Profesorii care au pregatit mai multi olimpici internationali primesc un singur stimulent financiar. Suma se imparte daca un elev a fost pregatit de mai multi profesori

de Portal Invatamant la 01 Sep. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profesorii care au pregatit mai multi olimpici internationali primesc un singur stimulent financiar. Suma se imparte daca un elev a fost pregatit de mai multi profesori01Sep.2023

Profesorii care se implica in pregatirea elevilor premiati la competitiile scolare internationale, categoria I si respectiv a II-a, vor primi stimulente financiare egale cu cele acordate elevilor in cauza. Daca un elev a fost pregatit de mai multi profesori, valoarea stimulentului financiar echivalent cu cel acordat elevului se imparte in mod egal la numarul de profesori pregatitori. Daca un profesor a pregatit mai multi elevi premiati, acesta primeste un singur stimulent cu valoare egala cu cea a stimulentului acordat pentru cea mai mare distinctie obtinuta de elevii sai.

Noile reglementari apar intr-un proiect de hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii nr. 536/2016 privind stimularea performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar, pus in consultare publica de Ministerul Educatiei.

START campanie Back to School 2023! Ai REDUCERI de 70% si transport GRATUIT la Culegeri de teste rezolvate, Memoratoare si Dictionare ..click AICI pentru oferta completa<<<
 
Documentul clarifica si actualizeaza mai multe aspecte privind normele de plata pentru profesorii care au pregatit elevi care au obtinut premii la olimpiade internationale. 
 
"Actul normativ privind stimularea performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 536/2016 prevede acordarea de stimulente financiare elevilor premiati la olimpiadele scolare nationale si internationale ca forma de recunoastere si sustinere a performantelor lor scolare inalte. Aceste performante nu se pot realiza in afara activitatii didactice de excelenta desfasurata de profesorii care ii pregatesc atat individual, cat si centralizat si, in consecinta, consideram ca trebuie reglementat modul in care este stimulata activitatea acestora din urma, ceea ce reprezinta nu numai o forma de recunoastere a muncii lor, dar si de punere in practica a prevederilor Legii educatiei nationale nr. 1/2011, art. 57, alin. (4) conform careia „Normele metodologice privind cheltuielile cu organizarea si desfasurarea competitiilor scolare, extrascolare si extracurriculare, cuantumul stimulentelor financiare acordate elevilor premiati, profesorilor care i-au pregatit si unitatilor scolare de provenienta a premiatilor se aproba prin Hotarare de Guvern”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de Hotarare.
 
Initiatorii proiectului atrag atentia ca, in procesul de selectie si de pregatire a elevilor si tinerilor capabili de performante inalte, in vederea participarii la competitii scolare internationale, este necesara prezenta si a altor categorii de personal: cercetatori, studenti, specialisti cu expertiza in domeniul de referinta al competitiei scolare pentru care se deruleaza pregatirea. Si pentru aceste categorii de personal trebuie sa fie precizata modalitatea in care se asigura costurile necesare pentru transportul, cazarea si masa participantilor la perioada de pregatire.
 
Documentul clarifica si cateva aspecte care vizeaza suportarea costurilor de transport pentru membrii comisiilor care pregatesc loturile de elevi, in vederea participarii la competitiile internationale.
 

Modificarile la Hotararea nr. 536/2016 privind stimularea performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar (proiect)

 
In temeiul articolului 108 din Constitutia Romaniei, republicata si al art. 57 alin. (4), art.111 alin. (1) lit. h) si alin. (5) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare,
GUVERNUL ROMANIEI adopta prezenta hotarare:
 
I. Art. 2 din Hotararea de Guvern nr. 536/2016 privind stimularea performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar, publicata in Monitorul Oficial nr. 610 din 10 august 2016, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
„Art.2 Normele metodologice privind cheltuielile cu organizarea si desfasurarea competitiilor scolare, extrascolare si extracurriculare, cuantumul stimulentelor financiare acordate elevilor premiati, profesorilor care i-au pregatit si unitatilor scolare de provenienta a premiantilor, sunt prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.”
 
