Elevii de clasa a IV-a pot descoperi lumea energiei, prin intermediul aventurilor fantastice a doua mascote: Metano si Electro.
Educatia privind tematici precum eficienta energetica, solutiile de energie verde, protectia mediului inconjurator, utilizarea in siguranta a energiei are drept scop dezvoltarea competentelor elevilor de constientizare a impactului actiunilor lor si de a actiona responsabil.
Cu ajutorul unei echipe de specialisti in educatie, copiii iau parte, intr-o sesiune online de 45 de minute, derulata in cadrul orelor de Stiinte ale educatiei, la aventurile fantastice ale lui Metano, o molecula de gaz creata de catre o eleva participanta la prima editie a programului, in 2007 si ale lui Electro, personificare a atomului de electricitate.
Programul vizeaza transmiterea unor informatii legate de tipurile de energie, parcursul gazului natural si al energiei electrice de la extractie respectiv productie pana acasa, economia de energie precum si sfaturi de utilizare in siguranta a gazului natural si a energiei electrice. De asemenea, copiii care vor urma acest modul vor primi brosura programului, care este disponibila pentru descarcare gratuita pe site-ul companiei la link-ul
https://www.engie.ro/educatie/.Astfel, contribuim la pregatirea viitorilor cetateni bine informati, responsabili si implicati in combaterea schimbarilor climatice, protectia mediului, tranzitia catre un model de crestere economica sustenabila, precum si un stil de viata sustenabil.
«Programul educational traditional ,,Intalnire cu energia’’ raspunde angajamentului nostru de a aduce informatii utile elevilor privind sursele de energie, economia de energie, solutii de energie verde, utilizarea in siguranta a gazului natural si energiei electrice si de a contribui la inradacinarea unor comportamente responsabile de la varstele mici caci aceste generatii vor fi viitori adulti responsabili fata de planeta noastra. Misiunea de a-i forma pe cei mici este a noastra, a tuturor adultilor iar programul nostru vine si in sprijinul cadrelor didactice si al parintilor cu un continut educational de calitate si interactiv, care sa-i atraga pe copii spre aceste tematici. », a declarat Amalia Anghel, Head of Corporate Communication&CSR ENGIE Romania.
Programul „Intalnire cu energia” se deruleaza online in perioada 5 mai – 10 iunie 2022 si face parte din platforma de responsabilitate sociala a companiei, ilustrand preocuparea constanta pentru educatia . Lansat in 2007 si derulat in parteneriat cu asociatia Hands Across Romania si Ministerul Educatiei, programul s-a adresat unui numar de peste 45.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate judetele din sudul tarii.
Aproximativ 200 de voluntari, angajati ai companiei, s-au implicat pana acum in acest program, investind peste 3.500 de ore de voluntariat.
Asociatia Hands Across Romania (HAR) este o organizatie non-guvernamentala, membra a Aliantei pentru Sanatate din Romania, care actioneaza ca un „hub” intre societatea civila si institutiile guvernamentale si/sau sectorul privat. In prezent, asociatia implementeaza proiecte menite sa aduca o valoare adaugata serviciilor sociale, culturale si educationale, contribuind in mod semnificativ la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor in care activeaza. Asociatia a pus bazele in anul 2020 unei coalitii de promovare a invatamantului profesional dual, VoHub, care are rol de advocacy.
Grupul ENGIE este o referinta globala in domeniul energiei si al serviciilor cu emisii reduse de carbon. Alaturi de cei 4.200 de angajati din Romania, de clienti, parteneri si parti interesate, ne angajam sa acceleram tranzitia catre o economie cu impact neutru in ceea ce priveste emisiile de carbon, printr-un consum redus de energie si solutii prietenoase cu mediul. Inspirati de ambitia noastra, imbinam performanta economica cu producerea unui impact pozitiv asupra oamenilor si planetei, bazandu-ne pe activitatile noastre cheie – gaze naturale, energie electrica, servicii tehnice – pentru a oferi solutii competitive clientilor nostri.