Pierderile de invatare asociate orelor on-line sunt reale, o arata un studiu recent al Bancii Mondiale. Astfel, noul Guvern trebuie sa aiba o prioritate: aceea ce a se recupera urgent materia pierduta.
Elena Lotrean, expert in educatie, este de parere ca orele suplimentare ar fi de ajutor, precum si organizarea unor sesiuni in timpul vacantelor. De asemenea, expertul avanseaza ideea inghetarii anului scolar.
"Am vazut foarte multe activitati de sprijin din partea mediului de afaceri, din partea companiilor care isi voluntariaza angajatii pentru a ajuta pe o anumita materie. De exemplu pe o matematica, pe o fizica, pe o chimie exista personal care, poate, desi nu este profesor, isi doreste si poate sa faca acest gen de activitate. Cred ca e nevoie de extrem de multa atentie pentru ciclul primar. Acolo sunt notiunile de baza, sunt fundamentele pe care se construieste ulterior. inghetam anul in toata lumea, stiu ca inseamna eforturi deosibite pe partea aceasta de inghetare anului. Iar apoi sa putem da sansa copiilor sa faca doi ani intr-unul”, propune Elena Lotrean, conform
mediafax.ro.
In ultima perioadă au tot existat discutii pe tema inghetarii anului scolar, insa, de fiecare data Ministrul Monica Anisie a venit cu dezmintiri.
Efectiv, inghetarea anului scolar, fie ca vorbim de pre-universitar, sau de universitar, inseamna repetarea anului inghetat, astfel, devansandu-se toate examenele, de
evaluare nationala,
bacalaureat, admitere la facultate si examenele de final de cursu universitar.
Totusi, desi expertii iau in considerare aceasta varianta, majoritatea parintilor si profesorilor o resping, astfel ca este foarte putin probabil sa fie pusa in aplicare.
Alina Teodorescu 21 Dec. 2020 13:05:58
Nu are de ce sa fie inghetat anul scolar sau universitar ! Orele se desfasoara, on line, conform orarului, si sunt montorizate. Materia se preda, nu sunt ramaneri in urma !