"Inspectoratul Scolar Judetean Bihor a incheiat un parteneriat privind un catalog online, electronic, prin care fiecare elev si parinte sa fie informat la timp in ce priveste situatia scolara. Precizez ca este un parteneriat care nu presupune niciun cost din partea parintilor sau a unitatilor de invatamant", a declarat Alin Novac-Iuhas, Inspectorul scolar general Bihor.
In afara de implementarea catalogului online, ISJ Bihor anunta si modernizarea paginii de internet a inspectoratului, creata pe structura ceruta de Guvern, precum si faptul ca organizarea programului 'Scoala dupa scoala", va fi la latitudinea fiecarei scoli.
O alta noutate este nominalizarea unei scoli bihorene in Programul-pilot national prin care se ofera masa calda elevilor. Intre cele 50 de scoli din tara a fost cuprinsa si Scoala gimnaziala 'Floare de lotus' din Sanmartin, unde peste o mie de elevi vor beneficia de suport alimentar. In judet, populatia scolara depaseste 95.000 de elevi, care invata in 172 de unitati cu personalitate juridica, alaturi de cele sase scoli de invatamant special, Palatul Copiilor si Elevilor, Casa Corpului Didactic si Centrul Judetean de resurse si Asistenta Educationala.
Fata de anul trecut, exista o singura modificare, prin fuziunea a doua colegii mari, 'Andrei Saguna' si 'Traian Vuia'. In ce priveste autorizatiile sanitare, procentul cladirilor autorizate a crescut, in ultimii trei ani, de la 60% in anul 2014-2015, la 70% in 2015-2016, fiind in prezent de 74%. Adica din cele 858 de corpuri de cladire, 637 au obtinut autorizare sanitara, alte 74 de cladiri sunt in curs de autorizare si 147 nu au obtinut autorizatia de functionare.
La capitolul avize ISU, 77% din aceste cladiri nu necesita acest aviz, 45 au acest aviz (5,24%), alte 152 de cladiri nu au sau sunt in curs de obtinere a acestui aviz (17,71%). Potrivit inspectorului scolar general, toate unitatile de invatamant sunt asigurate cu personal didactic si toti elevii vor beneficia de manuale gratuite.
"Imbucurator este faptul ca avem un numar foarte mic de necalificati, oameni care nu au studii necorespunzatoare, nu depasim 1%, in acele zone izolate, respectiv minoritati sau alternative educationale", a precizat Iuhas, referitor la cadrele didactice.