Criteriile si probele obligatorii de selectie a cadrelor didactice care vor sa lucreze cu elevii capabili de performante inalte, in cadrul CMBEx

De Portal Invatamant
la 26 Oct. 2023
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criteriile si probele obligatorii de selectie a cadrelor didactice care vor sa lucreze cu elevii capabili de performante inalte, in cadrul CMBEx26Oct.2023

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a publicat noua procedura operationala privind selectia cadrelor didactice care vor desfasura activitati de pregatire si dezvoltare a copiilor si a tinerilor capabili de performante inalte, in cadrul Centrului Municipiului Bucuresti de excelenta, in anul scolar 2023-2024.

Procedura reglementeaza conditiile de selectie a cadrelor didactice care vor desfasura activitatile de pregatire si dezvoltare a copiilor si a tinerilor capabili de performante inalte, in vederea constituirii corpului profesoral al Centrului Municipiului Bucuresti de Excelenta. 
 
In conformitate cu art. 15, al. (2) din Regulamentului de organizare si functionare a centrelor judetene de excelenta/Centrului Municipiului Bucuresti de Excelenta, aprobat prin OMEC nr. 5956/2020, „numarul total de posturi pentru centrul de excelenta se stabileste de inspectoratul scolar cu incadrarea in numarul maxim de posturi finantat de la bugetul de stat, aprobat judetului/municipiului Bucuresti de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru functionarea inspectoratului scolar si a unitatilor conexe/institutiilor din subordinea acestuia” si cu art. 16, al. (1), lit. b): „Compartimentul didactic, consultanta si proiecte, in care poate fi incadrat personal didactic de predare: (i)profesori care lucreaza pe discipline, pe arii curriculare sau pe domenii stiintifice, artistice, tehnice; (ii)profesor-psiholog”, se stabileste modalitatea de participare si de selectie a cadrelor didactice in cadrul activitatilor derulate la nivelul Centrului Municipiului Bucuresti de Excelenta. 

...Modele de Teste rezolvate pentru Titularizare si Definitivat gasiti AICI  (pentru Educatori, pentru Invatatori, la Matematica, la Romana, Engleza, Sport, Istorie, Geografie, Biologie etc samd)
 
Cadrele didactice care isi exprima disponibilitatea de participare si de implicare in activitatile de pregatire a copiilor si a tinerilor capabili de performante inalte vor parcurge etapele de selectie stabilite la nivelul ISMB/CMBEx. 
 

Cine poate participa la selectia pentru Centrul Municipiului Bucuresti de Excelenta (CMBEx)

 
Conform Art. 26 din Regulamentul de organizare si functionare a centrelor judetene de excelenta/Centrului Municipiului Bucuresti de Excelenta, in centrul de excelenta pot fi angajati:
 
cadre didactice titulare in invatamantul preuniversitar, prin detasare in interesul invatamantului sau in regim de plata cu ora, pe norma intreaga sau pe fractiune de norma;
personalul didactic asociat, in regim de plata cu ora, pe norma intreaga sau pe fractiune de norma.
 
Selectia personalului didactic de predare necesar desfasurarii activitatilor din centrul de excelenta se realizeaza de catre o comisie, numita prin decizie a inspectorului scolar general. 
 

Criterii de selectie pentru ocuparea functiei de cadru didactic in cadrul CMBEx

 
Conform art. 26 din Regulamentului de organizare si functionare a centrelor judetene de excelenta/Centrului Municipiului Bucuresti de Excelenta: selectia personalului didactic de predare se face pe baza unui portofoliu ce contine curriculum vitae si documente justificative si a unui interviu. 
 
Sunt selectate cadre didactice care manifesta interes constant fata de pregatirea de performanta a elevilor, cu prioritate cele ai caror elevi au obtinut rezultate deosebite la olimpiade si concursuri, pe baza criteriilor specifice de selectie stabilite la nivelul comisiei si avizate de consiliul de administratie al inspectoratului scolar.
 
Criteriile de selectie sunt:
• Studii: superioare, corespunzatoare functiei didactice ocupate;
• Statut profesional: titular in invatamantul preuniversitar;
• Evolutia in cariera: minimum gradul II;
• Calitatea activitatii didactice: calificativul anual Foarte bine, obtinut in fiecare dintre ultimii cinci ani scolari (2018-2023);
• Experienta in organizarea si desfasurarea activitatilor de pregatire a elevilor pentru concursurile si olimpiadele scolare, soldate cu rezultate, experienta certificata de conducerea unitatii de invatamant.
• Rezultate deosebite obtinute in pregatirea elevilor distinsi la olimpiadele si concursurile scolare organizate de ME/concursurile de profil, corelate cu disciplina predata;
• Participarea la activitati desfasurate in cadrul programelor de formare continua acreditate/echivalate in credite profesionale transferabile de catre ME, finalizate cu Certificat de competenta profesionala/atestat de formare continua sau adeverinta echivalenta eliberata de furnizorul/furnizorii programelor de formare continua acreditate;
• Contributii la elaborarea de programe scolare avizate ME/ISMB, RED-uri publicate, diferite metodologii/ghiduri privind metodica predarii disciplinei, articole publicate in reviste/publicatii de specialitate etc.
 

