"Robotii, inteligenta artificiala si automatizarea sunt gata sa schimbe toate aspectele muncii si vietii; cu siguranta, educatia trebuie sa reactioneze si sa predea curricula viitorului" afirma Andreas Schleicher, directorului departamentului pentru educatie al OECD.
Pe langa testarea gandirii computationale, evaluarea PISA din 2021 le va oferi elevilor posibilitatea de a-si auto-raporta cunostintele proprii despre concepte si diferite abilitati care au legatura cu informatica.
Important! "Chestionarul TIC" inclus in PISA 2021 nu este obligatoriu. Insa cu ajutorul lui, elevi isi pot testa abilitatile de a crea un program pe calculator.
Vedeti mai jos un exemplu de test PISA la Informatica 2021:
PISA este o evaluare standardizata international, proiectata impreuna de catre tarile participante. Initialele PISA reprezinta Programme for International Student Assessment (Programul pentru Evaluarea Internationala a Elevilor), initiat de catre Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD).
Testarile PISA acopera trei domenii principale: citire/lectura, matematica si stiinte. In urma procesarii si interpretarii rezultatelor din testarea principala, se realizeaza un profil de baza al cunostintelor si deprinderilor elevilor testati