HartaEdu isi propune facilitarea accesului la date reale, pentru ca toti cei interesati sa se informeze sau sa ajute la rezolvarea lipsurilor din scolile romanesti.
Pe platforma HartaEdu, scolile pot sa lanseze o alerta si sa aduca in atentie o problema, dar au si posibilitatea sa primeasca solutii pentru nevoia respectiva.
HartaEdu invita utilizatorii sa semnaleze orice probleme sau nevoie din categoriile de mai jos:
- Sali de Clasa;
- Nevoi ale Scolilor;
- Situatii ale Elevilor;
- Probleme Profesori.
Narada, initiatorii HartaEdu, aduc chiar ei in atentie cateva probleme majore din invatamantul romanesc: lipsa grupurilor sanitare si a alimentarii cu apa in scoli, lipsa bibliotecilor sau a dotarilor in laboratoare.
Mai exact, scopurile platformei sunt constientizarea si conectarea profesorilor si a scolilor cu ONG-urile si companiile implicate in responsabilitate sociala corporativa.
HartaEdu este un proiect unic pentru Romania, lansat in contextul pandemiei, care a accentuat nevoia de infrastructura scolara, de device-uri moderne si de acces al elevilor la scoala online.
Odata semnalate urgentele din educatie, poate fi mai usor de gasit finantare pentru solutionarea lor, in randul comunitatii locale sau al companiilor, considera initiatorii.
Exemple de alerte de educatie care pot fi inregistrate pe site: un elev care are nevoie de o tableta, o sala de clasa care necesita inlocuirea mobilierului, diverse renovari necesare in scoli etc.
Dupa ce este verificata, urgenta apare imediat pe harta si ulterior este trimisa catre Inspectoratul Scolar Judetean responsabil de unitatea de invatamant respectiva.
Totodata, necesitatea semnalata pe HartaEdu este transmisa si agentilor economici, pe o raza de 60 de km, obiectivul fiind acela de a fi rezolvata de comunitatea locala. IMM-urile, firmele mari sau persoane din societatea civila care doresc sa ajute pot contacta direct solicitantii.
Dupa solutionarea urgentelor, acestea vor aparea in continuare pe harta, sub eticheta "alerte rezolvate", alaturi de numele companiilor care s-au implicat.