Legea Educatiei in 2022
Sorin Cimpeanu: "Competentele digitale, partea de digitalizare prin PNRR este o componenta extrem de importanta, dar pana cand vom fi capabili sa asiguram o predare online, fara pierderi pe niciun plan, va mai dura.
Educatia pentru mediu este o componenta importanta. S-a lansat un raport in dezbatere publica pana pe data de 11 februarie. in procesul de revizuire a curriculumului luam serios in considerare introducerea in calendarul activitatilor scolare a unei saptamani "verzi". O "saptamana verde" in care elevii sa poata deprinde elemente ce tin de educatia pentru mediu, in mediu natural, in natura, in afara scolii. Asa cum este "Saptamana altfel" acum.
"Romania educata" este un program care debuteaza. Va fi o noua lege. Avem planurile-cadru pentru care ne-am angajat, pentru liceu sa fie disponibile in septembrie 2023. In aceste planuri-cadru vor fi cuprinse toate acele solicitari ale societatii, inclusiv educatie pentru mediu. Educatie pentru mediu care avea componente in ora de geografie, in ora de biologie, in ora de economie, in ora de educatie tehnologica, nu neaparat o disciplina noua. Educatia pentru mediu este extrem de importanta", a afirmat ministrul.
Deja Legea 14/2021, publicata luni in Monitorul Oficial nr. 29, prevede modificarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011 in sensul introducerii, in curriculumul national pentru invatamantul primar si gimnazial, a competentelor de mediu. Mai exact, educatia pentru mediu va fi introdusa in programa scolara incepand cu anul scolar 2023-2024, pentru elevii de clasele P-VIII.