Se cauta educatori, invatatori si profesori pentru pregatirea evaluarilor si examenelor din 2022-2023. Inscrierile, pana pe 5 octombrie

De Ana Ghiarasim
la 21 Sep. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se cauta educatori, invatatori si profesori pentru pregatirea evaluarilor si examenelor din 2022-2023. Inscrierile, pana pe 5 octombrie21Sep.2022

Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie (CNPEE) a lansat un apel de selectie a cadrelor didactice, cu statutul de colaboratori externi, in vederea completarii grupurilor de lucru pentru evaluarile, examenele si concursurile nationale din anul scolar 2022 - 2023.

Cadrele didactice selectate participa la activitati de proiectare a itemilor/ testelor/ variantelor de subiecte/ biletelor de examen/ fiselor de lucru si a caietelor cadrului didactic/baremelor de evaluare si de notare, conform procedurilor specifice CNPEE. 
 
Grupurile de lucru cuprind cadre didactice care isi desfasoara activitatea atat in mediul urban, cat si in cel rural, in unitatile de invatamant prescolar, primar, gimnazial, respectiv liceal, cu filierele teoretica, vocationala si tehnologica, si in unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi apartinand minoritatilor nationale. 

Teste Rezolvate + Metodica pentru examenul de Titularizare si Definitivat!
...vezi AICI lista completa a testelor <<  

 

Lista evaluarilor pregatite de CNPEE

1. Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a Il-a (EN II); 
2. Evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar la finalul clasei a IV-a (EN IV);
3. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a (EN VI); 
4. Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a (EN VIII):
5. Examenul national de bacalaureat (BAC);
6. Examenul national de definitivare in invatamant (DEF);
7. Concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatémantul preuniversitar (TIT). 
 
Selectia cadreior didactice pentru completarea grupurilor de lucru pe discipline se face pe baza competentei si a experientei declarate, precum si pe baza disponibilitatii manifestate pentru implicarea in activitatile de pregatire a evaluarilor, a examenelor si a concursurilor nationale din anul scolar 2022-2023, prin realizarea demersurilor de inscriere in aplicatia dedicata. 
 

Conditii pentru cadrele didactice candidate 

 
- au desfasurat activitati de predare-invatare-evaluare in invatamantul prescolar in ultimii trei ani scolari (pentru DEF, TIT), primar (pentru EN II, EN IV, DEF, TIT), in invatamantul gimnazial (pentru EN VI, EN VIII, DEF, TIT), in invatamantul liceal (pentru BAC, DEF, TIT); 
- au abilitati de operare pe calculator;
- au absolvit cursuri/ stagii/ programe de formare recunoscute prin credite profesionale transferabile, care vizeaza problematica specifica:
* evaluarii de proces/prin examene;
* evaluarii manualelor;
* curriculumului;
- au experienta in:
* activitatea de proiectare a itemilor;
* evaluarea proiectelor de manuale scolare;
* elaborarea de programe scolare prin participare in grupurile de lucru constituite in acest scop, la nivel national;
- au titlul stiintific de doctor sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar in domeniul disciplinei sau in domenii conexe celui pentru care aplicd sau au gradul didactic |, Il sau definitiv. 
 
ATENTIE: Pentru anul scolar 2022-2023, cadrele didactice au dreptul de a participa la procesul de selectie in vederea completarii grupurilor de lucru la oricare tip de evaluare, examen sau concurs national, cu exceptia celor la care au rude sau afini pana la gradul IV ce urmeaza a sustine respectivele evaluari, examene sau concursuri nationale.
 

Disciplinele pentru care se organizeaza selectia

 
Lista disciplinelor pentru care se organizeaza selectia cadrelor didactice care vor fi implicate in activitatile specifice evaluarilor, examenelor si concursurilor nationale din anul scolar 2022-2023.


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


 

Calendar de selectie cadre didactice

 
Procesul de selectie a candidatilor se desfasoara dupa cum urmeaza:
 

Etapa 1 

 
- perioada 26 septembrie — 5 octombrie 2022 - Inscrierea candidatilor se face prin intermediul aplicatiei dedicate cu respectarea instructiunilor si a ghidului de utilizare, disponibile in respectiva aplicatie web. Candidatii se pot inscrie pentru proiectare de itemi si/sau pentru activitatile de traducere a subiectelor in limbile minoritatilor nationale.
 
Pentru inscriere, sunt necesare urmatoarele documente in format electronic: 
 
- CV actualizat
- copie dupa diploma de licenta/absolvire a liceului/ colegiului pedagogic, 
- copie dupa diploma/ certificatul/ adeverinta de absolvire a cursului/ stagiului/ programului de formare, 
- copie dupa adeverinta care atesta experienta in activitatile Precizate in prezentul Apel, scanate (alb-negru, rezolutie 250-300 dpi) si incluse intr-un singur document (care sa nu depaseasca dimensiunea de 50 MB). 
 
Denumirea documentului salvat cuprinde numele si prenumele candidatului, tipul evaluarii/examenului/concursului, urmat de Documente.
(Ex. Popescu_Ana_ENVIil_Documente). Pentru un candidat inscris ca traducator, denumirea fisierului include si limba de traducere. (Ex. Kovacs_Julia_Traducator_limba_maghiara_BAC_Geografie_Documente);
 
2. Candidatii:
- propun un test original la disciplina pentru care s-a inregistrat candidatura, in care se specifica tipul evaluarii/ examenului/ concursului, insotit de baremul de evaluare si de notare/ caietul cadrului didactic. Testul trebuie proiectat integral, respectand structura care se regaseste in sectiunea Modele de subiecte pe site-ul www.subiecte.edu.ro; 
 
SAU
 
- propun un test ce cuprinde doi itemi obiectivi, doi itemi semiobiectivi si un item subiectiv, insotit de baremul de evaluare si de notare. Denumirea documentului salvat cuprinde: numele si prenumele candidatului, tioul evaluari/examenului/concursului si numele disciplinei, urmat de »_Propunere_Test”.
(Ex: lonescu_Maria_BAC_Biologie_Propunere_Test; Kozacek_Milos_ENVIIi_Limba_slovaca_materna_Propunere_Test).
 
Cadrele_didactice interesate isi pot_depune candidatura pentru una sau mai multe dintre evaluarile, examenele si concursurile nationale pentru care GCNPEE realizeaza procesul de constituire/completare a grupurilor de lucru pe discipline, situatie in care propun un singur test.

Etapa a ll-a


- perioada 6 - 12 octombrie 2022 - selectia candidatilor.
 

Etapa a Ill-a


- perioada 13 si 14 octombrie 2022 - anuntarea rezultatelor selectiei, individual. Sunt anuntati numai candidatii selectati.
 
Activitatea grupurilor de lucru pe discipline este supusa monitorizarii de catre responsabilii/ coordonatorii de discipline. In situatia in care profesorii selectati nu demonstreaza competenta si eficienta in activitatea desfasurata, acestia pot fi inlocuiti pe parcursul anului scolar 2022-2023 cu alte cadre didactice care, in urma procedurii de selectie, au fost desemnate ca rezerve. 
 

Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

evaluari nationalecadre didacticegrupuri de lucruevaluareexamen definitivatvariante de subiecte


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//