La polul opus se afla judetul Teleorman, cu doar 50 de candidati inscrisi.
Accesul candidatilor in salile de examen se va face pe baza actului de identitate valabil, in intervalul orar 7.30- 8.00.
Proba scrisa a examenului incepe la ora 9.00. Durata de redactare a lucrarilor scrise este de 4 ore, timp ce nu poate fi depasit.
Candidatii sunt informati de catre profesorii asistenti responsabili de sali, la intrarea in sala de examen, cu privire la prevederile metodologice referitoare la desfasurarea probei scrise si semneaza procese-verbale care sa ateste informarea.
Pe usa fiecarei sali de examen se afiseaza tabelele nominale cu numele si prenumele candidatilor repartizati in sala respectiva si disciplina la care acestia sustin examenul. În fiecare sala de examen se repartizeaza candidati care sustin examenul la cel putin doua discipline diferite.
In fiecare sala vor fi 2-3 profesori supraveghetori. Înainte de distribuirea subiectelor in sali, profesorii asistenti instruiesc candidatii cu privire la modul de secretizare si securizare a lucrarilor scrise, numerotarea paginilor si atentioneaza candidatii cu privire la situatiile care pot conduce la anularea lucrarii scrise si la eliminarea din examen, potrivit prevederilor legale.
Presedintele comisiei de examen, impreuna cu secretarul comisiei, distribuie in salile de examen plicurile secretizate cu subiecte, astfel incat, la ora 09.00, acestea sa poata fi desfacute, in prezenta candidatilor.
Din momentul deschiderii plicului cu subiecte, niciun candidat nu mai poate parasi sala decat daca preda lucrarea si semneaza de predare. Candidatii care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai sustine examenul in sesiunea respectiva.
Dupa primirea subiectelor, candidatii verifica daca au primit subiectul corespunzator specializarii/ disciplinei de examen si semneaza pentru conformitate in tabelul pus la dispozitie de profesorii asistenti responsabili de sala.
Candidatii pot avea, in sala de examen, dictionare – pentru disciplinele latina sau greaca veche – si planuri de conturi – pentru disciplinele economice.
Candidatii care doresc sa corecteze o greseala taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala, iar schemele/desenele, cu o linie oblica.
Candidatii care, in timpul desfasurarii probei scrise, sunt surprinsi copiind, primind sau transmitand solutii cu privire la subiecte sunt eliminati din examen, in acest sens incheindu-se un proces-verbal de catre profesorii-asistenti responsabili de sala sau de catre membrii comisiei de examen. Aceeasi masura se aplica si pentru orice alta tentativa de frauda.
Candidatii pot cere anularea lucrarii
Candidatul care se retrage din proprie initiativa poate solicita anularea lucrarii, pe baza unei declaratii, preda lucrarea si foaia cu subiecte si paraseste sala dupa cel putin o ora, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisa nu este evaluata, iar in statistici candidatul respectiv se considera retras, cu dreptul de a se inscrie in sesiunea imediat urmatoare, conform prevederilor legale.
In cazuri exceptionale, daca un candidat solicita parasirea temporara a salii, el este insotit de unul dintre profesorii asistenti pana la inapoierea in sala de examen, fara a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvarii subiectelor.
Dupa incheierea lucrarii, candidatii numeroteaza foile de examen in spatiul rezervat, cu cifre arabe, indicand pagina curenta si numarul total de pagini scrise, de exemplu: 3/5 pentru pagina a treia din totalul de 5 pagini scrise. Se vor numerota toate paginile pe care candidatul a scris, inclusiv prima pagina si paginile incomplete.
Rezultate Definitivat 2021
Afisarea rezultatelor examenului va avea loc pe 21 iulie 2021.
Inregistrarea contestatiilor la centrul de examen: 21 iulie pana la ora 20.00 si 22 iulie 2021 pana la ora 12.00
Afisarea rezultatelor finale: 28 iulie 2021.
Pentru promovarea examenului de definitivare in invatamant, candidatul trebuie sa obtina:
- minimum 8 media aritmetica a notelor finale la inspectii si portofoliu
- nu mai putin de 7 la fiecare din probele respective
- nota minima de promovare a examenului sa fie 8.
Examenul se organizeaza distinct pentru fiecare functie didactica de predare, pe discipline sau pe specialitati.