Legat de intarzierea foarte mare a banilor pentru orele remediale, Sorin Cimpeanu a afirmat ca de vina este birocratizarea excesiva:
"Solicit zilnic celeritate in procesul de evaluare a acestor cereri de finantare. Din pacate, este un proces excesiv de birocratizat, este un proces care necesita verificari in asa fel incat sa fie eliminate neconcordantele dintre cele trei raportari care se fac pentru unul si acelasi lucru. Acest proces va fi grabit cat se poate de mult. Ministerul Educatiei a cautat sa suplimenteze resursele umane alocate in procesul de verificare impus prin proceduri care exced competentele Ministerului Educatiei.
(...) Din pacate au fost mult prea multe acele situatii in care cele trei procese au generat rezultate foarte mult diferite. Suntem cumva, imi pare rau ca sunt nevoit sa fac aceasta analogie, precum in procesul de judecare a contestatiilor la Evaluarea Nationala si
Bacalaureat unde am facut o evaluare primara, o alta evaluare la contestatii, o alta la Centrul zonal de evaluare si o a patra evaluare la Centrul National pentru politici si evaluare, cei care au facut subiectele si baremele. Rezultatele nu de putine ori au fost diferite, in mod inexplicabil diferite, de la prima la a doua, la a patra evaluare.
Acelasi lucru, prin analogie, se intampla in procesul de verificare a acestor raportari. Trebuie sa gasim o solutie mai flexibila pentru ca profesorii sa isi poata primi mult mai repede drepturile cuvenite. Diferenta de la simplu la dublu la numarul de ore prestate. Nu as vrea sa pun pe seama unei incercari de frauda dar o pun pe lipsa de profesionalism a celor care asigura acest proces", a spus ministrul, conform
rfi.ro.
Ministrul Educatiei si-a cerut inca odata scuze profesorilor care isi asteapta banii pentru orele remediale.
Profesorii care au sustinut ore remediale ar fi trebuit sa isi primeasca banii pana la incheierea anului scolar. Cadrele didactice care sustin ore remediale pentru elevi sunt platite cu 100 de lei brut/ora, bani din bugetul de stat.
Ministerul Educatiei a organizat in semestrul al doilea Programul national pilot de tip "Scoala dupa scoala", pentru elevii pana la clasa a VIII-a inclusiv, cu scopul de a organiza activitati remediale in scolile cu clase de invatamant primar si gimnazial, care sa ajute la recuperarea lipsurilor din perioada scolii online.
Alina Constantin 22 Iul. 2021 13:13:42
Hai sa spunem adev?rul.Nu cumva promisiunea cu plata a fost doar o momeala, sa ii faca pe profesori sa predea materia din nou elevilor neatenti la orele online?
Si abia acum se incearca sa se obtina macar o parte din banii promisi inca din martie?
In cateva zile incepe luna august.