Pentru ca totul sa fie legal, internshipul va trebui sa aiba la baza un contract special, incheiat inainte ca internul sa inceapa activitatea, potrivit
avocatnet.ro.
Exista prevazute si sanctiuni in cazul in care un astfel de contract nu va fi incheiat, mai exact amenzi de pana la 20.000 de lei pentru firmele sau autoritatile care si-au incalcat obligatia.
Proiectul de lege privind internshipul, act normativ care ar urma sa reglementeze modul in care tinerii de cel putin 16 ani vor putea sa lucreze in cadrul unor programe de internship platite la firme sau entitati publice, a fost adoptat tacit la Senat saptamana aceasta. Totusi, el nu va mai trece tacit si de Camera Deputatilor, care e Camera decizionala aici, unde va trebui dezbatut si supus votului, cu sau fara amendamente. Odata votat de deputati, proiectul trebuie sa treaca si de seful statului si sa fie publicat in Monitorul Oficial ca sa se aplice.
Mai mult decat stagiile de practica obisnuite, aceste internship-uri le vor oferi tinerilor posibilitatea sa dobandeasca vechime in munca si sa fie platiti pe perioada in care acumuleaza cunostinte tehnice si practice la firma respectiva, in conditiile in care angajatorii pun pret pe experienta candidatului la un job.
Lucrator In Educatie 06 Feb. 2018 19:23:43
Buna ziuaDin experienta acumulata in relatia cu diversi parteneri privati cunosc situatia foarte bine.
Este o deschidere foarte mare fata de noile generatii,in preuniversitar,companiile asteapta ucenici la inceput de drum dispusi sa avanseze prin performanta.la finalul scolii de stat.
De aceea scoala trebuie sa asigure un climat favorabil integrarii in piata munciimai ales in privatelevilor pe tot parcursul studiilor.
Sper sa devina realitate .