Astfel, conform Art.65 din Metodologie, in cazul mediilor de repartizare egale obtinute la concurs, prioritate la ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate au, in ordine:
a) candidatii cu domiciliul in localitatea in care se afla postul didactic/catedra solicitat(a);
b) candidatii cuprinsi in programe recunoscute de Ministerul Educatiei prin care se recruteaza, se selecteaza, se pregateste si se sprijina personalul didactic de predare pentru a desfasura activitati didactice in unitati de invatamant preuniversitar situate in medii dezavantajate;
c) candidatii care au dobandit gradul didactic I;
d) candidatii care au dobandit gradul didactic II;
e) candidatii care au dobandit definitivarea in invatamant;
g) candidatii cu media cea mai mare obtinuta la examenul de licenta /absolvire a studiilor, respectiv media cea mai mare obtinuta la examenul de bacalaureat pentru absolventii liceelor pedagogice.
In cadrul sedintelor de repartizare, optiunea fiecarui candidat se exprima in scris, conform cererii tip si se consemneaza in procesul verbal al sedintei, cu certificare prin semnatura solicitantului sau imputernicitului, acesta din urma prezentand procura notariala in original. Dupa consemnarea in procesul verbal a optiunii facute, comisia de organizare si desfasurare a concursului elibereaza adresa de repartizare pe postul didactic/catedra solicitat(a).
In cazul in care candidatul nu este prezent personal sau printr-un imputernicit la sedinta de repartizare, cererea acestuia nu se solutioneaza.
Repartizarea pe posturi a candidatilor la Titularizare 2024
*extras din Metodologia-cadru privind mobilitatea cadrelor didactice
a) repartizarea candidatilor care au obtinut media de repartizare minimum 7 (sapte), conform art. 64 alin. (8), la concursul national, sesiunea 2024, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata, la nivelul judetului in care au sustinut proba practica sau inspectia speciala la clasa in profilul postului, indiferent de judetul in care au sustinut proba scrisa, ierarhizati pe o lista unica, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare, cu respectarea conditiilor prezentei Metodologii; situatiile exceptionale se solutioneaza cu avizul Comisiei nationale de monitorizare a concursului;
b) repartizarea pentru completarea normei didactice de predare a cadrelor didactice titulare si a cadrelor didactice debutante prevazute la art. 24 alin. (4) si (6);
c) repartizarea prin transfer sau detasare in interesul invatamantului pentru restrangere de activitate nesolutionata a cadrelor didactice titulare aflate in restrangere de activitate;
d) repartizarea pentru completarea normei didactice de predare a cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei ramase cu norma didactica de predare incompleta;
e) repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judetului in care au sustinut proba practica sau inspectia speciala la clasa in profilul postului, indiferent de judetul in care au sustinut proba scrisa, a candidatilor cu statut de cadre didactice titulare in invatamantul preuniversitar de stat sau particular acreditat anterior inscrierii la concurs, cu pastrarea statutului de cadru didactic titular si a cadrelor didactice debutante din invatamantul preuniversitar de stat sau particular acreditat prevazute la art. 24 alin. (4) si (6), care au promovat examenul national pentru obtinerea definitivarii in invatamant, sesiunea 2024, si au obtinut media de repartizare minimum 7 (sapte), conform art. 64 alin. (8), la concursul national, sesiunea 2024, ierarhizati pe o lista unica, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare; situatiile exceptionale se solutioneaza cu avizul Comisiei nationale de monitorizare a concursului;
f) repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au obtinut media de repartizare minimum 7 (sapte), conform art. 64 alin. (8), la concursul national, sesiunea 2024, pe posturile didactice/catedrele pe care sunt angajate, conform art. 64 alin. (13).
In etapele de repartizare prevazute la lit. a) si e) pot fi repartizate si catedre vacante incomplete. Daca un candidat/cadru didactic opteaza pentru repartizarea pe catedre vacante incomplete, atunci acesta isi constituie o catedra completa din 2-3 catedre vacante incomplete, cu cel mult 4 (patru) ore optionale, fara a depasi 20 de ore/saptamana pentru profesori, respectiv 24 de ore pentru profesori de instruire practica/maistri instructori.
In situatia in care candidatii care nu sunt titulari, repartizati pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate, renunta la optiunea facuta sau nu se prezinta la posturile didactice/catedrele pe care au fost repartizati, se mai pot prezenta la o alta repartizare inainte de atribuirea orelor in regim de plata cu ora, conform Calendarului. Situatiile exceptionale se solutioneaza cu avizul Ministerului Educatiei.
Candidatii repartizati au timp pana pe 29 august 2024 sa se prezinte la catedra
Candidatii repartizati au obligatia de a se prezenta la post/catedra pana cel tarziu la data de 29 august 2024, in vederea incheierii contractului individual de munca. In cazul neprezentarii la post in termen de maximum 3 (trei) zile lucratoare, de la data de 29 august 2024, pentru incheierea contractului individual de munca, se revoca repartizarea. Sunt exceptate situatiile de neprezentare la post din motive neimputabile candidatilor: motive medicale, calamitati naturale etc., care pot fi justificate cu documente.
In invatamantul preuniversitar particular, angajarea pe post a personalului didactic de predare se realizeaza de catre conducerea unitatii de invatamant, pe baza deciziei de repartizare semnate de inspectorul scolar general al ISJ/ISMB.
Directorul unitatii de invatamant transmite ISJ/ISMB lista posturilor didactice/catedrelor ramase vacante/rezervate si lista candidatilor care s-au prezentat la post pentru incheierea contractului individual de munca.