"Doriti ca scolile din Bucuresti sa treaca online, data fiind rata de infectare ce a depasit deja 12 la mie?"
Raspunsurile au fost (pana luni la pranz):
- DA, scoala online e recomandata acum in Bucuresti - 626 voturi
- NU, avem nevoie de invatamant fata in fata - 157 voturi
Bucurestiul a ajuns luni la o rata de infectare de 14,2 la mia de locuitori si apelurile la trecerea scolii in mediul online sunt din ce in ce mai dese. Atat Consiliul Elevilor cat si
Asociatia Parintilor au cerut sa se revina la prevederea ca scolile sa poata trece online acolo unde exista o rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori.
Ministrul Educatiei a raspuns anuntat ca "Ordinul comun asumat de catre ministrul sanatatii si de ministrul educatiei prevede ca indiferent de numarul cazurilor de infectare, in situatia in care, din motive obiective, normele de protectie sanitara nu pot fi respectate si sanatatea elevilor este pusa in pericol, activitatea didactica se poate desfasura online. Prin urmare, in acest moment, subliniez, exista cadrul legal care permite scolilor sa decida trecerea in online, daca acest lucru este decis de Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant al scolii impreuna cu DSP. Prevederile sunt cuprinse in articolul 3, alineatul 2, coroborat cu articolul 6, alineatul 9 din ordinul comun de ministru".
Mai mult, in cursul zilei de luni Cimpeanu a anuntat ca Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti centralizeaza cererile de inchidere a scolilor in oras. La cererea scolilor se va putea trece intreaga scoala in mediul online daca reprezentantii scolii considera ca nu pot asigura protectia sanitara, atat a elevilor cat si a cadrelor didactice. Cererile trebuie sa fie, insa, aprobate de catre Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta.
"Directorii sunt manageri ai unitatilor scolare. Din cauza problemelor de infrastructura sau din cauza infectarilor din scoala, ei pot solicita trecerea online. Nu e vorba de curaj, ci de responsabilitate", a detaliat Sorin Cimpeanu.