Anul scolar 2021-2022
"Voi face tot posibilul cat sunt ministru sa evit invatamantul online", deoarece nu toti elevii au echipamente pentru desfasurarea orelor online, nu exista platforme de evaluare pentru a fi sigur ca elevul "e cel care trebuie sa raspunda, nu fratii mai mari sau parintii", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, luni seara, la B1 Tv.
"Declaratia mea a fost publica si repetata: Voi face tot posibilul cat sunt ministru sa evit invatamantul online, pentru ca atata vreme cat n-ai conectivitate generalizata, n-ai echipamente pentru toti copiii, n-ai continut digital, n-ai profesori pregatiti – avem cateva zeci de mii de profesori, dar sunt 200.000 cu totii – si, mai cu seama, cand n-ai platforme de evaluare in asa fel incat sa fii sigur ca cel care raspunde din spatele ecranului e cel care trebuie sa raspunda, nu fratii mai mari sau parintii", a completat el.
Sorin Cimpeanu considera ca invatamantul online nu este potrivit, deocamdata, deoarece nu sunt indeplinite conditiile mentionate in declaratia anterioara.
"Cand vom avea aceste conditii, vom avea un invatamant online foarte bun. Daca nu le avem si nu le avem acum, desi s-au facut progrese fata de inceputul de an scolar 2020-2021, evitam online-ul", a concluzionat el.
Cursurile anului scolar 2021-2022 au inceput pe 13 septembrie, tot in conditii de pandemie, insa cu prezenta fizica, de aceasta data. In cazul in care numarul de infectari va creste peste anumite praguri, elevii vor trece din nou in online.
Scenariile de functionare ale scolilor in anul scolar 2021-2022
Anul scolar 2021-2022 se va desfasura tot in conditii speciale, generate de pandemia cu noul coronavirus.
La aparitia unui caz intr-o formatiune de invatamant prescolar sau la clasele 0-VI, elevii din clasa continua invatamantul online timp de 14 zile, dar se poate reveni la scoala din ziua a 8-a, prin testare antigen rapida. Pentru parintii copiiilor care refuza testarea in ziua a 8-a se prelungeste scoala online.
Pentru elevii de peste 12 ani, la aparitia unui caz exista doua situatii:
- elevii vaccinati sau care au trecut prin boala pot invata in continuare la scoala
- ceilalti elevi trec in online pentru 14 zile, cu posibilitatea testarii si revenirii la scoala in ziua a 8-a.
Asadar, peste pragul de infectare de 6 la mie, raman deschise doar cresele si gradinitele, pana la carantina, si clasele de scoala cu elevi vacccinati.
Doval Elena 15 Sep. 2021 10:31:33
Multi parinti au facut eforturi financiare sa se doteze cu aparatura necesara pentru online. Parintii trebuie sa decida daca copiii merg la scoala sau invata online, nu un ministru invechit. Sunt invatatori si profesori foarte bine pregatiti pentru invatamantul online. Ceilalti sa fie instruiti si monitorizati de inspectorate. Sa nu se generalizeze. La sate sunt rare cazurile de imbolnaviri, dar la orase, situatia este jalnica. Da, dl. ministru sa lase ambitiile proprii si sa tina cont de opinia parintilor copiilor.Alina Constantin 14 Sep. 2021 10:02:13
Cu alte cuvinte, sa crape toti, numai ca sa iti duci ambitiile mai departe. Horror!