Programul agreat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii a inceput pe data de 16 martie si conecteaza profesorii si elevii in timp real. Astfel, scolile romanesti se alatura celor din alte tari care adopta acest program, iar in prezent, la nivel european, peste 100.000 de elevi din 2.000 de scoli folosesc platforma, fiind sprijiniti de 3.000 de voluntari IBM.
Puteti accesa platforma aici >>
"La Cisco, toti angajatii sunt determinati sa aiba un impact pozitiv asupra tarii prin intermediul colaborarii si tehnologiei noastre. Dorim sa ajutam toate comunitatile, mai ales in situatii critice, precum cea actuala. Colaboram cu administratiile pentru a garanta continuarea activitatii companiilor, spitalelor si scolilor si pentru a ajuta oamenii sa aiba grija de sanatatea lor", a declarat Dorin Pena, director general Cisco Romania.
La randul sau, Marta Branska-Rybicka, country leader IBM Romania, a subliniat ideea ca, la ora actuala, peste 300 de angajati ai companiei ajuta in mod activ 700 de scoli din tara sa utilizeze tehnologia pentru a-si continua activitatea educationala.
"IBM vrea sa contribuie cu specialistii, tehnologia si cunostintele sale pentru a sprijini efortul colectiv de a diminua efectele negative ale acestei crize sanitare si sociale. in momentul de fata, avem peste 300 de angajati care ajuta in mod activ 700 de scoli din Romania sa utilizeze tehnologia pentru a-si continua activitatea educationala. Vrem sa fim alaturi de profesorii care depun eforturi pentru a schimba modul in care lucreaza si sa-i ajutam sa se adapteze rapid la transformarea digitala a educatiei. Unirea fortelor cu alte organizatii puternice care au creat solutii performante si programe nationale de educatie este decizia corecta, colaborand putem avea un impact mai puternic. Cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii si impreuna de Cisco, Fundatia Vodafone Romania, Asociatia Pro Arta Dezvoltare si Cunoastere si Fundatia World Vision Romania, dorim sa identificam solutii creative pentru rezolvarea acestei perturbari a sistemului educational", a precizat Branska-Rybicka.
Totodata, Asociatia Pro Arta Dezvoltare si Cunoastere ajuta scolile din ReteauaEDU.ro in implementarea platformei WebEx in clasele lor online, cu sprijinul echipei de voluntari eLearning, in timp ce Fundatia Vodafone Romania contribuie la implementarea invatamantului la distanta prin programul strategic scoala din Valiza.
Cisco Webex este o solutie completa dedicata colaborarii. Versiunea Meetings nu include doar videoconferinte, ci si posibilitatea de a partaja desktopul si aplicatiile, dar si resurse multimedia si sondaje. Totul in timp real. Aceste functii permit crearea unei clase virtuale complete, in care elevii participa la ore in mod vizitator, fara a avea nevoie de un cont de utilizator. Totul este gestionat din camera personala a profesorului, care "invita" elevii, controleaza sunetul - avand posibilitatea de a opri microfoanele elevilor atunci cand este nevoie - si poate inregistra sesiunea pentru a o distribui sau analiza mai tarziu.
Versiunea Cisco Webex Teams faciliteaza colaborarea intre profesori si personalul scolii, oferind capabilitati avansate de chat, video-conferinta si partajare a ecranului si a documentelor intr-un mediu mai structurat.
IBM ofera asistenta comunitatii didactice pentru adoptarea si utilizarea platformei, cu ajutorul celor aproximativ 300 de specialisti din companie. Voluntarii din cadrul IBM Romania, care lucreaza, la randul lor, de acasa prin intermediul Cisco Webex, vor ajuta profesorii sa invete cum sa profite la maximum de platforma. De asemenea, acestia vor putea asigura asistenta de la distanta pentru a rezolva orice nelamuriri sau probleme tehnice.
In acelasi timp, Cisco a realizat ghiduri video pentru asistenta.
Platforma Cisco Webex are peste 130 de milioane de utilizatori la nivel mondial in fiecare luna, proceseaza peste 6 miliarde de minute de sedinte lunar si este o solutie de Cloud Computing care nu ocupa spatiu pe calculatoarele personale.
Solutia asigura confidentialitatea si securitatea datelor si a continutului transmis in cadrul sesiunilor cu ajutorul unor instrumente avansate de securizare si criptare, mentioneaza compania dezvoltatoare.