Pentru toate cele trei loturi, valoarea este de peste 36,5 milioane lei fara TVA, limita depunerii ofertelor fiind 8 iunie, iar ofertele vor fi deschise cu o zi mai tarziu.
"Am solicitat celor care au redactat caietul de sarcini sa formuleze cat mai exact cerintele pentru a evita posibilitatea aparitiei unor eventuale contestatii", declara in urma cu cateva zile ministrul Educatiei.
La aceasta licitatie vor fi alese doar trei edituri castigatoare, in loc de sase, pentru a avea garantia promovarii unor manuale de calitate. In plus, au fost sporite si conditiile de intrare in competitie pentru edituri.
"De asemenea, am solicitat sa intre in competitie doar acele manuale care depasesc la preselectie un prag minim calitativ (echivalentul notei 8,50)", a adaugat ministrul.
Autoritatea contractanta este Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) care se afla in relatie de subordonare fata de de Ministerul Educatiei. Acordul-cadru poate fi incheiat cu maximum 3 agenti economici, durata acestuia fiind de 48 luni. Potrivit conditiilor MECS, manualul scolar, in varianta tiparita, trebuie sa fie insotit de varianta digitala.
Editurile participante la licitatie vor putea depune oferte pentru una sau mai multe discipline. O alta conditie de participare la licitatie este aceea ca o firma trebuie sa aiba o cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 1.000.000 de lei.