Ordinul MECS nr. 5287/2015 modifica organizarea si desfasurarea examenului national de definitivare in invatamant

de Gavrila Cristina la 07 Oct. 2015
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul MECS nr. 5287/2015 modifica organizarea si desfasurarea examenului national de definitivare in invatamant07Oct.2015

Ordinul ministrului educatiei si cercetarii stiintifice nr. 5287/2015 privind modificarea si completarea Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 4802/2014 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 739 din 2 octombrie 2015.

In baza prevederilor art. 241 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare,
tinand cont de prevederile art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 42/2015 privind dreptul absolventilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate si sanctionarea institutiilor de invatamant care scolarizeaza fara autorizare,
in temeiul dispozitiilor Hotararii Guvernului nr. 26/2015 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice,

ministrul educatiei si cercetarii stiintifice emite prezentul ordin.

Art. I. - Metodologia de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 4.802/2014, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 772 din 23 octombrie 2014, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 4, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Definitivarea in invatamant poate fi obtinuta la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs valabile pentru incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, in vigoare in anul scolar respectiv, denumit in continuare Centralizator. ”

2. La articolul 4, alineatul (4) se abroga.

3. La articolul 32 alineatul (3), litera e) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„e) membri evaluatori - cate 4 evaluatori pentru cel mult 100de lucrari scrise, organizati in doua subcomisii. Fiecare subcomisie este alcatuita din doua cadre didactice titulare in invatamantul universitar sau preuniversitar, avand gradul didactic I, gradul didactic II sau titlul stiintific de doctor, unul fiind evaluator pentru subiectele la disciplina de specialitate si didactica/metodica predarii disciplinei de specialitate si unul fiind evaluator pentru subiectele de pedagogie si psihologie a educatiei. Evaluatorul pentru subiectele de pedagogie si psihologie a educatiei poate face parte din subcomisiile de la mai multe specializari. Decizia de numire a comisiei de evaluare se comunica Comisiei nationale.”

4. La articolul 32, alineatul (6) se abroga.

5. La articolul 39, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(4) Daca diferenta dintre nota finala acordata de comisia de solutionare a contestatiilor si nota finala stabilita in urma evaluarii initiale este mai mare de 0,5 puncte, dar mai mica sau egala cu 1 punct, ramane definitiva nota acordata de comisia de solutionare a contestatiilor.”

6. La articolul 39, dupa alineatul (4) se introduc trei noi alineate, alineatele (41), (42) si (43), cu urmatorul cuprins:
„(41) Daca diferenta dintre nota finala acordata de comisia de solutionare a contestatiilor si nota finala stabilita in urma evaluarii initiale este mai mare de 1 punct se constituie, prin decizia inspectorului scolar general, o noua comisie de recorectare din 4 membri evaluatori organizati in doua subcomisii, prima subcomisie formata din evaluatori proveniti din comisia de evaluare, iar a doua subcomisie formata din evaluatori proveniti din comisia de contestatii.
(42) Recorectarea lucrarii se face conform procedurii de evaluare a lucrarilor scrise prevazute in art. 34.
(43) Rezultatul acestei ultime corectari este definitiv si reprezinta nota finala acordata de comisia de solutionare a contestatiilor.”

Art. II. - (1) Candidatii care depasesc vechimea prevazuta de lege pentru inscrierea la examenul national de definitivare in invatamant din cauza restrictionarii accesului la examen ca urmare a faptului ca specializarile/programele de studii absolvite nu au fost acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu in baza unei hotarari a Guvernului la data inscrierii la facultate se pot inscrie la examen incepand cu sesiunea 2016. In aceasta situatie, in calculul vechimii efective la catedra in conditiile prevazute la art. 11 alin (1) si (2) din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 4.802/2014, nu se include perioada in care accesul la examen a fost restrictionat.
(2) Candidatii in situatia prevazuta la alin. (1) trebuie sa indeplineasca toate celelalte conditii legale in vigoare privind participarea la examenul national de definitivare in invatamant.

Art. III. - Directia generala management si retea scolara din Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si inspectoratele scolare duc la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. IV. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul educatiei si cercetarii stiintifice,
Sorin Mihai Cimpeanu

Bucuresti, 23 septembrie 2015
Nr. 5.287

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

definitivat definitivat invatamant examen definitivat ordinul mecs nr. 5287/2015


x

Lasa un raspuns
Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit26 de Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Romana
Va oferim GRATUIT Raportul Special
26 de Teste rezolvate pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat - Matematica si Romana


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Evaluarea Nationala si Bacalaureat - 33 de Teste Rezolvate pentru pregatirea in clasa

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
x