Criterii de departajare

 
Conditia de departajare aplicabila in situatia candidatilor cu punctaje egale:
o numarul elevilor participanti la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolar de profil, organizate de ME;
o publicatii de specialite/de didactica in disciplina predata
 

Organizarea selectiei

 
Selectia pentru ocuparea functiei de cadru didactic in cadrul CMBEx se organizeaza de catre Centrul Municipiului Bucuresti de Excelenta. Centrul Municipiului Bucuresti de Excelenta are obligatia de a anunta organizarea selectiei cadrelor didactice care vor desfasura activitati privind pregatirea si dezvoltarea copiilor si tinerilor capabili de performante inalte in cadrul Centrului Municipiului Bucuresti de Excelenta, mentionand locul unde sunt afisate toate informatiile necesare inscrierii si participarii la selectie.
 
Centrul Municipiului Bucuresti de Excelenta posteaza pe site-ul dedicat si/sau prin adrese catre unitatile de invatamant preuniversitar: numarul locurilor libere, tematica, perioada de inscriere, procedura de selectie (inclusiv anexele), lista documentelor necesare inscrierii la selectie si calendarul desfasurarii selectiei cadrelor didactice pentru anul scolar 2023 - 2024.
 
Inscrierea la selectie se face conform graficului de selectie anuntat.
 
Pot participa la selectie numai candidatii ale caror dosare intrunesc integral conditiile din prezenta procedura.
 
In vederea organizarii si a desfasurarii selectiei, Centrul Municipiului Bucuresti de Excelenta, prin Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, constituie comisia de organizare si desfasurare a selectiei, cu 3-5 zile inainte de prima proba a concursului.
 

Acte necesare la Dosarul de inscriere in CMBEx

 
Dosarul de inscriere se va depune la C.N. „Mihai Viteazu”, cu numar de inregistrare, si cuprinde urmatoarele documente, numerotate pe fiecare fila si consemnate intr-un opis:
➢ Cerere de inscriere tip (Anexa nr. 1);
➢ Curriculum vitae;
➢ Scrisoare de intentie;
➢ Calificativul anual pe ultimii cinci ani;
➢ Copii ale urmatoarelor documente:
• actul de titularizare in unitatea de invatamant;
• certificatul/diploma/adeverinta de acordare a ultimului grad didactic/a titlului stiintific de doctor;
• acte de studii corespunzatoare functiei didactice ocupate;
• Alte documente relevante pentru sustinerea punctajului din fisa de evaluare (Anexa nr. 2)
➢ Opisul dosarului, pe care se va consemna numarul total de file.
 
Comisia pentru organizarea si desfasurare a selectiei candidatilor are urmatoarea componenta:
Presedinte: inspector scolar general adjunct
Membri:
• inspectorul scolar care coordoneaza disciplina/aria curriculara
• directorul centrului de excelenta

Probele de selectie pentru ocuparea functiei de cadru didactic in cadrul CMBEx

 
I. Evaluarea Curriculumului Vitae al candidatului;
 
II. Interviul in fata comisiei de selectie prin care se testeaza cunostintele de specialitate si de didactica din domeniul specific functiei.
 
Atentie! Ambele probe sunt obligatorii.
 
I. Evaluarea curriculumului vitae se face in plenul comisiei, pe baza documentelor din dosarul de inscriere. Analiza si evaluarea rezultatelor obtinute in educatie si formare, ale aptitudinilor si competentelor profesionale se realizeaza pe baza itemilor si a punctajului din Anexa nr. 2 la prezenta procedura. Punctajul maxim al probei este de 100 de puncte, iar cel minim de promovare al probei este de 70 de puncte.
 
II. Evaluarea probei de interviu, sustinut in plenul comisiei, se face utilizand fisa de evaluare din Anexa nr. 3. Punctajul maxim al probei este de 100 de puncte, iar cel minim de promovare a probei este de 70 de puncte.
 
• Punctajul total maxim este de 200 de puncte, iar punctajul minim de promovare a concursului este de 140 de puncte, cu conditia promovarii fiecarei probe in parte. Punctajul probelor pentru fiecare candidat este inscris in borderoul de notare prevazut in Anexa nr. 4.
 
• Locurile pentru cadrele didactice in cadrul CMBEx vor fi ocupate de candidatii promovati, in ordinea descrescatoare a punctajului, in limita locurilor disponibile. 
 
Atentie! Nu se admit contestatii.
 

Cerere inscriere profesori Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.
Fisa evaluare portofoliu


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


Grila de evaluare interviu


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF.
Click aici pentru a descarca fisierul pdf.


 


Ti-a placut acest articol?
Distribuie-l pe Facebook sau trimite-l pe WhatsApp altor parinti sau profesori!

0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Urmareste-ne pe Google News
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:

centru de excelentacmbexcriterii selectie profesorielevi capabili de performante inalte


x

Lasa un raspuns
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
eNews Portal INVATAMANT
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Descarca GRATUIT
Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
 
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul GratuitTeste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Va oferim GRATUIT Raportul Special
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a


Primiti zilnic pe e-mail, ultimele stiri si subiecte din invatamant.

Aboneaza-te la Newsletterul GRATUIT si fii informat!
Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
Iti oferim GRATUIT Raportul Special

Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a

 
Citeste GRATUIT toate informatiile despre CE, CAND si CUM sa inveti. Program si Sfaturi din invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Adauga mai jos adresa ta de email si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Atentie: veti primi in fiecare zi un newsletter gratuit cu ultimele noutati din invatamantul gimnazial si liceal!
//