Gazeta de Sud scrie ca ISJ Dolj organizeaza doua licitatii-fulger pentru biciclete si alte accesorii pentru elevii care vor urma programul „A doua sansa” pentru invatamant secundar. Sunt alocati cate 312.000 de lei, pentru fiecare licitatie. La unele scoli, elevii care au inceput cursurile au varste cuprinse intre 22 si aproape 50 de ani si au reluat scoala chiar incepand cu clasa a V-a.
Bicicletele sunt achizitionate in vederea deplasarii la unitatile de invatamant in care se desfasoara orele din cadrul programului „A doua sansa”.
„Livrarea bicicletelor si a accesoriilor se va face la sediul unitatilor de invatamant suport, ulterior constituirii grupei/ grupelor, pe baza de bon de comanda, in maxim 20 de
zile lucratoare de la primirea comenzii din partea Autoritatii Contractante”, se mentioneaza pe SEAP.
Anunturile au fost publicate pe 17 noiembrie, iar ofertele se pot depune pana pe 29 noiembrie.
In ce consta Programul "A doua sansa"
Conform
edu.ro,
Programul A doua sansa se adreseaza adolescentilor, tinerilor, adultilor, proveniti din medii sociale diverse si cu varste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat invatamantul preuniversitar obligatoriu.
Programul ofera acestor categorii de persoane posibilitatea continuarii si finalizarii invatamantului obligatoriu fara a fi nevoite sa-si intrerupa eventualele activitati profesionale sau familiale in care sunt angrenate. Nu exista limita superioara de varsta pentru cei care doresc sa se inscrie in acest program.
Programul A doua sansa este un program flexibil, astfel incat sa motiveze cursantii si sa-i ajute sa-l finalizeze, sa ofere mai multa autonomie scolilor in ceea ce priveste implementarea lui, dar si sprijinul necesar tuturor celor implicati, prin programe de formare a personalului didactic si materiale educationale pentru cursanti si pentru cadrele didactice. Prin intermediul programului s-au introdus elemente inovatoare in procesul educational, cum ar fi: curriculumul modular si sistemul de credite pentru educatia de baza, evaluarea, certificarea si recunoasterea competentelor dobandite anterior de catre cursanti, asigurarea unui program de pregatire individualizat.