In situatia in care multi dintre elevi nu au avut acces la scoala online, ministrul Educatiei afirma ca va prelungi termenul pana la care vor avea mediile incheiate, cu "o luna-doua".
"In functie de amploarea rezultatului va trebui sa stabilim masurile remediale. Va trebui sa modificam, spre exemplu, regulamentul de organizare si functionare, care da dreptul profesorilor sa incheie media pe semestrul I cel mai tarziu la 4 saptamani de la inceperea semestrului II, 8 februarie pana pe 7 martie, sunt cele 4 saptamani.
Si, pentru a avea timp ca acele actiuni remediale sa se poata face o luna-doua luni, va trebui sa decalam acest termen legal pe care profesorii il au la dispozitie pentru a incheia mediile in asa fel incat sa incheie mediile dupa ce ai reusit sa repare ceea ce au pierdut si sa ai un rezultat in favoarea elevului", a spus Cimpeanu, la Digi24.
Prin urmare, va exista o prelungire a termenului de incheiere a mediilor pana cand se vor face ore remediale, in semestrul al II-lea, fata in fata, cu elevii care nu au putut participa la scoala online.
Profesorii care vor face ore remediale cu elevii vor fi platiti in functie de orele prestate. Ministrul a precizat ca sursele de finantare pentru plata cadrelor didactice care vor participa la aceste actiuni au fost identificate, fiind vorba despre fonduri europene si bani prin programul Romania Secondary Education.
Reamintim ca elevii nu vor mai sustine teze pe semestrul I. In mod normal, numarul notelor/calificativelor din catalog (fara teza) trebuie sa fie cel putin egal cu cel al numarului de ore din planul cadru, iar la disciplinele cu o ora pe saptamana numarul de note sa fie de cel putin doua.