"Prin derularea acestui program tintim:
* imbunatatirea calitatii vietii copiilor aflati in situatii de risc de abandon scolar;
* reducerea dificultatilor si discrepantelor in insusirea abilitatilor de scris, citit si socotit;
* imbunatatirea rezultatelor scolare si crearea oportunitatilor de dezvoltarea a unor abilitati de viata independenta, precum si prevenirea neglijarii copiilor;
* intoarcerea parintilor la lucru. Proiectul va simplifica vietile a mii de familii active.
Ne propunem sa asiguram toate conditiile pentru a reduce spre zero fenomenul parasirii timpurii a scolii in zonele vizate de proiect. Dorim ca toti copiii sa finalizeze invatamantul obligatoriu si sa aiba mai multe sanse in viata. Programul adauga ani de scoala, iar orice an in plus la educatia unui copil inseamna scaderea cu 8,2% a investitiilor in sanatate, scaderea cu 8% a somajului si cresterea cu 9,8% a veniturilor la inaintarea in varsta", precizeaza vicepremierul Raluca Turcan intr-o postare pe Facebook.
Potrivit acesteia, demersul este o investitie in viitorul copiilor: "Conform tuturor studiilor internationale, un astfel de program poate reduce simtitor rata abandonului scolar si poate stimula copiii care nu sunt scolarizati in acest moment sa se intoarca la scoala. Dupa etapa de testare, vom propune un calendar de masuri pentru generalizarea acestui program finantat din bani de la bugetul de stat si fonduri europene", conchide aceasta.