Intr-un mesaj distribuit de FePAL (Federatia Parintilor si Apartinatorilor Legali), un parinte ridica aceasta problema si atrage atentia asupra faptului ca, uneori, copiii bolnavi sunt trimisi la scoala pentru ca, altfel, recuperarea materiei ar fi dificila.
Apoi, elevii care au lipsit de la scoala pentru o perioada mai mare de timp "sunt evaluati indiferent daca au dorit colegii sau nu sa le transmita temele si lectiile predate".
Federatia Parintilor si Apartinatorilor Legali din Romania transmite ca, "dupa ani de pandemie, restrictionarea accesului la predare online pentru elevii bolnavi inseamna incalcarea dreptului la educatie si discriminarea acestora".
Mesajul distribuit de FePAL
"Sunt multi parinti care trimit copiii bolnavi la scoala deoarece recuperarea a ceea ce s-a facut in clasa si a temelor este foarte dificila, trebuie sa se bazeze pe bunavointa altor colegi/parinti, care poate exista sau nu.
Va rog, care este solutia oficiala pentru recuperarea notitelor din clasa si a temelor pentru un copil cu o boala contagioasa, cu un membru rupt, etc. sau cu certificat de disgrafie sau alte CES? Se pot posta de catre profesori pe serverele scolilor macar poze cu continutul lectiei predate si temele de la fiecare ora?
Cand revin la scoala copiii sunt evaluati indiferent daca au dorit colegii sau nu sa le transmita (poate le-au transmis cu greseli sau incomplet, etc.).
De multe ori ce se preda nu bate cu manualul sau este rezumat, pentru a fi mai usor, avand in vedere ca programa este foarte stufoasa. Manualele nu reprezinta o solutie, din pacate si oricum fara colegi nu stii unde s-a ajuns. Ministerul sanatatii cunoaste faptul ca acesta este unul dintre motivele principale pentru care parintii nu tin copiii acasa cand sunt bolnavi?
Avand in vedere ca nu se permite nici sa asiste la ore la online (macar sa audieze explicatiile), pentru ca uneori nu au o stare atat de grava incat sa nu poata asista, dar sunt contagiosi, au un membru rupt, etc".