
2. Cu ajutorul lor, elevii învață cum să ia decizii È™i să gestioneze un buget, pentru a îndeplini un scop comun. În plus, înÈ›eleg de ce È™i cum să gestioneze banii într-un mod responsabil, dezvoltând abilități precum: colaborare, comunicare È™i planificare.
3. Profesorii beneficiază de traininguri de educație financiară și metode de predare, susținute de experți educaționali și traineri din cadrul Școlii de Bani.
4. Sunt promovate metode È™i materiale educaÈ›ionale adaptate fiecărui ciclu de învățare: preÈ™colar, primar, gimnazial È™i liceal
5. Mentorat cu experți educaționali, pe tot parcursul proiectului.
In platformă există o gamă largă de resurse educaÈ›ionale adaptate diverselor discipline È™colare. Printre materiile pentru care sunt disponibile materiale se numără Biologia, Chimia, Economia, Geografia, Istoria, EducaÈ›ia socială, Artele Vizuale, Fizică sau Limba franceza. Aceste resurse sunt concepute pentru a integra educaÈ›ia financiară în mod eficient È™i relevant, ajutând elevii să înveÈ›e noÈ›iuni importante despre gestionarea banilor, chiar È™i în cadrul unor materii diferite.
Pentru a face educația financiară și mai accesibilă, LifeLab lansează un concurs dedicat profesorilor.
Pentru a te înscrie trebuie doar să-È›i creezi un cont pe platforma LifeLab È™i, fie să încarci fiÈ™e educaÈ›ionale realizate de tine, fie să foloseÈ™ti la clasă materialele educaÈ›ionale deja existente în sectiunea de resurse educaÈ›ionale. Realizează fotografii la ora pe care o predai È™i urcă fiÈ™ierele în platformă.
PoÈ›i câÈ™tiga:
Categoria 1:
pentru profesorii care aplică fiÈ™ele educaÈ›ionale la clasă: 40 x Vouchere eMAG în valoare de 100 EUR
Categoria 2:
pentru profesorii care dezvoltă fiÈ™e educaÈ›ionale: 15 x Vouchere eMAG în valoare de 60 EUR
Găsești Regulamentul concursului pe https://www.life-lab.ro/
LifeLab este un proiect ajuns la a 3-a ediÈ›ie, care oferă deja soluÈ›ii pentru creÈ™terea nivelului de educaÈ›ie financiară în È™coli, aducând, prin materialele dezvoltate È™i implicarea profesorilor, concepte esenÈ›iale despre gestionarea banilor în mai multe È™coli din Romania, de la grădiniță până la liceu.
De asemenea, în urma unui program-pilot desfășurat, în anul È™colar 2022-2023, în 2 È™coli din România, a fost înregistrată o creÈ™tere a cunoÈ™tinÈ›elor financiare ale elevilor din ciclul gimnazial cu 19% È™i ale elevilor din ciclul liceal de 15%. Peste 90% dintre elevi îÈ™i doresc să înveÈ›e despre educaÈ›ie financiară într-un mod practic, în È™coală.
Proiectul pilot a avut un impact pozitiv È™i asupra celor 50 de profesori implicaÈ›i. AceÈ™tia au dobândit mai multă încredere în capacitatea lor de a preda educaÈ›ie financiară prin cele 15 cursuri de pregătire È™i au dezvoltat peste 100 de materiale educaÈ›ionale pentru disciplinele lor.
Scoala de Bani BCR este cel mai amplu program de educaÈ›ie financiară din România, oferind o platformă educaÈ›ională plină de resurse practice È™i instrumente menite să ajute utilizatorii să îÈ™i gestioneze mai eficient finanÈ›ele personale. Scopul principal este de a învăța oamenii să îÈ™i organizeze mai bine veniturile È™i să îÈ™i atingă obiectivele financiare pentru o viață mai buna.