"Am solicitat inspectoratelor scolare sa centralizeze situatia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participarii la cursurile online, in contextul pandemiei COVID-19. In acest moment, in Romania, numarul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odata cu achizitionarea acestora, va fi facilitata invatarea la distanta si pentru copiii din mediile defavorizate", a declarat ministrul Monica Anisie, printr-un comunicat al Ministerului Educatiei.
Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, in baza propunerilor unitatilor de invatamant preuniversitar de stat.
De cand pandemia de coronavirus a dus la inchiderea scolilor, Ministerul Educatiei a emis un ordin de ministru cu instructiunile pentru desfasurarea cursurilor din invatamantul preuniversitar in mediul online. Ordinul ofera un ghid cu instructiuni si stabileste responsabilitatile inspectoratelor scolare, ale unitatilor de invatamant preuniversitar, ale profesorilor, elevilor si parintilor. Potrivit acestuia, "parintele, tutorele legal instituit sau sustinatorul legal are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru a asigura accesul si participarea prescolarului/ elevului la activitatile de invatare on-line organizate de unitatea de invatamant".
Totusi, realitatea este ca multi dintre parinti nu isi permit sa cumpere copiilor smartphone-uri, tablete, laptop-uri sau sa plateasca un abonament la internet. Potrivit unei estimari preliminare, aproximativ 250.000 de elevi din Romania nu au acum acces la tehnologie si nu pot desfasura cursuri online, a declarat Monica Anisie duminica, la Digi 24.
Lucrator In Educatie 11 Mai. 2020 15:24:30
Da ,inspirata decizie,si verificare in teren daca se va aplica ,totul in favoarea elevilor,sunt pentru....