II. Normele metodologice privind cheltuielile cu organizarea si desfasurarea competitiilor scolare, extrascolare si extracurriculare, cuantumul stimulentelor financiare acordate elevilor premiati si unitatilor scolare de provenienta a premiantilor, anexa la Hotararea nr. 536/2016 privind stimularea performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
 
1. Titlul se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Normele metodologice privind cheltuielile cu organizarea si desfasurarea competitiilor scolare, extrascolare si extracurriculare, cuantumul stimulentelor financiare acordate elevilor premiati, profesorilor si unitatilor scolare de provenienta a premiantilor, anexa la Hotararea nr. 536/2016 privind stimularea performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar”
 
2. Normele metodologice privind cheltuielile cu organizarea si desfasurarea competitiilor scolare, extrascolare si extracurriculare, cuantumul stimulentelor financiare acordate elevilor premiati, profesorilor si unitatilor scolare de provenienta a premiantilor, anexa la Hotararea nr. 536/2016 privind stimularea performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
3. Art.3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„ Art.3(1) Cadrele didactice din invatamantul universitar si preuniversitar, precum si cercetatorii/alte categorii de personal, membrii ai comisiilor centrale, ai grupurilor de lucru ale comisiilor centrale ale competitiilor nationale scolare, membrii comisiilor care realizeaza pregatirea centralizata a loturilor nationale in vederea participarii la etapa internationala a competitiilor, membrii comitetelor, juriilor si arbitrajelor, ghizii si translatorii participanti la competitiile internationale organizate de catre Ministerul Educatiei in tara beneficiaza de cazare si masa in hoteluri de pana la trei stele inclusiv si de aceleasi facilitati de transport pe care le au elevii.
 
(2) Plata membrilor comisiilor care realizeaza pregatirea centralizata a loturilor nationale in vederea participarii la etapa internationala a competitiilor internationale organizate si finantate de Ministerul Educatiei, se face in cuantumul stabilit prin ordin al ministrului educatiei.”
 
START campanie Back to School 2023! Ai REDUCERI de 70% si transport GRATUIT la Culegeri de teste rezolvate, Memoratoare si Dictionare ..click AICI pentru oferta completa<<<

4. La art. 4 litera c) se introduce o noua litera, litera c ^1) care va avea urmatorul cuprins:
„c^1) transportul cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar sau universitar precum si al cercetatorilor/altor categorii de personal, membrii ai comisiilor care realizeaza pregatirea centralizata a loturilor nationale ale Romaniei pentru participarea la competitiile internationale organizate si finantate de Ministerul Educatiei, se suporta din bugetul inspectoratului scolar organizator, din fondurile alocate de Ministerul Educatiei. ”
 
5. La art.4 dupa litera e) se introduce o noua litera , litera f), care va avea urmatorul cuprins:
„ f) pentru etapa internationala a competitiilor scolare organizate de alte tari, in sistem on-line, la care delegatia Romaniei participa in tara, cheltuielile pentru transport, masa si cazare pentru elevi, cadre didactice insotitori si cadre didactice evaluatori sunt suportate de catre Ministerul Educatiei, prin inspectoratul scolar pe raza caruia se afla unitatea de invatamant/ institutia in care se realizeaza participarea echipei Romaniei la respectiva competitie internationala.”
 
6. La art. 5, dupa litera c) se introduce o noua litera, litera c ^1) , care va avea urmatorul cuprins:
„c^1) pentru profesorul din unitatea de invatamant a elevului care a pregatit elevul premiat la competitiile scolare internationale categoria I si respectiv a II-a, se acorda un stimulent financiar egal cu cel acordat elevului. Daca elevul a fost pregatit de mai multi profesori, valoarea stimulentului financiar echivalent cu cel acordat elevului se imparte in mod egal la numarul de profesori pregatitori. In cazul in care elevul obtine mai multe distinctii pentru aceeasi disciplina scolara, profesorului pregatitor i se acorda un singur stimulent echivalent cu distinctia cea mai mare obtinuta de catre elevul pregatit. Daca elevul care a obtinut mai multe distinctii pentru aceeasi disciplina scolara, a fost pregatit de mai multi profesori, valoarea stimulentului echivalent cu distinctia cea mai mare obtinuta de catre elev se imparte in mod egal la numarul de profesori pregatitori. In cazul in care un profesor a pregatit mai multi elevi care au obtinut distinctii la competitiile scolare internationale, acesta primeste un singur stimulent cu valoare egala cu cea a stimulentului acordat pentru cea mai mare distinctie obtinuta de elevii sai.”
 
7. Dupa articolul 6 din Anexa se introduce un nou articol, articolul 6^1) care va avea urmatorul cuprins:
„Art. 6^1) Cuantumurile stimulentelor financiare acordate profesorilor care au pregatit elevii premiati la competitiile scolare prevazute la art.1 din prezenta hotarare, se impoziteaza conform reglementarilor legale in vigoare.” 


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.

Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice de la data publicării (31 august 2023) pe adresa de e-mail felicia.man@edu.gov.ro. 


 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

olimpici internationaliministerul educatieiolimpiade internationaleperformanta scolara


x

Lasa un raspuns
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitPregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Pregatire pentru Nota 10. Teste rezolvate la Matematica si Limba Romana - clasele I - XII

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//