Inscrierile la "Scoala din valiza" se fac
aici.
Programul are trei componente:
1. Dotarea scolilor cu un kit, sub forma de valiza, care contine un laptop pentru profesor si 30 de tablete pentru elevi.
2. Formarea competentelor digitale ale profesorilor, cu aplicabilitate directa in activitatea de la clasa.
3. Platforma si resursele educationale disponibile prin intermediul acesteia, respectiv lectii digitale create de profesori, accesibile pentru elevi.
Organizatorii au anuntat editia de anul acesta "Scoala din valiza":
In centrul proiectului nostru sunt profesorii de la 10 scoli din zona rurala, care activeaza in invatamantul primar si gimnazial, dar si elevii care frecventeaza aceste scoli. Numarul beneficiarilor se extinde la voluntarii de la diferite companii sau institutii care sunt implicati in activitatile proiectului, cat si la copii si adulti din comunitatile rurale si publicul larg.
Obiectivul principal este de a ajuta profesorii si elevii din zona rurala sa-si dezvolte abilitatile digitale prin adoptarea la clasa a metodelor de lucru interactive si a continutului digital educativ care sa-i pregateasca pentru piata muncii. Acestia folosesc o platforma de e-learning -
www.scoaladinvaliza.ro si o valiza tehnologica mobila, "Instant Classroom".
Problema identificata
Conform unui studiu realizat de World Economic Forum, desi roboţii si automatizarea ar putea duce la dispariţia a circa 75 de milioane de locuri de munca in urmatorii ani, noua diviziune a muncii intre oameni, roboti si algoritmi ar putea crea 133 de milioane de alte noi joburi.
Consideram ca cea mai importanta investitie pentru viitor este cea in educatia copiilor, in pregatirea noilor generatii pentru a face fata unei lumi aflata in continua transformare.
Statisticile locale ne arata ca peste 97% dintre cadrele didactice din zona rurala au un nivel mediu de formare, iar in ultimii ani, numarul copiilor din zona rurala care abandoneaza scoala este aproape dublu fata de cel din zona urbana.
Studiul "Investitie in educatia copiilor din mediul rural" realizat in 2017, ne arata ca 90% dintre profesorii din zona rurala isi doresc sa participe la cursuri de formare in domeniul tehnologic iar 97% dintre acestia considera ca scolile au nevoie sa fie dotate cu aparatura tehnologica. si elevii aclama importanta tehnologiei, 69% dintre acestia isi doresc sa lucreze cu ajutorul calculatorului.
Solutia
Cu ajutorul platformei de e-learning
www.scoaladinvaliza.ro si a valizei mobile "Instant Classroom" (cuprinde un laptop, 25 de tablete, un videoproiector, un sistem audio, o solutie incorporata de incarcare a echipamentelor, un router wi-fi si un modem 4G), profesorii de la cele zece scoli din zona rurala predau lectii interactive pentru toate materiile.
Platforma
www.scoaladinvaliza.ro ofera acces atat la un hub educational dedicat publicului larg cu peste 500 de materiale si link-uri educationale, cat si la un spatiu dedicat scolilor. In acest patiu disponibil prin logare, profesorul isi creeaza lectiile digitale in functie de materiile si clasele la care preda, are acces la la solutii de livestreaming, tutoriale, webinarii si forum. Gratie functionalitatilor pe care le ofera platforma, profesorul poate fi el insusi creator de continut digital.
"Scoala din valiza" consta intr-o platforma online accesibila profesorilor si elevilor de pe orice dispozitiv conectat la internet, dar si in valize tehnologice mobile, de utilizat in scolile lipsite de resurse. In perioada in care scolile vor fi inchise, profesorii isi vor sustine orele online, live, pe aceasta platforma.