Prin acest proiect, scoala de Bani ofera materiale educative pe care cadrele didactice din toata tara le pot discuta cu elevii in orele de curs si prin care sunt integrate notiuni de educatie financiara in materiile studiate in mod traditional, precum romana, matematica, geografie, istorie, engleza sau stiinte sociale.
Fisele au fost dezvoltate de expertii de la scoala de Bani si un grup de lucru format din 25 de cadre didactice din Iasi, fiind constituite pe urmatoarele materii: educatie sociala, limba engleza, geografie, limba romana, istorie, stiinte sociale si matematica.
Conform sursei citate, in timpul orelor de educatie sociala poate fi realizata, printre altele, exersarea construirii de argumente pro si contra si a compararii opiniilor, folosind ca studiu de caz o idee de afacere, care poate fi analizata din patru puncte de vedere: ideea, piata, banii, cunostintele, evidentierea elementelor identitatii culturale ale unui popor pornind de la povestea unor termeni financiari (ban, banca, credit, dobanda).
La limba engleza poate avea loc imbunatatirea vocabularului legat de cheltuieli si economisire (save, spend, invest, donate, needs, wants) si invatarea diferitelor constructii din limba engleza folosind termeni financiari.
La orele de limba romana profesorii pot aborda tema familiei si motivul banului, ambele prezente in romanul "Mara" de Ioan Slavici, prin incurajarea elevilor sa intocmeasca bugetul familial al Marei si un plan financiar pentru utilizarea acestuia.
La matematica elevii sunt invitati intr-o calatorie in lumea banilor unde invata sa converteasca din RON in EUR si invers, sa faca tranzactii financiare in limbaj matematic, sa opereze cu termeni financiari.
Nu uitati, materialele pot fi descarcate gratuit de cadrele didactice de pe platforma scoala de Bani: https://www.scoaladebani.ro/fise-educationale.