Dupa cum stiti, Ministerul Educatiei a anuntat inainte de inceperea scolii, prin vocea ministrului Liviu Pop, ca niciun material auxiliar nu mai este omologat.
"Incepand de astazi, auxiliarele nu mai sunt valabile. Niciun material auxiliar nu este omologat, iar in maximul 30 de zile, o comisie (...) va elabora normale metodologice care vor sta la baza avizarii si acreditarii acestor auxiliare, astfel incat sa avem o zona clara a acestora".
Acesta este anuntul facut de ministrul Educatiei, Liviu Pop, in luna august a acestui an.
El a precizat la acea data ca de evaluarea acestor materiale auxiliare se va ocupa Ministerul Educatiei, doar daca va avea avizul conform al inspectoratului scolar si al asociatiei de parinti din unitatea de invatamant.
Intre timp, ministerul a elaborat un
proiect de metodologie cadru pentru utilizarea si omologarea auxiliarelor, dar procesul acesta este abia la inceput. Astfel, auxiliarele sunt in continuare interzise.
Printre materialele auxiliare interzise in acest moment in scoli se gaseste si Gazeta Matematica.
Probabil cea mai cunoscuta revista scolara din Romania, aceasta si-a inceput aparitia in anul 1895. Revista publica articole cu continut matematic si metodic, probleme propuse si rezolvate, subiecte date la olimpiade, examene si concursuri, informatii utile profesorilor de matematica si elevilor. In 122 de ani de aparitie, Gazeta Matematica a influentat societatea romana in ansamblu, educand si formand multi dintre fostii sau actualii lideri importanti ai societatii. Un istoric detaliat al revistei poate fi citit
aici.
"Da, Gazeta Matematica are 122 de ani de aparitie neintrerupta (inclusiv in timp de razboi) si a fost revista care a creat respectul de care se bucura cercetarea matematica in lume in ultimii 100 de ani. De la ea au pornit concursurile de matematica, Olimpiada Internationala de Matematica, iar daca intrebati matematicieni romani de prestigiu din multe universitati si centre de cercetare din lume de unde a pornit pasiunea lor, va vor raspunde la unison: Gazeta Matematica.
Gazeta Matematica, impreuna cu sora ei mai mica Gazeta Junior, apar lunar cu un tiraj foarte bun pentru piata revistelor de azi. A creat concursuri online foarte apreciate de copii, vezi
viitoriolimpici.ro.
Iar acum intra automat in grupul de materiale auxiliare strict interzise la clasa", a confirmat, pentru www.PortalInvatamant.ro, Radu Gologa, Presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania (ce editeaza Gazeta).
Sunt mari sanse ca aceasta sa fie pentru prima oara in istorie cand Gazeta Matematica are "interzis" in scoli. O premiera care, cu siguranta, va ramane in istorie.
Alexandru Dumitru 20 Sep. 2017 12:54:57
1. Cate probleme ați publcicat dle Liviu Pop an Gazeta matematica ?2. Știați,dle Pop, cã Gazeta matematica NU a fost anființatã de profesori de matematicã ci de 4 tineri ingineri?
3. Studenția mea s-a desfãșurat avand la Eductie academicienii Stefan Bãlan urmat de M
Nicolae Capatana 15 Sep. 2017 09:57:38
Si ce facem d-na Tatiana Barcutean, construim si noi un "zid al plangerii" pe care sa marcam, un loc "de dat cu capul"sau...Tatiana Barcutean 15 Sep. 2017 09:38:33
E revoltator! Am crescut cu Gazeta Matematica. Tata a fost profesor de matematica, deci gazeta si multe alte culegeri de matematica ne umpleau rafturile. Fetita mea eleva ]n clasa a IIa inca de la pregatitoare lucreaza din gazeta. Astepta cu nerabdare numarul urmator. Oare de ce aceste decizii se i-au acum la inceput de an cu influente pe anul in curs, cand puteau sa gandeasca pe parcursul anului scolar toate modificarile urmand ca acestea sa fie puse in aplicare cu anul 2018-2019. Pe genunchi in baie nu se fac decat lucruri care nu au valoare in timp.Nicolae Capatana 15 Sep. 2017 09:35:24
Intr-o tara in care se aplica politica mondiala privind viitorul oamenilor si anume ca acestia trebuie sa fie bolnavi, prosti, saraci si datori era normal sa se intample si acest act criminal!! si nu folosesc cuvinte mari. Cand oare isi vor da seama pretinsii guvernanti ai acestei tari ca singura posibilitate de supravietuire cu demnitate a Romaniei in viitor este de a introduce cat mai multi oameni in clasa "elitelor". Natura a inzestrat acest popor cu o inteligenta mai mare decat media populatiei planetare. Sa nu ne mai batem joc de acest fantastic dar al divinitatii. Ne uitam cu groaza cum poporul roman, prin politica statului, se transforma, incet dar sigur, intr-o populatie. Marea noastra datorie este acum sa "reconstruim" poporul, iar apoi sa construim un "stat " pentru acest popor. Altfel Romania va deveni un teritoriu locuit de o populatie, lucru ce o va duce la pierzanie. Si ar fi mare pacat. Se zice ca:"dumnezeu iti da, dar in gura nu-ti baga!!" Legat de articol, desi acesta,este semnat "anonim" atrag atentia ca numele profesorului este RADU GOLOGAN, un mare profesor,"antrenorul" lotului roman pentru olimpiadele internationale de matematica. Cereti-i scuze pentru inpardonabila greseala de dactilografiere a numelui. Asa ati repara, poate, greseala, datorata unei documentari superficiale.Nicolae Capatana 15 Sep. 2017 09:34:26
Intr-o tara in care se aplica politica mondiala privind viitorul oamenilor si anume ca acestia trebuie sa fie bolnavi, prosti, saraci si datori era normal sa se intample si acest act criminal!! si nu folosesc cuvinte mari. Cand oare isi vor da seama pretinsii guvernanti ai acestei tari ca singura posibilitate de supravietuire cu demnitate a Romaniei in viitor este de a introduce cat mai multi oameni in clasa "elitelor". Natura a inzestrat acest popor cu o inteligenta mai mare decat media populatiei planetare. Sa nu ne mai batem joc de acest fantastic dar al divinitatii. Ne uitam cu groaza cum poporul roman, prin politica statului, se transforma, incet dar sigur, intr-o populatie. Marea noastra datorie este acum sa "reconstruim" poporul, iar apoi sa construim un "stat " pentru acest popor. Altfel Romania va deveni un teritoriu locuit de o populatie, lucru ce o va duce la pierzanie. Si ar fi mare pacat. Se zice ca:"dumnezeu iti da, dar in gura nu-ti baga!!" Legat de articol, desi acesta,este semnat "anonim" atrag atentia ca numele profesorului este RADU GOLOGAN, un mare profesor,"antrenorul" lotului roman pentru olimpiadele internationale de matematica. Cereti-i scuze pentru inpardonabila greseala de dactilografiere a numelui. Asa ati repara, poate, greseala, datorata unei documentari superficiale.