[Sondaj] Sunt lectiile si temele adaptate la mediul online? Jocuri, quiz-uri, proiecte vs. scris dupa dictare si conspecte. Nivelul, mai scazut decat anul trecut

De Laura Galescu
la 24 Dec. 2020
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

[Sondaj] Sunt lectiile si temele adaptate la mediul online? Jocuri, quiz-uri, proiecte vs. scris dupa dictare si conspecte. Nivelul, mai scazut decat anul trecut24Dec.2020

Au fost adaptate metodele de predare pentru scoala online? Ei bine, nu tocmai, au raspuns participantii la un sondaj despre scoala online, realizat de Agentia impreuna si Consiliul National al Elevilor. Totusi, profesorii si elevii fac eforturi sa continue invatarea, in conditiile dificile impuse in pandemie.

Sondajul, realizat in perioada 18-23 noiembrie 2020 pe un esantion de 9.401 elevi, 3.265 de cadre didactice si 4.965 de parinti, arata ca desi contextul pandemic a fortat digitalizarea educatiei si profesorii si-au imbunatatit competentele digitale, iar elevii s-au obisnuit cu utilizarea diverselor platforme online, doar 23% dintre elevi si 36% dintre parinti sustin ca elementele digitale vor continua sa fie folosite si in sistemul fata in fata. Singurii optimisti, sunt profesorii, 60% considera ca educatia fata in fata va integra elemente digitale dupa reintoarcerea fizica la scoala, conform hotnews.ro
 
Fise, dictare, exercitii
 
Exista elevi care nu au acces la dispozitivele necesare pentru a se conecta la internet sau conexiunea la internet este limitata, iar singura varianta este sa primeasca fise xeroxate.
 
Desi educatia este digitalizata, in continuare principala abordare utilizata in educatia online este predarea si realizarea de exercitii.
 
"Astfel, una dintre nemultumirile elevilor si ale parintilor este faptul ca metodele de predare nu au fost adaptate la specificul educatiei online, iar profesorii cel mai adesea dicteaza informatiile sau elevii sunt nevoiti sa conspecteze/ copieze lectiile din manuale", arata sondajul.
 
Elevii considera ca profesorii reusesc doar partial sa adapteze continutul educational si predarea la nevoile elevilor.
 
Cea mai apreciata categorie a profesorilor este cea care foloseste metode inovative de predare (jocuri, quiz-uri, proiecte).
 
"O parte dintre profesori s-a adaptat foarte bine la educatia online si se straduiesc sa faciliteze procesul educational pentru elevi, devenind si un sprijin emotional pentru acestia. Pe de alta parte, in viziunea elevilor si a parintilor, unele dintre cadrele didactice sunt rigide in desfasurarea activitatilor online: pun absente elevilor daca nu au camera deschisa sau daca s-au deconectat de la internet, dau note mici daca elevii au probleme tehnice, nu revin asupra informatiilor care nu au fost intelese sau notate de catre elevi etc", mai releva sondajul.

Totusi, ca urmare a dificultatilor intampinate de cadrele didactice in efectuarea orelor online, acestea sunt percepute de elevi ca fiind plictisitoare in proportie de 29% si inutile de catre 17% dintre elevi.
 
O proportie de 27% dintre elevi considera ca orele online sunt interactive cel mai probabil ca urmare a implicarii si interesului cadrelor didactice, iar pentru alti 17% dintre elevi scoala online este relaxanta, aceasta desfasurandu-se acasa, in propriul confort.
 
In acest context, majoritatea elevilor (54%), cadrelor didactice (57%) si a parintilor (62%) considera ca nivelul calitatii educatiei oferite in anul scolar 2020-2021 pana in prezent este mai scazut, comparativ cu nivelul calitatii din anul scolar 2019-2020.
 
Potrivit sondajului, cadrele didactice considera ca lipsa continutului educational adaptat la sistemul de educatie online constituie o dificultate in desfasurarea eficienta a orelor online.
 
"Profesorii depun eforturi pentru a-si imbunatati competentele digitale si de adaptare a continutului educational, unii dintre ei cauta singuri materiale pe internet, altii s-au inscris la diferite cursuri gratuite, insa nu exista o abordare unitara cu privire la materialele care ar trebui utilizate. De asemenea, profesorii au fost nevoiti sa aloce un timp mult mai mare, poate chiar dublu, pentru pregatirea orelor online", arata rezultatele sondajului "Perceptii despre calitatea educatiei online".
Proiecte Didactice - Modele de Nota 10
Modele de Proiecte Didactice: pentru Titularizare, Definitivat si Inspectiile la clasa

Economisiti timp valoros si energie la elaborarea Proiectelor dvs. Didactice!

NOU: Modele de Proiecte Didactice pentru Nota 10 la Titularizare sau Definitivat Educatori

Lucrarea elimina acum

- dificultatile pe care le intampinati si dvs. in alcatuirea proiectelor didactice:
- lipsa materialelor didactice pentru pregatirea acestor examene;
- inexistenta modelelor de pregatire a proiectelor didactice necesare in cadrul inspectiilor la clasa.




...Vezi AICI detalii complete <<


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

scoala onlineteme onlineexercitii onlinescoala online parerisondaj scoala online


x
Lasa un raspuns



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit



Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Iti oferim GRATUIT
Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala
Primesti GRATUIT noile
TESTE REZOLVATE pentru Evaluarea Nationala
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
x
//