"Universitatea din Bucuresti initiaza, incepand cu anul universitar 2020-2021, 9 programe universitare de master didactic, ca urmare a programului sustinut de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Astfel, absolventii de licenta care doresc sa se orienteze catre cariera didactica in invatamantul preuniversitar se pot inscrie pentru unul dintre cele 50 de locuri finantate prin granturi de studii, precum si pentru locurile cu taxa", transmite institutia de invatamant superior.
Pentru sesiunea de admitere septembrie 2020, Universitatea din Bucuresti organizeaza admitere la urmatoarele specializari: Limba si literatura franceza, Istorie, Fizica, Litere, Filosofie, Biologie, Limba si literatura germana, Chimie, Geografie.
Perioada de inscriere va debuta luni si se va incheia pe 21 septembrie 2020, urmand ca evaluarea dosarelor sa aiba loc miercuri, 23 septembrie, iar afisarea rezultatelor - joi, 24 septembrie.
"Inscrierea candidatilor se va face la sediul facultatilor organizatoare, in baza unei scrisori de intentie, notata cu admis/ respins, criteriul de selectie fiind media de la examenul de finalizare a studiilor (100%). in cazul mediilor egale, pentru departajare, se va lua in calcul media anilor de studii. Detalii cu privire la continutul dosarului de concurs pot fi accesate
aici", afirma sursa citata.
Potrivit UB, candidatii care opteaza pentru unul dintre cele 9 programe de master didactic puse la dispozitie de Universitatea din Bucuresti vor fi scutiti de la plata taxei de inscriere.
Cei care nu sunt eligibili pentru un loc bugetat, ca urmare a finalizarii sau inscrierii la un alt program de master finantat de la bugetul de stat, au posibilitatea de a formula o cerere catre Secretariatul General al Universitatii din Bucuresti (inclusa in dosarul de concurs), pentru a candida pe un loc la taxa.
Programele de studii de master didactic vor avea o durata de doi ani si se adreseaza absolventilor cu diploma de licenta sau echivalenta, care doresc sa se orienteze catre cariera didactica in invatamantul preuniversitar. Acestia se pot inscrie la masterul didactic din acelasi domeniu fundamental corespunzator specializarii dobandite prin studiile de licenta, dar pot opta si pentru o a doua specializare din cadrul aceluiasi domeniu fundamental, aferent celui inscris pe diploma de licenta sau echivalenta.
"Cea de-a doua specializare va fi aleasa din domeniul fundamental aferent domeniului inscris pe diploma de licenta sau echivalenta. Astfel, candidatii pot opta pentru urmatoarele domenii fundamentale: matematica si stiintele naturii, stiinte ingineresti, stiinte biologice si biomedicale, stiinte sociale, stiinte umaniste si arte, stiinta sportului si educatiei fizice, in functie de domeniul absolvit anterior", afirma UB.