Platforma online
www.manuale.edu.ro, care permite accesarea gratuita a manualelor in format digital pentru clasele I si a II-a a fost vizitata de peste 37.000 de vizitatori si a inregistrat peste 16 milioane de accesari in doar 48 de ore, informeaza un comunicat de presa al MEN remis sambata.
Noile manuale au o componenta digitala, extrem de atractiva pentru elevi, dar sunt disponibile si in format tiparit. In versiunea print, manualele sunt structurate in doua volume, cate unul pentru fiecare semestru. Astfel, cele doua variante ale manualelor (print si digital) vin sa rezolve o problema semnalata de multe ori de parinti si de profesori: greutatea ghiozdanelor.
Manualele digitale reprezinta rezultatul procesului de modernizare a continutului actului educational, o consecinta fireasca a revizuirii programelor scolare, a adaptarii lor la nevoile societatii contemporane si a introducerii abordarii transdisciplinare in cadrul activitatilor de predare - invatare - evaluare.
"Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate, sporind gradul de interes al elevilor si contribuind la cresterea calitatii si performantelor actului educational.
Un alt avantaj al noilor manuale este acela ca prezinta mai multa rigoare in privinta calitatii continutului. Viabilitatea manualelor este de patru ani scolari, cu posibilitatea de extindere pentru inca doi ani, cu conditia reevaluarii lor.
Manualele scolare sunt supuse unui proces periodic de analiza, pe durata viabilitatii acestora", a scris Remus Pricopie, pe contul person de Facebook.
Julia 28 Oct. 2014 11:11:04
Tovarasul Pricopie crede ca elevii din cls I si aII-a au stat cu burta in sus asteptandu-i minunatele manuale!? Suntem in a 7-a saptamana de scoala si copiii nu au inca manualele.Chiar nu-si da seama ca-si bate joc de tot ce inseamna educatie!? Vrea sa batem din palme ca sunt gata manualele? L-as intreba pe tovarasul ministru daca stie care este adevaratul nivel al educatiei din Romania? Stie ca sunt fff multi parinti care au abandonat scoala ca sa munceasca pe unde apuca si ca nu-si permit sa cumpere si/sau repare o tableta si nu ii pot indruma pe copiii sa "butoneze" o tableta? Cred ca asta este tichia de margaritar a tovarasului Pricopie.....